Zeka

Kişisel Gelişim, Zihinsel Zeka Ve Duygusal Zeka, Eq

KİŞİSEL GELİŞİM,   Zihinsel Zeka Ve  Duygusal Zeka, EQ

Zihinsel zekamız IQ ile duygusal zekamız EQyu birleştirme yeteneğini ifade eden XQ yani işgd, alışma hayatını formle ediyor... İş yaşamı zor kararların alındığı, gerginlik yaratan ekişmelerin yaşandığı, zorlu savaşların verildiği bir dnya... Btn bunlarla mcadele etmek iin hem zekamızı hem de duygularımızı kullanmak, btn alıcılarımızı aık tutmak zorundayız. EQ duygusal anlamda ne kadar yetkin olduğumuzu, IQ ise beynimizin ne kadar alıştığını ifade ediyor. Biri insanları ne kadar anladığımızın lt, diğeri ise ne kadar akıllı olduğumuzun... Şimdi ise yeni bir kavram ıktı: XQ yani işgd. İşgd bu ikisini birleştirebilme yeteneğinin adı. İnsanlarda bir de işgd olduğunu ortaya atan kişiler ise iş d&...Devamını Oku »

Duygusal Zeka Ve Takım Çalışması, Kişisel Gelişim

 DUYGUSAL ZEKA VE TAKIM ÇALIŞMASI, KİŞİSEL GELİŞİM

Duygusal zekanın iş yaşamındaki yeri gn getike nem kazanıyor. Yksek duygusal zekaya sahip alışanlar takım alışmasında daha da başarılı oluyor. Son yıllarda duygusal zekanın iş yaşamındaki nemi birok kurum tarafından kabul edilmiş durumda. rneğin, işe alımda ve terfide duygusal zeka teknik yeterlilik kadar dikkate alınacak olunursa, alışan sirklasyonunun nemli lde - yzde 60'lara varan oranlarda - dştğn grlyor. Bu nedenle de İnsan Kaynakları uzmanları duygusal zekaya gittike daha ok nem vermeye ve işe alımda gz nne almaya başladı. Amerikalı uzman Anne Riches'in yaptığı bir alışmaya gre, bir sigorta şirketinde, bir kozmetik şirketinde ve bir iecek firmasında duygusal zeka eğitimi verilen ...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, 7 Günde Süper Zeka,

KİŞİSEL GELİŞİM,  7 günde süper zeka,

Hangimiz bir gn yataktan kalkıp da daha akıllı olduğumuzu grmek istemeyiz ki?Bu dilek her ne kadar topik olarak grlse de bir bilim adamının yntemi, 1 hafta gibi kısa bir srede, zekayı yzde 40 oranında artırmanın mmkn olduğunu ortaya koydu. Beynin herhangi bir kas gibi olduğunu ve egzersizlerle glenebileceğini ne srelen BBCde yayınlandı. Programa katılan 100 kişinin IQlarında, yzde 40 oranına varan artış grld. Bu artış katılımcıların programa katılmadan nce girdikleri testle, programdan sonra uygulanan test sonuları karşılaştırılarak elde edildi. İşte bir haftalık program Cumartesi: Dişinizi her zaman kullandığını elinizle değil, diğeriyle fıralayın. Ve gznz kaparatak duş alın. Pazar: Sabah saatlerinde bulmac...Devamını Oku »

İş Hayatı Ve Duygusal Zeka, Kişisel Gelişim

İŞ HAYATI VE DUYGUSAL ZEKA,   KİŞİSEL GELİŞİM

1995 yılında, ABDde Dr. Daniel Golemanın yayınladığı Duygusal Zeka Neden IQdan nemlidir? başlıklı kitaptan sonra iş dnyası duyguları yeniden keşfetti. Kavramın ortaya ıkması ve geliştirilmesi konusunda en nemli alışmalar, Prof. Peter Salovey ve Prof. John Mayer ile Dr. Daniel Goleman tarafından yapılmıştı. Dr. Daniel Goleman, duygusal zeka yetkinliklerini, zbilin (kendini tanıma), duyguları idare edebilmek, kendini harekete geirmek, başkalarının duygularını anlamak, ilişkileri yrtebilmek olarak sıralıyordu. Goleman daha sonraki alışmalarında bu yetkinlikleri; zbilin, zynetim, sosyal bilin, ilişki ynetimi olarak belirledi. Sz konusu yetkinlikler Peter Salovey ve David R. Carusonun yazdığı Duygusal Zeka Yneticisi isimli kitapta da...Devamını Oku »

Duygusal Zeka Nedir? Neden Önemlidir?

Duygusal Zeka Nedir? Neden Önemlidir?

Duygusal Zeka Neden Önemlidir Geçtiğimiz yüzyıla damgasını vuran entelektüel zeka (IQ), 21. yüzyılda kendine güçlü bir rakip buldu..EQ.. Bir çok bilim insanının kabul ettiği gibi topluma uyum sağlamış başarılı bir kişi olabilmenin koşulu artık kişinin hem entelektüel zekaya (IQ) hem de duygusal zekaya (EQ) sahip olmasından geçiyor. Peki Duygusal Zeka-EQ nedir ve neden önemlidir? EQ hem kişisel ilişkilerde hem de iş ilişkilerinde, kişinin kendi duygularını ve diğer insanların hissettiklerini algılayabilme, tanımlayabilme, duygularını kullanarak kendini motive edebilme ve yönlendirebilme kapasitesine sahip olmasıdır. IQ, kavramaya ilişkin kapasiteyi ölçerken, EQ akademik zekanın destekleyicisi olan yeteneği...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8
Yukarı Çık