Telkin Nedir?

Telkin Nedir?

Telkin, zihnimizde düşünsel olarak kurgulanan veya sözel olarak söylenen olumlu veya olumsuz polariteler bütünüdür. Sürekli olarak pozitif düşünmeye ve pozitif sözler söylemeye çalışsak da birçok olumsuz düşünce ve negatif söylemlerimiz de mevcuttur. Telkin zihnimizde iki türdür. Birincisi pozitif, ikincisi ise negatiftir. Beyin negatifleri daha çabuk alır ve işler. Pozitif düşünce ve söylemleri ise beyin nazlanarak alır. Böyle olmasının nedeni genellikle çocukluğumuzdan beri yetiştiriliş tarzımızdır. Biz daha küçükken anne ve babalarımız veya anneanne/dedelerimiz tarafından öcüler böcüler geliyor ya da seni polise veririm gibi korkutucu olumsuz cümlelerle büyütüldük.

Telkin öyle bir fikir aktarılmasıdır ki sonunda fikrin aktarıldığı kişi, mantıklı bir sebebi olmadan ve inançla kendisine aktarılmış olan fikri kabul eder. Hemen hemen herkes kendi içine bakınca herhangi bir mantık sonucu değil, sadece başkasının veya dış kaynaktan gelen telkinin sonucu türlü türlü inanç, fikir ve düşünce sahibi olduğunu görür. Ama çoğu zaman, örneğin kullandığı parfüm markasının en iyisi olduğu kanısının bir dost veya reklam sonucu olmayıp, kendi kararı olduğunu düşünür. Telkin altında kalma eğilimini birçok faktör etkiler. Çocuklar daha kolay telkin altında kalır.
Yapılmak istenipte yapılamayan bir şeylerin bilinçaltı etkilenerek davranışların bilinçli bir şekilde yapılır hale getirilme aşamasıdır. Gerçekte insanlar hayatlarının %80’ini bilinçsiz geçirirler. Davranışları etkileyen bilinçaltımızın şekillenmesi büyük oranda geçmişimize dayanır. Bir kişinin tanımadığı insanlar karşısında kekemelik yaşamasının nedeni aslında yıllar öncesinde yaşamış olduğu olaylarla ilgilidir. Kişi bu sorunu ortadan kaldırmak ister ancak temel nedene inemediği için çabaları sonuçsuz kalır. Bu gibi durumlarda psikanaliz ile geçmişe inilip nedenler tespit edilerek sorun ortadan kaldırılmaya çalışılır. Genelde bu tedavi işe yarar ancak çok uzun zaman gerekir. Bu uzun süreç yerine, sorunu ortaya çıkarmadan davranışlar yeniden şekillendirmenin çok pratik bir yolu vardır “Telkin” Yani hangi durumlarda nasıl davranması gerektiği, neden ve niçinleri ile kişiye verilir. Davranışları sıfırdan oluşturulur.


Subliminal Telkin mp3 lerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya
Subliminal Telkini tıklayabilirsiniz .

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık