Telkin Ne Demektir?

Telkin Ne Demektir?

Sevinç, hoşgörü ve iyimserlik gibi duygu yolu ile yapılan telkinler de vardır. Ama bir doktor, kendisine güveni olmayan davranış gösterir ve çekingen hareketler yaparsa ve bu şartlar altında telkinde bulunmaya kalkışırsa, hasta ona inanmaz. Zira bu durumda telkin ile davranış arasında bir uyum yoktur. Hatta ters sonuç verir. Aynı şekilde telkin sırasında yüz ifadesinin değişmesi veya yersiz bir şaka yapılması gibi durumlarda da telkin eylemi başarısız kalır.

Küçük çocukların eğitimi mantıki olmaktan çok telkin yoluyla gerçekleştirilir. Siyaset adamları, büyük hatipler, propagandacılar telkin yoluyla kalabalık grupları harekete geçirirler. Günlük hayattaki davranışların hemen hepsi çevredeki kimseler tarafından yapılmış telkinlerin sonucu ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple insan davranışlarında ağır basan unsurun telkin olduğu söylenebilir.

Endişe hallerinde telkine elverişlilik artar. Kişi kendi endişesini artıracak herşeye hemen inanır. Bu durumda aksi yönde telkin imkansızdır. Telkinin hipnotik şekli psikoterapide bugün için fazla önem taşımamaktadır.

Kendi kendine telkin de mümkündür. Bazı kusurların ortadan kaldırılması ve iade gibi konularda kendi kendine telkin büyük önem taşımaktadır. Ama bu çeşit psikoterapiyle elde edilen sonuçlar pek yüz güldürücü değildir.

Bilinçdışı zihin yeterince güçlü olan karşıt bir düşünce ile nötrleşinceye, iptal veya değiştirilinceye kadar kabul gören telkini ortaya koymaya devam eder ya da kabul gören telkin bireyin zihninde çıkış noktasına kadar izlenir ve yanlış şartlara dayalı olarak yanlış olduğu orada gösterilir. Bu her iki durumda da zihinden silinir ve varlığı sona erer. Yeni bir düşünce ile üzeri örtülür ve zihinde görünmesi ya da eylem veya biçim olarak ortaya çıkması sona erer.

Subliminal Telkin mp3 lerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya
Subliminal Telkini tıklayabilirsiniz .

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık