Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık

Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık


BENİM SUYA NE KADAR İHTİYACIM VAR?

Günde aslında ne kadar su içtiğinizi tespit etmek için birkaç dakikanızı ayırın. Fakat tamamı asidik ve protona doymuş olan soda, kahve, süt, meyve suyu, çay veya diğer aroma içeren içecekler, karbonhidratlı, tatlandırıcılı, alkollü, kafeinli sıvıları saymayın - sadece su! Kaç bardak su? Kaç litre su? (Kaba taslak 4 bardak suyun bir litreye eşit olduğunu düşünürsek...)(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

Şimdi, şu anki kilonuzdan yola çıkarak, günde ne kadar su içmelisiniz?

Son olarak, buradan oraya ne şekilde gideceksiniz? Yavaş yavaş başlayın ve kademeli bir şekilde amacınızı oluşturun. Hedefinize ulaşana dek her gün ne kadar fazladan su içmeniz gerektiği konusunda kendinize bir plan yapın. Diyelim ki, şu an günde 2 litre su tüketiyorsunuz (genel sağlık önerileri açısından da pek çok Amerikalıdan öndesiniz), varsayalım ki 95 kilosunuz, bu durumda 7 litre veya daha fazla su içiyor olmanız gerekir. içtiğiniz su miktarına günde yarım litre daha eklemeye karar verin ve yaklaşık on günde hedefinize ulaşmış olun.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık) Yarın 2 litre artı iki bardak, bir sonraki gün 3 litre ve devamı. Veya suyunuzu günde 1 litre fazlalaştırın ve 5 günde olmanız gereken noktaya ulaşın. İşin özünü anladınız.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

Şimdi planınızı yazın. Ve ona sadık kalın. Günlük ilerlemenizi not edin. Doya doya su için!


DAHA ÇOK SU İÇEREK DAHA ZAYIF OLUN

Doktorlar ve beslenme uzmanları su içerek kilo vermenin mümkün olmayacağını her fırsatta dile getirecektir. Ve bu doğru - sadece su ile mümkün değil! Fakat yeterli miktarda elektrona ve alkalin yapısına sahip suyla, günde yarım kilo verebilirsiniz.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık) (Hatta uzmanların çoğu, sadece meşrubat yerine su içmenin dahi kilo verme de faydalı olduğu konusunda hemfikirdir. Amerikalılar ortalama olarak yılda 166 litre meşrubat içmektedir, her gün yaklaşık 0,4 litre eder. Ve bu da yılda fazladan birkaç kilo demektir.)(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

Sağlıklı suyla vücudu tam manasıyla sulamak, ideal kilonuza ulaşmada ve onu korumada en hızlı ve en basit yoldur.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

İDEAL KİLO İÇİN NASIL SU İÇMELİ?

- Yalnızca kaliteli su için

- Vücudunuzdaki her 15 kilo için 1 litre su için.

- Sabah kalkınca ilk olarak 1 litre kaliteli su için. Bu böbreklerinizi, mesanenizi ve bağırsaklarınızı temizlemenize yardımcı olur, vücudunuzu ekstra elektronla sular ve size enerji yükler.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

- Her saat 2 bardak ya da iki saatte bir 1 litre su içmiş olun.

- Suyunuzun büyük bir bölümünü öğünler arasında için.

- Gün içinde belirli zamanlarda mutlaka su için; acıkana veya susayana kadar beklemeyin.

- Her bir saatlik egzersiz için litre fazla su için.

- Sindirimi kolaylaştırmak veya kabızlığı önlemek için suyunuzu ılık için.

- Her günün bitiminde 2 bardak su için.

(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

Yağ SİZİN bir Dostunuzdur

Yani: Kilonuzu kontrol etmek için yiyeceğiniz en önemli besin yağdır. Düşük yağlı veya yağsız diyetler sizi şişmanlatır. Yağ yemek sizi şişmanlatmaz. Onun yerine, kiloları biriktiren asitli yiyecekleri yemek şişmanlatır.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)


YAĞIN FAYDALARI

Sağlıklı bir yetişkinin vücudunda %20 civarında yağ bulunur. Bu son derece önemli bir orandır. Oksijen ve sudan sonra; sağlıklı, formda bir vücut için en önemli faktör yağdır. Hücre zarlarının önemli bir öğesi olan yağ, sağlıklı hücre üretimi için gereklidir. Hormon üretimi ve eklem hareketleri için de çok önemlidir. (Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık) Organlarınızı yalıtıp rahat bir ortam sağlamanın yanında, fiziksel darbelere karşı da koruyucu görevindedir. Yağ, kanın dolaşım sistemi boyunca rahatça dolaşmasını sağlar. Pek çok önemli vitamin yağda çözülebilen vitaminlerdir, yani sadece yağ olduğu zaman vücut tarafından kullanılabilir. Kısacası, vücudunuz iyi bir yağ tedariki olmadan düzgün bir şekilde fonksiyonlarını yerine getiremez. Yağın, ideal kilonuza ulaşmanızda ve onu korumanızda iki önemli fonksiyonu vardır. Birincisinden, daha önce de bahsetmiştim; vücut, yağı asitleri sarmak veya nötrlemek için kullanır. (Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık) Vücudunuza doğru miktarlarda doğru yağ tedarik etmek, yağın fazla asitleri bağlamasını ve vücuttan dışarıya atmasını sağlayacaktır. (Buna rağmen, çok fazla asit yağın depolanmasına yol açar.)


YAĞDA EKSİK OLAN YÖNLER

Şu ana kadar kadar, Amerikalıların yemeklerde çok miktarda yağ alma konusunda uzman oldukları herkes tarafından bilinirken, neden yağın faydalarının propagandasını yaptığımı merak ediyor olabilirsiniz. Ve dış görünüşte, bu doğru: Amerikalılar şimdilerde kalorinin %30'unu yağlardan alıyor - 1955'ten beri %40'lık bir düşüş ve bu, resmi beslenme önerilerine uygun.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

Fakat bunların pek çoğu yanlış çeşit yağ - hidrojene ve trans yağlar. Bununla beraber, bu programın kalorilerin %40'ının yağlardan alınması gerektiğini önermesi, uzun zamandır düşük yağlı veya yağsız diyetleri uygulamış pek çok insanı şaşırtabilir.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

Vücut hakkında yapılan pek çok çalışmanın sonucu olan ortak düşünce, yüksek yağlı diyetler ile kalp krizi riskinde artış, felç, diyabet, kanser ve doğal olarak aşırı kilo ve obezite arasında sıkı bir ilişki olduğudur. Tipik yağlı Amerikan diyetine baktığımızda, yağın sizin için kötü olduğuna nasıl karar verildiğini görmek çok kolay.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

Grönland'daki Eskimolar dünyadaki herkesten daha çok yağ yemektedir. Ama kalp hastalıkları, felç ve kanser bu insanlar tarafından nerdeyse bilinmez. Sırları: Omega-3 yağları. Yemekleri balık ve kuzey denizi hayvanlarına bağlı olduğu Omega-3 toplam vücut yağlarının %10'unu meydana getirir.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

Yağ, yemek -doğru yağ yemek- yağ fobisi olanlar ne derse derse desin, kolesterolünüzü ve tansiyonunuzu düşürür, arterlerinizdeki plak oluşumunu aza indirir. Bu sebeple, bu programdaki çok sayıda amacımızdan birisi de, sağlıklı, elektron zengini tekli ve çoklu doymamış yağ miktarını, hatta doymuş yağ miktarını da, artırmaktır. (Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık) Bu, zeytin, ketentohumu, hodan ve çuha çiçeği gibi el değmemiş, soğuk presli ve düşük ısıda hazırlanmış yağlar anlamına gelir.

Ayrıca alabalık, somon, uskumru, sardalye, ton balığı, çizgili levrek ve yılanbalığı en zengin EPA, DHA ve Omega-3 kaynağıdır. Aynı zamanda da doğal oluşumlu yağ içeren yiyecek anlamına gelir. Balık sadece bir örnektir. Fındık, ceviz ve tohumlar da genel olarak sağlıklı yağ açısından zengindir.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

Şimdi dikkatinizi özellikle iki anahtar besinlere çekmek istiyorum: Avokado ve hindistancevizi.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

Avokado, pH Mucizesi programında, zeytinyağıyla beraber, tekli doymamış yağların temel noktasıdır ve günde en az bir kere yenmelidir - ciddi sağlık problemi olanlarda bu miktar 3 ile 5 arasında değişim gösterebilir.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık) İdeal kilonuza ulaşmada ve onu korumada avokado çok önemlidir; çünkü asitleri nötr hale getirir, vücudunuzu sindirim, metabolizma ve solunumun kaçınılmaz yan etkilerine karşı korur. Bu, obezite ile savaşta yapılması gereken bir şeydir. Ve diğer tekli doymamış yağlar gibi, avokada da kalbin ve kan damarlarının korunmasına yardımcı olur.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

Avokado, kolesterolü düşüren, göz hastalıkları, kalp hastalıkları, diyabet, obezite ve bazı kanser türlerinden koruma sağlayan bileşenler ihtiva eder, hem de diğer sebzelerden daha yoğun bir şekilde. Avokadonun antiasit özelliklerinin yanında antioksidan özelliği de vardır. (Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)Özellikle kırmızı kan hücresi oluşumuna yardımcı olan demir, bakır ve potasyumun yanı sıra on dört mineral içerir. En önemli E vitamini kaynaklarından biridir. Nişasta içermez ve şeker miktarı da yok denecek kadar azdır. Avokadonun %80'i yağdır ve bu yağ tamamıyla sağlıklıdır. Ayrıca çok iyi bir protein kaynağıdır (%10-15).(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

Sağlıklı bir kiloya ulaşmak için vazgeçilmez olan, yağ zengini ikinci yiyecek de hindistancevizidir. Teknik olarak doğmuş bir yağ olan hindistancevizi yağı, soğuk preslenmiş ve ısıtma işlemi sebebiyle trans yağ oluşumu gerçekleşmemiş olduğu sürece, sindirim bozukluklarına, beyaz kan hücrelerinin çalışmasına yardımcı olur ve bakteri, maya ve mantar enfeksiyonlarım önlemeye yardımcı olur.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık) Hindistancevizi yağı, laurik asit açısından oldukça zengindir (oluşumunda % 50-55 oranında bulunur), vücudun monolaurine dönüştürdüğü orta zincir yağdır.

Monolaurin, asidikliği azaltır ve dolayısıyla kilo vermenize yardımcı olur. Hindistancevizi yağı, mayayı kontrol ederek mayanın iştahını keser ve böylece şeker açlığınız yok olur. (Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)Kan şekeri düşüklüğünü engeller ve açlık sancılarını ortadan kaldırır. Hindistancevizi hakkında son iyi haber: Metabolizmanızı hızlandırır. Hindistancevizinin ana yiyeceklerden biri olduğu Yucatan'da gerçekleştirilen bir çalışmada, orada yaşayan insanların metabolik faaliyetlerinin, Birleşik Devletler profiline yakın yaşayan insanlara oranla %25 daha fazla olduğu görülmüştür. (Yucatan'da yaşayan kadınlar menopoz ile ilgili olduğu bilinen genel belirtilerin hiçbirisini yaşamıyor.)(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

Genel olarak, vahşi somon (çiftlikte yetişmeyen), uskumru, alabalık, ton balığı, çizgili levrek ve diğer soğuk su balıklarını haftada birkaç kez yiyerek Omega-3, 6 ve 9 oranınızı artırmanızı tavsiye ediyoruz.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

Ayrıca ketenyağı ve buharda pişmiş sebze ve çorbalar, soğuk içecek (shake) ve salata sosları yaparken her gün bitkisel yağlardan faydalanabilirsiniz. Omega-6'nızı artırmak için kenevir, çuha çiçeği ve hodan yağlarını da kullanabilirsiniz. Ve badem, fındık, keten tohumu ve ayçekirdeği yiyin; ancak çiğ olarak, kavrulmuş değil. Yediklerinizde çeşitli yağ türlerine yer verin. Her durumda da ham, soğuk preslenmiş organik yağları tercih edin. Isıya, ışığa ve hatta oksijene maruz kalması yağları ekşitir, tadını etkiler ve yararlı özelliklerini yok eder.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık) Bu sebeple seçiminizi marketinizdeki soğuk raflardan yapın. Birkaç günlük kullanım için bir miktar yağ ayırın ve satın aldığınız yağın geri kalan kısmını dondurucuya koyun. Evet, yüksek kaliteli yağlar daha pahalıdır fakat size verecekleri sağlığa paha biçilmez.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)

İyi Yağlar ve Bulabileceğiniz Yerler Pek çok sıvı yağ tekli ve çoklu doymamış yağ içerir ve genel olarak hangisinin büyük oranda olduğuna bakılarak sınıflandırılır. Soğuk preslenmiş yağ aldığınızdan emin olun; öz çıkarma ve/veya paketleme sırasında ısıtmak yağı bozar ve yararlarını ortadan kaldırır.(Su - Diyet - Zayıflama - Sağlık)


-ALINTI-


(diyet zayıflama, diyet uzmanı, diyet programları, diyet programı, diyet ürünleri, şok diyet, sağlıklı beslenme, diyet listesi, beslenme, diyet, sağlık, su)
my boyfriend cheated on me with my mom how to cheat with a married woman click
redirect after effects of the abortion pill what is the procedure for an abortion
wife cheat dating for married men read

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık