Mükemmel Bir Sağlık

Mükemmel Bir Sağlık

Mükemmel Bir Sağlık

Mükemmel bir sağlığa sahip olmak için neler yapmalıyız.

Tutum

Tutum: Sağlığın korunmasında zihin çok önemli vardır. Kendine güvenen ve cesur insanlar normal olarak sağlıklıdır. Korku, utanç ve endişe sağlığınızı olumsuz etkiler. Vücudunuzun uyarlanabilme mekanizmasına inanın. Sağlığınızı aşırı derecede kafanıza takmayın. Endişe insanı güçsüzleştirir. Birçok politikacı ilerleyen yaşlarda bile sağlığım koruyabilmektedir. Onların sağlığına katkıda bulunan tek faktör yaşamda gösterdikleri güven ve cesarettir.

Mükemmel Bir Sağlık(Bilinçaltını Harekete Geçirin)

(b) Bilinçaltını Harekete Geçirin: "Ne şekilde olursa olsun sağlığım her geçen gün iyiye gidiyor" gibi olumlu ifadeler bilinçaltınızı harekete geçirir ve böylece sağlığınız! düzeltir.

Mükemmel Bir Sağlık(Uzun Ömürlü Bir Enerji Dalgası Oluşturmak)

(c) Uzun Ömürlü Bir Enerji Dalgası Oluşturmak: Enerji düzeyi yüksek olduğunda sağlığınız mükemmel olacaktır. Ancak enerji düzeyiniz azalırsa hastalanırsınız. Olumlu düşünme, amaçlı yaşama, yaşamda belli bir hedef belirleme ve istekli bir şekilde yapılan aktiviteler uzun ömürlü enerji dalgası ortaya çıkaracaktır.

Mükemmel Bir Sağlık(Ilımlılık)

(d) Ilımlılık: Mükemmel bir sağlığın genel kuralı her şeye ılımlı bir şekilde yaklaşmaktır. Daima bunun bilincinde olmalısınız.

Mükemmel Bir Sağlık(Beslenme)

(e) Beslenme: Bu kültürel geçmişimize bağlı bir alışkanlıktır. Bir insanın yiyeceğin! bir diğer insan zehir olarak görebilir. Yediğimiz besin türü önemlidir fakat sadece sağlığımıza katkıda bulunacak yiyecekleri tüketmek daha önemlidir. Et ürünleri yerine bitkisel ürünler tercih edilmelidir. Temel besinler meyve ve sebzeden oluşmalıdır. Sadece açken yemek yenmelidir. Aşın yemekten kaçınılmalıdır. Hastalığa göre perhiz yapmak en iyisidir. Bol su içilmeli fakat öğünler sırasında içilmemelidir.

Mükemmel Bir Sağlık(Boşaltım)

(f) Boşaltım: Her gün bağırsakların boşaltılması bir zorunluluktur. Sabahları bir veya iki fincan sıcak su içebilirsiniz. Bununla birlikte üç diş de sarımsak yutun. Bu sadece kabızlık için değildir, aynı zamanda kalp sağlığım da korur. Buna bir alternatif ise sıcak su ile limon, bal ve zencefil karıştırarak içilmesidir.

Mükemmel Bir Sağlık(Direnme Gücünüzü Arttırın)

(g) Direnme Gücünüzü Arttırır: Akşamüstü saat dört ile altı arası sadece kabuklarım soyup çekirdeğim çıkararak üç tatlı limon yiyin. Liflerim de yiyeceğiniz için bu suyundan çok daha iyidir. Limondaki C vitamini vücudunuzun direnme gücünü arttıracak ve sizi hastalıklardan koruyacaktır.

Mükemmel Bir Sağlık(Uyku)

(h) Uyku: Uyku vücudunuzu ve zihninizi ayakta tutar. Fakat çok fazla uyku insanı tembel ve uyuşuk yapar. Daha az uyu daha uzun yasa felsefesi kabul edilmiş bir gerçektir. Bir insanın kaç saat uyuması gerektiğine dair genel bir kural yoktur. Bu kişinin yaşam tarzına ve işinin zorluğuna bağlıdır. Düzenli uyku mükemmel bir sağlığa kavuşma konusunda çok fazla katkı sağlar.

Mükemmel Bir Sağlık(Alışkanlıklar)

(i) Alışkanlıklar: Sağlığınız için faydalı olan alışkanlıklar geliştirin, sigara, alkol, uyuşturucu ve düzensiz cinsel ilişki gibi zararlı alışkanlıklardan kaçının.

Mükemmel Bir Sağlık(Doğal Tedavi)

(j) Doğal Tedavi: Tüm basit rahatsızlıklarda doğal tedavi yöntemlerine başvurun. Sentetik ilaçlardan mümkün olduğunca kaçının.

Mükemmel Bir Sağlık(Yoga)

(k) Yoga: Günde en az yarım saat yoga asanası, paranayama ve meditasyon egzersizi yapın. Yoga mükemmel bir sağlığa kavuşmak için önemli bir yöntemdir. Surya Namaskar gibi basit yoga egzersizlerim öğrenin. Pranayama ve meditasyon uygularken kesinlikle hata yapmamalısınız. Bu iki konuyla ilgili olan bölümlere de bakimz. Surya Namaskar yoga üzerine yazılmış herhangi bir kitaptan veya bir yoga kursuna katılarak öğrenilebilir.

Mükemmel Bir Sağlık(Yağ Çekme Tekniği)

(l) Yağ Çekme Tekniği: Bu tekniği eski Hindistan yogacıları geliştirmiştir. Artık bilimsel olarak incelenmekte ve birçok hastalığın panzehiri olarak kabul edilmektedir. İyileştirici olduğu kadar hastalığı önleyici etkileri de vardır. En iyi şekilde sabah uyanır uyanmaz dişlerinizi fırçalamadan hemen önce yapılmaktadır. Bir çay kaşığı ayçiçeği veya susam yağı ağzınıza alın. Yağ ağızda köpürerek su gibi olana kadar yaklaşık 20 dakika gargara yapın. Köpüren suyu tükürün ve dişlerinizi fırçalayın. Yağ kullanılarak üretilen sabunun temizleyici bir etkisi vardır. Aynı şekilde yağ çekme tekniği de ağzınızdaki tüm mikropları öldürecektir. Ağız tüm hastalıkların giriş yolu olarak kabul edilmektedir. Bu teknikle ağzınızı mikroplardan arındırıp sağlığınızı yeniden canlandırabilirsiniz.

Mükemmel Bir Sağlık(Stres Azaltma Planı)

(m) Stres Azaltma Planı: Stresi azaltmanın en basit ve etkili yollarından biri sözlerinizi bîr kova doluşu suyun içine batırmaktır. Bunu banyodan sonra yapabilirsiniz. Kendinizi ne zaman gerilmiş hissetseniz etkili sonuçlar için bu tekniği uygulayın.

Mükemmel Bir Sağlık(Cinsellik)

(n) Cinsellik: Eğer bir çift birbirine gerçek bir sevgiyle bağlanıyorsa cinsel ilişki vücut mekanizmasını harekete geçirebilir. İhtiyarlık sorunlarıyla ilgilenen uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre cinsel ilişkiye giren insanların daha uzun yaşadığım göstermektedir. Sağlıklı insanlar ilerleyen yaşlarda bile cinsel ilişkiye devam edebilir. .
 
ALINTI

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık