Benim Suya Ne Kadar İhtiyacım Var?

Benim Suya Ne Kadar İhtiyacım Var?

Benim Suya Ne Kadar İhtiyacım Var?


Günde aslında ne kadar su içtiğinizi tespit etmek için birkaç dakikanızı ayırın. Fakat tamamı asidik ve protona doymuş olan soda, kahve, süt, meyve suyu, çay veya diğer aroma içeren içecekler, karbonhidratlı, tatlandırıcılı, alkollü, kafeinli sıvıları saymayın - sadece su! Kaç bardak su? Kaç litre su? (Kaba taslak 4 bardak suyun bir litreye eşit olduğunu düşünürsek...)

Şimdi, şu anki kilonuzdan yola çıkarak, günde ne kadar su içmelisiniz?

Son olarak, buradan oraya ne şekilde gideceksiniz? Yavaş yavaş başlayın ve kademeli bir şekilde amacınızı oluşturun. Hedefinize ulaşana dek her gün ne kadar fazladan su içmeniz gerektiği konusunda kendinize bir plan yapın. Diyelim ki, şu an günde 2 litre su tüketiyorsunuz (genel sağlık önerileri açısından da pek çok Amerikalıdan öndesiniz), varsayalım ki 95 kilosunuz, bu durumda 7 litre veya daha fazla su içiyor olmanız gerekir. içtiğiniz su miktarına günde yarım litre daha eklemeye karar verin ve yaklaşık on günde hedefinize ulaşmış olun.  Yarın 2 litre artı iki bardak, bir sonraki gün 3 litre ve devamı. Veya suyunuzu günde 1 litre fazlalaştırın ve 5 günde olmanız gereken noktaya ulaşın. İşin özünü anladınız.
Şimdi planınızı yazın. Ve ona sadık kalın. Günlük ilerlemenizi not edin. Doya doya su için!


DAHA ÇOK SU İÇEREK DAHA ZAYIF OLUN

Doktorlar ve beslenme uzmanları su içerek kilo vermenin mümkün olmayacağını her fırsatta dile getirecektir. Ve bu doğru - sadece su ile mümkün değil! Fakat yeterli miktarda elektrona ve alkalin yapısına sahip suyla, günde yarım kilo verebilirsiniz. (Hatta uzmanların çoğu, sadece meşrubat yerine su içmenin dahi kilo verme de faydalı olduğu konusunda hemfikirdir. Amerikalılar ortalama olarak yılda 166 litre meşrubat içmektedir, her gün yaklaşık 0,4 litre eder. Ve bu da yılda fazladan birkaç kilo demektir.)

Sağlıklı suyla vücudu tam manasıyla sulamak, ideal kilonuza ulaşmada ve onu korumada en hızlı ve en basit yoldur.

İDEAL KİLO İÇİN NASIL SU İÇMELİ?


- Yalnızca kaliteli su için

- Vücudunuzdaki her 15 kilo için 1 litre su için.

- Sabah kalkınca ilk olarak 1 litre kaliteli su için. Bu böbreklerinizi, mesanenizi ve bağırsaklarınızı temizlemenize yardımcı olur, vücudunuzu ekstra elektronla sular ve size enerji yükler.

- Her saat 2 bardak ya da iki saatte bir 1 litre su içmiş olun.

- Suyunuzun büyük bir bölümünü öğünler arasında için.

- Gün içinde belirli zamanlarda mutlaka su için; acıkana veya susayana kadar beklemeyin.

- Her bir saatlik egzersiz için litre fazla su için.

- Sindirimi kolaylaştırmak veya kabızlığı önlemek için suyunuzu ılık için.

- Her günün bitiminde 2 bardak su için.



-ALINTI-


 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık