Reiki(Reiki Ahlak Kuralları)

Reiki(Reiki Ahlak Kuralları)

 Bugün hiçbir şeye sıkılmayınız. Bugün hiçbir şeye kızmayınız. Anne, baba, öğretmen ve yaşlılarınıza saygı gösteriniz. Hayatınızı dürüst olarak kazanınız. Her şeye şükran duyunuz. Bugün Şükran Dolu Olarak Yaşayacağım Şükran içinde yaşamak bolluk içinde yaşamaktır. Biz sürekli olarak şükran içinde olursak yalnız aldıklarımıza teşekkür etmez bize sürekli ohuak verileceğine emin aldıklarınıza da teşekkür edersek manyetik olarak bolluğu cezbederiz. Bizim normal durumumuz bolluk içinde olmaktır. Onun doğrudan bizim olduğunu kabul etmemizi engelleyen ya kendi şartlanmamız veya kollektifbilinçteki ba§arısızlık fikridir. Eski zamanlardaki dini ve felsefi öğretilerin kökünde bulunan temel kavram öz tatmindi. Bir kişinin kendisini bilmesinin Tanrı'yı bilmesi olduğu öğretilirdi, böylece derinlere gidildiğinde ki§i korkuyu sevgiye cehaleti hikmete, yokluğu bolluğa çevirirdi. 1945 yılında Mısır'da !ııılunan Nag Hammadi'nin yazılarındaki onlar İncil'den daha eskidır- "Ne görüyorsan o olacaksın" der. Başka bir deyişle, eğer sahip i ılınadıklarınıza yoğunlaşırsanız, kayba uğramaya devam edersiniz.

Diğer yandan, etrafınızdaki sınırsız zenginliklerin farkında olursanız, sürekli olarak şükranla sonuçlanan duygular içinde olursanız, sizin ilişkilerinizde bolluk durumu varolacak hatta artacaktır. Bu gezegende yok olan bir şey yoktur, bizim yokluk hakkındaki görüşlerimiz nedeniyle ters giden bir dağıtım vardır, insanların aç gözlülüğünden, yokluk korkusundan bahsetmek bizim yokluk içinde kalmamıza neden olur. Şükran içinde olmak, varoluşunuzun özünün bir olduğunu ayrılığın bir illüzyon olduğunu bilmektir. Burada diğer önemli etken tamamen hakkımız olan bolluğu kabul edebilmemizdir. Eğer bilinçaltımızda evrenin zenginliklerini ve servetini değersiz olarak görürsek bolluğun bize akmasını bloke etmiş, engellemiş oluruz. Birçok insan şimdi varolan her şeyde bedenlenmiş olan mutlaktan ayrı olma bilinci sebebiyle acı çekmektedir. Mutlaktan ayrı olma suçunun uzun hikayesi, evrensel uyum yasasına uygun yaşıyor gibi görünen insanların bile hakları olan gerçek bolluk ve başarıdan uzaklaşmalarına sebep olur.

Her bireyin içindeki yokluğa sebep olan etken ara§tırılmalıdır. çoğu kez bolluk ve uyumun normalolarak akması gereken kanallar gelişmemiş veya felç olmuştur. Öyleyse Evrensel Hayat Enerjisi bu kanallara kendi doğal fonksiyonlarını vermek için kullanılmalıdır. Bir kere bu bağlantı yapılınca başarı ve refah elde edilecektir. Mutlak seviyede bir hareket ve her etki mükemmel bir tepki ile sonuçlanır, bu da tam başarıdır. Birçok insanın bunu başaramamasının tek nedeni onunla aynı paralelde olmamaları veya ona kapalı olmalarıdır. Hermetik bilim bize kendi alanımızdaki ya§am enerjisi ile aynı paralelle gelmemiz için basit bir yol öğretir. Yıldız egzersizi Ayaklarınızın üzerinde durunuz kollarınızı sol avcunuz yukarı sağ avcunuz aşağı bakacak şekilde, sol kolunuzu yukarıya doğru 45 derece lik açıyla, sağ kolunuzu aşağıya doğru 45 derecelik açıyla geriniz. 3-5 dakika bu egzersizi yapın.

Çevrenizdeki manyetik akım sol avcunuzdan girip kalbinizden ve güneş ağından akarak bütün vücudunuzun ilave enerji doldurdugunu hissedersiniz. Gece dinlenme hissiyle dolarsınız. Reiki vasıtasıyla uyum kazanan insanlara, kendi kendilerini tedavi etmeleri önerilir, böylece bu enerjinin çok daha artmış bir şekli verilmiş olur. Bir kere Evrensel Hayat Enerjisi ile temas edince ve onun tüm vücuttan aktığını hissedince, hayatın tüm yollarında zenginlik, başarı ve bollıık hisleri üzerinde tüm dikkatinizi yoğunlaştırmalısınız. Yaşam enerjisi öz benliğinizdeki kanallarınızı genişletecek ve onları evrensel Yaşam Enerjisine açacaktır, onun manyetik gücüyle hayatta arzu ettiğiz her şeyle bağlantı kurulabilir. Bundan sonra yapacağınız amacınıza ulaşmak, yaşam kuvvetinin manyetik akımı ile ve onun yapıcı işlere yönlendirilmesi ile olur, böylece hayatınıza daha büyük boluğu cezbedersiniz. Bunun için biraz disiplin gereklidir. Başarılı ve beıekı.di bir akış için eski inançlarınızı değiştiriniz. Sizin bilinçli farkındılığınızı, şükran durumuna geri getirecek sürekli bir gayret gösterek, kendi içinizde bolluğun manyetik çekimini tesis edersiniz. Kendinizi tedavi etmeniz için şimdi bolluğun akışını engelleyen eski bilinçaltı saplantılarınızı temizlemenin sırasıdır. Şimdi bolluk içinde yaşamaya başlayınız, bugün şükran dolu olarak yaşayın. Iyılik ve refahımın kaynaklarını dışarıda aramayı terk edince, başarısızlık ve sınırlamaları doğuran engeller, aşırı çaba göstermeden ortadan kalkar. Hepimizin içinde olana teşekkür ederek, neşe veren bolluk, çaba sarf etmeden uyum içinde dış dünyada tezahür eder. , şükrün hakikati üç esasa dayanır: İlim, Hal ve Hareket. Ilim, bize ulaşan her nimetin, iyi ve güzelin ve bolluğun Tanrı'dan olduğunu, onda hiç kimsenin ortaklığı olmadığını kesin olarak bilmektedir. Arada bir kimseye sebep nazarıyla bakıldığı, nimetin ondan geldiğine inanıldığı sürece şükür tamam olmaz. şükrün hali şükrettiğimiz şeyin Tanrı'dan olduğunu bilerek kalbirnize dolan sevinçtir. Bu sevinç bizi Tanrı'ya daha çok yakınlaştırıyor ve birlık hilincine ulaşamıza yardımcı oluyorsa şkretme durumu yaşanır. şükür nimete değil, onu verene bakmaktır. şükrün hareketi kalp ile dil ile ve beden ile olur. Kalp ile şükür bütün insanların iyiliğini isternek ve hiç kimsenin varlığını kıskanmamaktır. Dil ile şükür, "Tanrım sana şükürler olsun" deyip nimeti verene sevgı ve memnuniyetini dile getirmektir. Beden ile yapılan şükür ise vücudunuzun bütün organlarının Tanrı tarafından verilmiş bir nimet olduğunu bilmektir. Her uzuv ne için yaratılmışsa onu onun için kullanmaktır. Tanrı'nın nimetine şükür, ancak onları Tanrı'nın rızasına uygun olarak kullanarak olur. Hava, su, güneş, gören göz gibi umumi nimetlere şükretmeyen kimse bu nimetleri mal gibi kendine ait şeyler sanır. Halbuki nimet umumi olmakla nimet olmaktan çıkmaz. Düşünen insan kendisine verilen nimetlerin sınırsızlığını kavrar ve daima şükreder. .

Bugün Kızmayacağım Kızmak gerçekte tamamen gereksiz bir duygudur. Birçok uygunsuz, tepkisel duygu gibi onun kökleri de kendimizin evrensel bilinçten ayrı olmasının suçluluk duygusundandır. Kızgınlık, bizim evrensel hayat amacımızın ve Tanrı ile senkronizasyonumuzun (eşzamanlılığımızın) bozulmasına neden olan duygularımızı kontrol etme arzusudur. Birçok insan, egolarının kendi hayat yollarını yönlendirmesine izin verirler, kendilerini doğal ve uyumlu bir akışa yönlendirecek olan içsel rehberlerini unutur. Egomuzun uygun olmayan arzu ve beklentilerle etkilenmesine izin verince anlatılamaz acı ve belaların sıkıntısını çekeriz. Olaylar durumumuza en uygun şekli alınca fakat beklentilerimizi karşılamayınca kızarız. Zihnimizdeki her düşünce bir etki yaratır ve tepkisi bizim en beklemediğimiz zamanda gelir. Bizim düğmemize basan veya zayıf noktalarımızı ya da zaaflarımızı harekete geçirenler kızgınlığımızın gerçek nedenleri değildir. Onlar bu olaylardan alacakları dersleri 0lartlardır. Biz, alacağımız müşterek ders için birbirimizi çekeriz. Carlos Castenada hayatındaki küçük Tiranları takdir ederek bu konuyu çok iyi ifade eder, çünkü biz onlar vasıtasıyla egomuzun zayıf noktalarını keşfederiz. Diğerlerine tepkilerimizi gözlemleyerek bizim kendi psikolojik durumumuıda nelerin konuyla ilgili olarak hala işbaşında olduğuna karar verir ve bu olumsuz örnekleri değiştirmeye başlarız. Bir kişi sizi tahrik ettiği zaman kızgınlık durumunuzu durdurmaya çalışın.

Gurdjieff'in tavsiye ettiği gibi, daha bilinçle ve zamanında farkına varmak için tepkilerinizi yönetiniz. Böylece kızgınlığınızı tam o anlarda durdurmanın mümkün olmadığını keşfedeceksiniz ki, esasında onu bastırmak ve durdurmak da arzu edilmez. Bu deneyimin tüm amacı kızgınlığımızın köklerinin farkına varmaya haşlamamızdır. Böyle bir öz bilgi ilk adım için önemlidir. Keza zayıf nokktalarınıza şahit olma fırsatı bize verildiği için şükran duymak bizim büyümenize katkıda bulunur. Nihayet kızgınlığı deneyimlediğiniz için suçluluk duymamalısınız. Nesiller boyu buna programlandığınız için başkaları tarafından kızılarak bir şcy yapıldığı zaman önceleri kızmamak kolay değildir. Buna ek olarak, uzun süredir beklentilerimizin en iyisi olması şeklinde düşüne gdınişşizdir ve bir şeyler yolunda gitmediği zaman, onu kişisel olarak ele alma eğilimindeyizdir. İncinmiş duygular aniden kızmamıza neden olur. Kızgınlık bantlarımızı yeniden programlarken duygularımızı serbest hırakmalı, onları bastırmaya çalışmamalıyız.

Duygularımızı hissetmeliyiz. Yapmamız gereken şey tepkilerimizin tonunu düşünmek ve başkalarının olumsuz koşullarının bizim neler hissetmemize neden olduğunu sakin bir şekilde ifade etmektir, Eğer diğer kişi bağırmaya devam ederse, onun yanından uzaklaşmak suretiyle tepki göstermeyerek yeniden güç kazanmalıyız. Yapılacak en iyi şey, olayın başında tepki göstermernek fakat sevgi yaymaktır. Gülümserken kızmak zordur. Sizin gülümsemeniz karşı tarafta ayna etkisi yapar ve onun da rahatlamasını sağlar. Hz . Ali'ye atfedilen bir menkıbe bu durumu çok güzel izah eder. ' Bir gün bir savaşta Hz. Ali kendisine saldıran dü§manını altına alır, hançeri saplamak için kolunu kaldırınca düşmanı nefretle Hz. Ali'nin mübarek yüzüne tükürür.

Bu noktada Hz. Ali hareketlerinin aklı yerine egosunun denetimine girdiğini hisseder ve dü§manını öldürmekten vazgeçer. (Çünkü savaşta düşmanı öldürmek doğru harekettir, ama yüzüne tükürdü diye bir kişiyi öldürmek yanlı§tır. Kısas ayetine göre siz ona en fazla yüzüne tükürerek karşılık verebilirsiniz ama affederseniz daha iyidir.) Onu affeder, hayatını bağışlar, düşmanı niçin kendisini öldürmediğini sorar. Hz. Ali'nin izahı onun da Müslümanlığı kabul etmesine yeter. ' Son olarak, kızmak çok büyük bir uyumsuzluk enerjisidir ve vücutları hastalıklara neden olur. Bu enerjiyi olumluya çevirmevi öğrenmekle sizin çok büyük ölçüde yararınız vardır. Bugün için kızmayın ve şükran duyguları ifade eden davranışlar içinde olunuz. Biz kendi ejderhamızı kendimiz yaratırız. Bu metinde izah edilen her şey üzülmemek için de geçerlidir. Bizim bir olaya üzülmemiz tüm evrenin desteklediği bir olayın öyle olmaması gerektiğini dü§ündüğümüzü gösterir. Halbuki olan, olması gerekendir. Ayrıca üzülmek, herhangi bir olayı veya kişiyi bahane ederek ken, dimizi incitmeyi seçmemizdir. Biz üzülünce incinen kimdir?

Tabi, ki biz. Biz ba§kalarını incitmemeğe özen gösterirken neden kendimizi incitmemeğe özen göstermiyelim? Gelin kültürümüzün bir büyük telkinine kulak verelim: "İncinme' yelim ve incitmeyelim." .Bugün İşimi Dürüstçe Yapacağım Uyumlu bir yaşam için hayatın akışının dürüst olması çok önemlidir. Kişinin dürüst olması demek, her şey için gerçekle yüz yüze gel, mesi demektir. Bir çoklarımız gerçeği algılayacağımız zaman hayal ve fantezi içinde yaşarız. Biz gerçeği reddettiğimiz için gerçekle kar§ıla§' tığımız zaman ciddi bir kopukluk meydana gelebilir. Bazen gerçeği kabullenmek zor olabilir fakat gerçekten derinlere bakar, kendi arzularımızı kontrol eder, diğer kişilerin amaçlarını ve yaşamda içinde bu, lunduğumuz durumları keşfedersek, her şey için bir şefkat hissi geliştirebiliriz. Gerçekle yaşamak, Yüksek Benliğimizin amacı ile uyumlu olmaktır. Gerçeği yaşamak aynı zamanda en kolay, en az karmaşık ya§am tarzıdır. Gerçek, şeffaflığı getirir. Hayatı dürüst olarak karşıladığımız zaman öğrenilecek dersleri daha açıkça görebilir ve onları daha az gayretle tamamlayabiliriz. İllüzyonla bir hayat sürmek daha karmaşıktır. İnkar odak noktası olur, yanlışlar bir örümcek ağı gibi bizi öylesi, ne sarar, öylesine bizi gerçekten uzaklaştırır ki bu labirentte yolumu, zu bulmakta güçlük çekeriz. Eğer kendinize karşı dürüstseniz, diğer insanlara karşı da dürüst olursunuz.

O zaman kendiniz için yapılmasını istediklerinizi başkalarına yapmak kolayolur. İşinizi dürüst olarak yapınca Yüksek Benliğinize karşı da dürüst olursunuz. Bu dürüstlük kendinize ve başkalarına karşı sevgi duymanızı sağlar, bu sevgi hayatınızda uyum yaratmaya yardımcı olur. Dürüst yaşamak sevgiyle canlandırılır ve bugün işinizi dürüst olarak yaparsınız. dürüstlük aynı zamanda yüksek seviyede bir manevi deneyimdir. Dürüstlük yolunda ilerlemenize katkıda bulunmak amacıyla bir dürüstlük eşeli geliştirdik. Bu eşeli kullanarak ne ölçüde dürüst olduğuııııııı ve: dürüstlük yolunda ilerlemek için hangi gayretleri göstermeniz gerektiğini kendiniz tespit edebilirsiniz. Bugün, Yaşayan Her Şeye Sevgi ve Saygı Göstereceğim Gerçekte biz aynı kaynağız. Aynı zamanda yaşamın tüm formları bağımsızdır. Gezegenimiz bugünlerde yıkıcı değişiklere uğradı. (Bu, in, sanların hassas ekolojik dengeye karşı duyarsızlığından meydana geldi. Bu bize bir gerçeği gösterdi. Yaşayabilmek için kendimizde merkezlenmiş yaklaşımları ve doğayı kontrol etme eğilirnimizi bırakıp tüm yaşam formlarına sevgi ve saygı göstermeliyiz.

Fizik çalışmalarından biliyoruz ki hepimiz aynı kaynaktan gelen bir kolektif enerjiyiz. Gerçekte maddi bir şey yoktur, sadece enerjinin farklı seviyede titreşimleri vardır. Maddenin bütün formları farklı enerji seviyelerinde titreşir ve hepsi birbiriyle bağlantılıdır; çünkü aralarında katı engeller yoktur. Biz farklı görünümlerimizi kabul ettiğimiz zaman bu diğerlerini de etkiler. Benzer olarak biz başkalarını kabul ettiğimiz zaman biz de kendi içi, mizdeki yansımayı hissederiz. Sonuç olarak, kendimize veya ba§kala, rına yönelttiğimiz herhangi bir olumlu enerji tüm gezegenin iyileşmesine katkıda bulunur. Her kişi, her hayvan, her bitki bu bütünlüğün içindedir. Başkalarını sevmek ve saymak, Toprak Anamızı sevmek ve saymaktır.


Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Reiki Eğitimi eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir  Reiki Eğitimi için 0(232) 422 59 54 yada  0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir  Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

 
Denizli   Reiki Eğitimi için  0(850 ) 303- 49- 00 -  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli  Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Antalya Reiki Eğitimi için  0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya  Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla Reiki Eğitimi için  0(252) 213 00 98 - 0  (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Ankara Reiki Eğitimi için 0(850 ) 303- 49- 00  - 0  (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Ankara Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.


İzmir Reiki Eğitimi 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık