::REİKİ VE ENERJİ OLGUSU

::REİKİ VE ENERJİ OLGUSU

Ellerimiz, omurgamız veya çakralarımızın sıcaklaşması meydana gelebilecek olaylardandır. Daha önce hiç hissetmediğimiz şeyleri hissedebiliriz. Bazıları auraları görmeye başlayabilir, yeni sesler duymaya veya yeni kokular hissetmeye başlayabilir. Ne olursa olsun, bu bir yan etkidir ve bu şekilde anlaşılmalıdır.
Yemek pişirirken suyun kaynamasına konsantre olmayız, sadece onaylar ve devam ederiz. Eğer “kaynama” olgusunda takılı kalırsa, karnımızı hiçbir zaman doyuramayız. Aynı şey “ruhsal” olarak adlandırılan şey veya enerji olgusu için de geçerlidir, eğer aşırı dikkat harcarsak bizim gelişmemizi engelleyecektir. Çok büyük (ve çok ego-tatmin edici) güçler bile ruhsal araştırmamızın amacı değildir. Sonuçta, amacımız sadece kendimiz olmaktır.
  Yüzyılın büyük Hint gizemcilerinden biri olan Swami Ramakrishna’nın hayatında aydınlatıcı bir anekdot vardır: Bir keresinde, bir “ascetic”, yani su üstünde yürüyebilen biri tarafından ziyaret edilir. Ramakrishna,  söylenene göre, adama bu sanatı öğrenmesinin ne kadar zamanını aldığını sorar. Yeteneği yüzünden kendini çok büyük gören “ascetic”, övünerek 18 yılını aldığını söyler. Ramakrishna güler ve nehri her geçmek istediğinde kayıkçının 1 paisa (1 sentten az) karşılığında geçirdiğini söyleyerek, “ ve sen 18 yılını 1 paisa için mi harcadın?” der.
DERLEYEN...EDİTÖR
İletişim:[email protected]

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık