Reiki İle Çalışmanın Tanımı

Reiki İle Çalışmanın Tanımı

 Reiki verirken dikkate alınması gereken bazı kural ve prensipleri anlatmak istiyoruz. Birinci derecede tedavi verirken faydalı olan pozisyonları öğrenmiş olmalısınız. Bir dizi temel pozisyon ve özel durıımlar için ilave birkaç pozisyon vardır. Onlar öylesine pratik, ba,sit ve ba§arılması kolaydır ki birkaç gün içinde herkesin hatırlaması mümkündür. Birçok Reiki seminerinde katılımcılara pozisyonları gösteren çizimler verilerek hafızanın tazelenmesine yardımcı olunur. Zaruret halinde hangi pozisyonun hangi şikayet ve hastalıklara yararlı olduğu konusunda detaylar verilmesinin yararı kanıtlanmıştır. Bu pozisyonların aynen gösterildiği gibi ve tam öğretilen sırada uygulanıııası zorunlu değildir; ancak bu şekilde uygulanmasının belirli avantajları vardır. Örneğin, Reiki verirken bir sonraki pozisyonun ne olacağını düşünmez ve bir pozisyonu unutmaktan endişe duymazsınız. Bir hastayı tedavi ederken ona yoğunlaşmakta ve tedavi tarzınızı seçmekte kendinizi özgür hissedersiniz. . Birçok Reiki üstadı kendinizi, içsel duygularınız tarafından yönetilmeye bırakmanızı ve elleriniz sezgisel olarak nereye tedavi vermek isterse oraya vermenizi söylerler. Hastanın ağrı hissettiği yere ellerinizi koymak da doğrudur. Bu ne,kıılı hiç sapmayan bir katı sistem tanımlamak zorunlu değildir. Bir seri temdaviye başladığınız zaman başlangıçta birbirini takip eden dört gün tedavi vermelisiniz. Bu, vücudu kendi zehirlerini temizleyecek hale getirir. Biz bu nedenle hastalara doğal detoksikasyona katkıda bulunmak üzere bol bol su veya çay içmesini tavsiye ederiz. Daima bütün temel pozisyonları tedavi sırasında uygulamaya çalışınız ve problemli bölgeleri en sona bırakınız, o zaman onlar daha yoğun olarak tedavi edilebilirler. Bir kuralolarak her pozisyon üç-beş dakika sürmelidir. Reiki uyguladığınız bölgenin yeterli Reiki aldığını hissedince pozisyon değiştiriniz. Problemli bölgeler 10-20 dakika tedavi edilebilir. Çok yaşlı veya çok hasta olması durumunda başlangıçta tedavi 20-30 dakikadan fazla sürmemelidir; fakat gerekliyse zaman yavaş yavaş artırılabilir. Bebekler ve küçük çocuklar için genellikle 10-20 dakika yeterli olur. Reiki uygularken uyulmasını tavsiye ettiğimiz bazı kurallar:

****Yüzük, bilezik, kolye, küpe gibi kapalı metal çemberler ihtiva eden takılarınızı ve saatinizi çıkarınız.

****Reikiden önce ve sonra ellerinizi akan suda yıkayınız.

****Hastanın ayakkabılarını çıkarınız, kemer gibi sıkı giyeceklerini gev§etiniz. Reiki elbise, kemer, bandaj, alçı ve diğer giysilerden geçtiği için onları çıkarmak gerekmez.

****Hasta tedavi sırasında ayaklarını çapraz yapmamalıdır, bu enerji akışını bloke edebilir.

****Hasta kollarını gevşek bir şekilde vücudunun yanına koymalıdır. Midesi üzerine koyabildiği gibi başının altına da koyabilir.

**** Önce inandığınız kaynaktan Reiki enerjisinden yararlan.mak için izin isteyiniz.

 **** Elinizi hastanın üzerine hafifçe koyunuz.

**** Hastanın aurasını bir eliniz göbeğinizde olmak üzere üç defa uyumlandırınız. .

**** Eğer yanık gibi durumlarda hastanın vücuduna dokunamazsınız elinizi birkaç sanrimetre yukarıda tutunuz. (Reiki 1,5 cm mesafeye kadar etkili olarak çalışır.)

**** Tedavi sırasında parmaklarını kapalı tutunuz.

**** Her pozisyonda üç-beş dakika bekleyiniz.

**** Bu kitapta verilen pozisyonları takip ediniz.

**** Bitişte bir eliniz hasta bedeninin takriben merkezinde olarak tekrar aurayı uyumlandırınız.

**** Elinizi hastadan çekiniz.

**** Gerçekleşen şifa için inandığımz kaynağa teşekkür ediniz.

**** Hastanın tedavi masasından güvenli bir şekilde kalkmasına yardım ediniz. Hasta kalkmaya hazır değilse, uyumuşsa, bir süre onu bekleyiniz veya nazikçe uyandırınız.

 **** Hastayı sandalyesine oturtunuz.

**** Ellerinizi yıkayınız. IIık bir enerji akışı hissetmediğiniz zaman, bu, Reiki enerjisi mevcut degil demek değildir. Reiki hastamn ihtiyaçlarına kendini adapte ediyor demektir. , Tedaviden sonra hastanız mümkünse bir süre dinlenmelidir. Bu onun için önemli bir zaman olabilir, tedavi sırasında harekete geçen enerji sonuca ulaşmak için bir süre daha titreşmeye devam eder. Sahip olduğunuz veya aldığınız Reiki enerjisine teşekkür etmek tedaviden önce veya sonra yapılabilir. Ne kadar çok Reiki verirsenir içinizd e kadar çok Reiki enerjisi olacağını unutmayınız. 

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Reiki Eğitimi eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir  Reiki Eğitimi için 0(232) 422 59 54 yada  0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir  Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

 
Denizli   Reiki Eğitimi için  0(850 ) 303- 49- 00 -  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli  Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Antalya Reiki Eğitimi için  0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya  Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla Reiki Eğitimi için  0(252) 213 00 98 - 0  (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Ankara Reiki Eğitimi için 0(850 ) 303- 49- 00  - 0  (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Ankara Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.


İzmir Reiki Eğitimi 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık