İzmir Reiki Birinci Seviye Eğitimi

İzmir Reiki Birinci Seviye Eğitimi

 Birinci derece öğrencileri tarafından sorulan ilk soru niçin Reikinin farklı dereceleri olduğudur. Usui'nin zamanında öğrenciler onunla seyahat ederler ve öğretmen oluncaya kadar çeşitli enerji seviyelerinde yavaş yavaş inisiye olurlardı. Madem zamanlarda uyum sağlama işlemlerinin derecelere bölünmesi ile enerji amplifikasyonunun birçok seviyelere yayılması, işi daha kolaylaştırılmıştır. Bir üst dereceye geçmeden önce öğrenciye, bir süre derecesi ile ilgili yüksek vibrasyon seviyesine alışması için bir zaman tanınması uygun olur ve bu özel seviyenin kullanmasında ustalaşır. Birinci derece sınıfında öğrenciler sürekli Reiki enerjisine dört inisiyasyonla uyum sağlarlar. Bu inisiyasyonlar titreşim seviyesini ayarlamaya öyle yardımcı olurlar ki, beden vasıtasıyla daha çok enerji aktarılabilir. Ayarlama eterik seviyede de olur. Uygulamaya gelince, Reiki çok basit bir tekniktir.

Reiki öğrenmek için zihinsel bir işleme gerek yoktur, normal iki günlük seminerde çocuklar bile öğrenebilir.

Reiki 1, genellikle üçer saatlik 4 bölümde öğretilir.

Her bölümde bir inisyasyon verilir. İlk inisyasyondan itibaren enerji akışı hissedilmeğe başlanır. Bu noktalarda insanlar uyum verilını:den önceki ve sonraki durumlar arasındaki farkı, ellerinde ısı artışı, karıncalanma veya nabız artışındaki değişiklerle anlar. İkinci inisyasyondan sonra başka biri üzerinde ellerin pozisyonları öğretilir. Kalan zaman grup tedavisinde harcanır. Böylece öğrenciler her biri tarafından verilen enerji farklılığını hissetmeye başlar. Her öğrenci gruptan Reiki tedavisi almayı deneyimler. Kendi kendine Reiki verme öğretilir, sorular ve cevaplar için yeterli zaman ayrılır.

Üçüncü bölüm meditasyonla başlar, katılanlar isterlerse deneyimlerini paylaşırlar, sonra auralar ve çakralar konusunda bilgiler verilir. Çarka dengeleme teknikleri anlatılır. Üçüncü inisyasyon verilir. Çakra dengeleme uygulamaları yapılır, deneyimler paylaşılır. Sorular ve cevaplar için zaman ayrılır. Dördüncü bölümde kısa tedavi anlatılır.

4. inisyasyon yapılır. Kısa tedavi, acil pozisyonlar, bitkilere, hayvanlara, yaşlılara, bebeklere rei, ki verme ve özel uygulamalar anlatılır, katılanlar uygulama yaparlar, katılanların uyum sağlamalarla ilgili duygu ve deneyimleri tartışılır. Biz tekrar onlara bu noktada 21 günlük deneyimlerini kayıt etmelerini söyleriz. Değişiklikleri not etmek iyidir çünkü onlara dayanarak Reikinin tedavi ve temizleme işleminin doğrulanmasında daha büyük bir güven sağlanır. Biz, öğrencilerimize her akşam yatarken kendilerine Reiki vererek özünü hatırlamalarını ve birlik bilincini deneyimlemelerini öğütleriz. Bugünün dünyasında birlik bilincinin farkına varmanın sorumluluğunu almamız çok önemlidir. Birçok insan günün 24 saatinde trans halinde veya bir cins hipnotik durumda olduğumuzun farkında değildir. Hipnoz kendinizi bir anda bir şey üzerine odaklamak için bir araçtır. Gerçekte çoğunlukla kişiler hipnoz halinde çevresel görüş kaybının fiziksel etkilerini deneyimlerler. Onlar doğrudan tek görüşlü hale gelirler.

Uyanık olduğumuz saatlerin çoğunda koşullanmalarımız tarafından hipnotize ediliriz. Normal yaşamımızda hipnoz durumuna kıyasla daha geniş bir görüşü deneyimleriz fakat odaklanmamız eski davranış örnekleri üzerindedir. İşte genel bir örnek: Günlük işimizde bizimle beraber çalışanların kişiliklerine aşinayızdır ve herkesle standart konularda iletişim kurmak eğilimindeyizdir. Beynimizi hemen her duruma takar ve geçmiş' te çalı§tığı kanıtlanmış bir eski senaryonun versiyonlarını oynamaya başlarız. Böylece çoğumuz çoğu zaman, gerçekte yaşamı deneyimlememiş oluruz, eski davranış kalıplarımız ve geçmiş bilgilerimiz ile ha, yata tepki göstermiş oluruz.

Hz. İsa "Bizim küçük bir çocuk olmaya ihtiyacımız var" dediği zaman bizim hayata taze ve her güne yeni bir gün olarak bakmamız gerektiğini kastetmiştir. "Bir çocuk haline gelmek" yetişkinler için gerçekten zor bir şeydir. Bunun için büyük bir gayrete ve eski alışkanlıklarımızdan, davranışlarımızdan, düşünce biçimimizden özgür olmak için bir disipline ihtiyaç vardır. Kişinin her günkü hareketlerini gözden geçirmeye istekli olması ve neyin daha iyi yapılabileceğini görmesi gerekir. Hangi eski davranış örneklerinin kırılması gerekmektedir? Bazı davranış örneklerini "iyi davranış" gibi çok olumlu bulabilirsiniz. Bu.olumlu örneklere bizim katkımız onları daha da etkin kılmak için sizi bilinçli farkındalık durumuna yükseltmektir. Diğer bir deyişle, caddede yanınızdan geçene "merhaba" dediğiniz zaman sadece bir alışkanlık olarak mırıldanmamasınız. Kişinin gözlerine bakmalı ve bağlantı kurmalısınız.

 Böylece siz kendinizi daha canlı hissedersiniz ve karşınızdakinin de aynı şekilde hissetmesini sağlarsınız. Kalabalık bir caddeden aşağı yürürken çevrenizdekilere bilinçli olarak sevgi gönderiniz, bir fark olacaktır. Uyanmak için bilinçli bir gayret sarf edince çevrenizdekiler de onu osmosis ile alma eğiliminde olacaklardır. Şükran dalgaları sizin vasıtanızla akacak, bilinçli far.kın' dalıkta kalma deneyimi daha az gayret gerektirecektir. Kendinizi bu akış içerisinde tutmak için her gece bir öz-değerlendirme yapmak size yardımcı olacaktır. Zihinsel olarak gününüzü gözden geçiriniz, her duruma ve kişiye nasıl tepki gösterdiğinizi düşününüz. En açık olarak neyi hatırlıyorsunuz? Böyle açıkça hatırladığımız hatıralarınız, bilinç, farkındalığınızda bir ışığa sahip olduğunuz zaman vukua gelenlerdir.

Bu pratikte, kendinizi seyrederek, kendinizi görmeye başlayacaksınız. Bu kendini hatırlama egzersizini yaparken kendinize Reiki tedavisi vermeniz çok uygun olur. Bu sizin zihinsel enerjinizi tekrar dengele, menizi ve uygunsuz davranışlarınızın eski örneklerini serbest bırakmanızı sağlar. Eski duygusal tepkilerinizle bağlantılı olan birçok davranış örneğini de serbest bırakırsınız. Diğer önemli bir konu, iyileşme sürecinde krize tutulan kişilere yar, dım etmektir. Bir kişinin tedavisine başlamadan önce mutlaka art urda en az dört gün tedavi alacağına dair o kişiden taahhüt alınız. Genelikle enerjinizin eterik bedenden normal bedene, normal bedenden eterik bedene geçmesi için dört günlük süreye ihtiyaç vardır. Bu dönemde birbirini takip eden tedaviler yapmak idealdir.

 Eğer akut hastalığı olan bir hasta ile çalışıyorsanıı, ilk iki veya üç günde daha çok ızdırap hissedebilir, bu iyileştirici enerjinin hızlanması nedeniyle olur. Sonuç olarak, hastaya önceden hastalığının başlangıçta artabileceğini fakat sonra azalacağını söylemek uygun olur. Kronik hastalığı olan bir kişi ile çalışırken veya uzun süredir aktif olan bir hastalıkla çalışırken genellikle Reikinin hemen rahatlama getirdiğini görürsünüz. Kronik hastalıklarda tedavi devam ederken, bir süre için hasta istikrarlı bir iyileşme hisseder, bu durumda bir kriz olursa tedaviye başlandıktan birkaç hafta sonra olur. Bunun sebebi hastalığa neden olan toksinlerin yavaş yavaş vücuttan atılması fakat en sonunda vücuda sıkıca tutunmasıdır. Son toksinIeri veya izleri vücuttan atmak en zor işlemdir.

Bazen kişi noktaya geldiğinde semptomları daha önce hiç olmadığı kadar şiddetle hisseder. O zaman hastaya, bu semptomların iyiye işaret olduğunu ve toksinlerin tamamen vücuttan atılmak üzere olduğunu tekrar teyit ediniz. Bu noktada toksinlerin atılışını hızlandırmak için ilave tedavi verilmelidir. Bizim tavsiyemiz, kronik hastaları iyileşme krizinin semptomların hakkında uyarmamanızdır, çünkü esasında olmayacak bir şeyi tetiklemiş olabilirsiniz. Eğer buna rağmen olursa, siz önceden bunu biliyordunuz ve onu bunun çok normal bir reaksiyon olduğu konusunda hastanııı ikna ederek korkularından kurtulmasına yardımcı olabilirsiniz. Akut bir hastalık durumunda hastaya fiziksel kimyalaşmayı deneyimleyeceği, bunun hastalığa hızlı bir fiziksel cevap nedeniyle olabileceğini söyleyiniz. Herhangi bir ciddi akut krizde hastanın kaliteli bir doktora görünmesi tavsiye edilmelidir. O zaman tedaviniz iyileşmenin hızlanmasına yardımcı olur. Hastanın iyileşmesini hızlandırır. Kronik hastalıklarda hasta genellikle bir doktora göründükten sonra size gelecektir. Sizin tedaviniz, toksinIerin serbest bırakılmasına yardımcı olacak, tedavi süresini kısaltacaktır. Bir akut veya kronik hastalığın ne kadar sürede tedavi edileceğine dair bir zaman tablosu yoktur.

Her kişinin tedaviye reaksiyonu farklıdır. Gerçekte her ki§i kendini tedavi eder. Reiki verenler, yalnızca hastanın varlığının her seviyesinde denge yaratmak için enerji çektiği bir kanalolarak görev yaparlar. Kendinizi sonuçlara bağlamanız uygun olmaz; çünkü her kişi kendisi için uygun olan enerjiyi çeker ve sonuçlar her zaman direkt olarak görünmez. Daima zihnimizde tutmalıyız ki, çoğu kez hasta olmanın ikincil yararı vardır ve kişi fiziksel seviyede iyileşmeye hazır olmayabilir. Seminer süresince her öğrenci bir ortağı ile birbirine bir saat Reiki vermiş ve almış olur. Bir ki§inin tüm vücuduna Reiki vermek, öğrencinin vücudunun çeşitli bölgelerinde çekilen ısı farklarını ayırt etmeye başlamasının sağlar. Öğrenci daha sonra vücudun daha çok enerji çeken alanlarına daha çok dikkat etmeyi öğrenir.

 Bu bölümü tamamlamak için grup tedavisi anlatılır ve ayda iki defa yapılan periyodik toplantılarda herkesin gruptan Reiki tedavisi alması tavsiye edilir. Sonra bir soru-cevap bölümü olur. Sonra sertifikalar verilir ve öğrencilerin gruplar halinde toplanarak grup tedavilerini paylaşmaları teşvik edilir. 

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Reiki Eğitimi eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir  Reiki Eğitimi için 0(232) 422 59 54 yada  0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir  Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

 
Denizli   Reiki Eğitimi için  0(850 ) 303- 49- 00 -  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli  Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Antalya Reiki Eğitimi için  0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya  Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla Reiki Eğitimi için  0(252) 213 00 98 - 0  (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Ankara Reiki Eğitimi için 0(850 ) 303- 49- 00  - 0  (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Ankara Reiki Eğitimini tıklayabilirsiniz.


İzmir Reiki Eğitimi 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık