:: Reiki Prensipleri

:: Reiki Prensipleri

 Beş prensip,  orijinal olarak Japonya’nın Meiji imparatoru tarafından dopdolu bir hayat için saklanmış ve hayatımıza dahil etmemiz ve evrensel hayat enerjisi için ideal bir kanal olmamıza yardımcı olması için Dr.Usui tarfından benimsenmiştir.Bunların katkısız ahlak kodları olduğuna ve sebatla uyulması gerektiğine inanmıyorum.
Birinin düşünce ve duygularına baskı uygulamanın aydınlanmayı arayan bir insana asla yardımı olamaz. Bu prensipler sadece mikro ve makro kozmozun artan farkındalığına giden yola basamak oluşturuyor.Herbir maddenin etrafındaki kırmızı çizgi kozmozun ve bireyin birliğidir.

1)Bugün öfkelenme.
Öfkede doğuştan yanlış olan bir şey yok.Bu sadece olayların  doğal akışına karşı gelmeye  çalıştığınızı gösterir. Öfke kapınızı çaldığında onunla başa çıkmanın en akla uygun yolu onu onaylamak, gözlemek  ve  sürmesine izin vermektir.Birkez iyi duygularınızla  bir tutarak önünü kestiğinizde ateş sönecektir. Öfke ve artan enerjinin kontrol edilemez görünen diğer çeşitleriyle baş etmenin en etkili metodlarından biri ise,  sayısız Doğulu psikolog ve psikoterapist tarafından kullanılan Dinamik Meditasyondur.

2)Bugün endişelenme.
Kendimizi bütünden ayrı tutmak,  başka türlü hissedemeyeceğimiz “özel olduğumuz” duygusuna erişmek için endişeleniriz.Olayların umduğumuzdan farklı gelişmesinden endişeleniriz ve sadece kendi çıkarımızı düşünürüz.Endişenin kaynağı kesinlikle emin olabileceğimiz bir şeyin korkusudur, değişim.
İnsanlığın geri kalanını arkadaş yolcular olarak görmek yerine rakiplerimiz hatta düşmanlarımız olarak görmeye eğilimliyiz.Evrenin bir olduğunu ve sadece egonun onu parçalara böldüğünü unuturuz.

3)Bugün müteşekkir ol.
Bütün bildiğimiz her tecrübeye her seferinde farklı gözlerle bakmanın ne kadar zor olduğudur. Bilinçli bir şekilde etrafımızın değerini bildiğimizde, bu çok güzel hayat hikayesinde bir kez daha yerimizi bulabiliriz.
İyi ve kötü olarak adlandırılanlar, hayatın içindeki herşeyin bir parçası.Bana Osho Rajneesh tarafından anlatılan bir hikayeyi hatırlıyorum.
Şehrin dışındaki küçük bir köyde, çok güzel bir atı olan bir adam yaşarrmış.Çok fakir olmasına rağmen atını satmak için gelen teklifleri hep geri çevirirmiş,  çünkü atı ona arkadaş gibiymiş. Diğer köylüler onun garip ve aptal olduğunu düşünürlermiş çünkü fakirliğine atı satarak son verebilirmiş. Birgün atın ahırı boş bulunmuş. Köylüler onun çalındığını, yaşlı adam atı ilk seferinde satsaydı daha iyi olurdu  diye düşünmüşler. Yaşlı adam tek soruşturulabilecek gerçeğin atın ahırdan yokolması olduğunu söylemiş ve diğerlerinden durumu yargılamamalarını istemiş. Bir süre sonra,  at beraberinde bir düzine atla birlikte geri dönmüş.Köylüler bu sefer adama gerçek bir servetin geldiğini düşünmüşler ama yaşlı adam onlara tekrar sadece gerçeklere bakmalarını ve küçük bir parça gerçekliği, bütünü bilmeden yargılamamalarını söylemiş.
Yaşlı adamın küçük oğlu hemen vahşi atları eğitmeye başlamış . Birgün düşmüş ve bacaklarını kırmış.Köylüler yine bunun bir felaket olduğunu düşünmüşler çünkü  çocuk yalnızca babasının yardımına sahipmiş.Ama yaşlı adam yine de yargılamayan bakış açısını terketmemiş. Kısa bir süre sonra komşu krallıkla bir savaş çıkmış ve bütün gençler savaşa çağrılmış-sakat oğlu hariç....Öykü böylece sonsuza dek devam eder.
Kendi hayatımıza ve başkalarının hayatına çok dar bir perspektiften bakmaya eğilimliyiz, bütünü bilmeden, güvenmeden ve anın içinde coşmadan, bize ne sunarsa sunsun.....Bir kez deneyelim.

4)Bugün çok çalış (Meditatif egzersizler)
Bu prensip size 12 saat bir işi yapmanızı önermiyor.Çok çalışma terimi kendimiz üzerinde çalışma, meditasyon yapma ve zamanımızı ruhsal büyümeye ayırma anlamına geliyor. İçsel dünya değerlerimiz dış dünyadakinden oldukça farklı. Çok çalışmanın dışardaki anlamı içeride “ibadet”e dönüyor.Dışarıdaki dünyada bir amaç uğruna çalışıyor olabiliriz ama içerdeki dünyada şimdiki an varolan tek andır.
Günlük aktivitelerde uyanıklığa ve meditasyona çalışmak pek çok Doğu dininin amacıdır ve batıyla, bunu kendini hatırlama olarak adlandıran ünlü gizemci Ermeni G.I.Gurdijeff tarafından tanıştırılmıştır. Reiki benim fikrimce,  aynı fikre varmayı amaçlar. Meditasyon zorla yaptırılamaz ama  ilk önce,  dalgacıklar bütün kıyılara doğru hareket etmeden,  taş göle atılmalıdır.Bütün bu yıllardan sonra,  meditasyon benim için gerekli bir besin oldu,  şu ana kadar  yediğim en iyi yiyecek aslında . Meditasyon hakkında daha fazlasını meditasyon bölümünde bulacaksınız.

5)Bugün diğerlerine nazik ol.
Bütün hiyerarşiler insan yapımıdır.Neye neden oldukları da ortada ; çevresel yıkım,  global alarm, sonu gelmeyen savaşlar ve diğerleri; liste kalp kırıcı ve sonsuz.  Çevreye sevgi dolu bir kalple bak, dünya tekrar sevgiye dayanan harikulade bir yere dönüşecektir.
Tabii ki bu prensip içsel anlamda,  kişinin kendisiyle ilgili olarak da anlaşılabilir.Bütün varlıklara karşı arkadaşça olmak kendimizi de içermeli.Aslında sevgi gezinize başlayacağınız platform siz olmalısınız. Çağlar boyu,  bilgeler  diğer insanların şaşkınlığına rağmen kendi vücutlarına “tapar” bilindiler.Bu açıdan bakınca çok da garip görünmüyor.
 

İzmir'deki Reiki eğitimleri hakkında ayrıntılı bilgiye 0.232.422.59.54 numaralı telefondan ya da

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık