Terapi Biyolojik, Psikolojik, Sosyal Bir Süreçtir Olabilirmi?

Terapi Biyolojik, Psikolojik, Sosyal Bir Süreçtir Olabilirmi?

Terapi Biyolojik, Psikolojik, Sosyal Bir Süreçtir Olabilirmi?

Sanat ve bilimin, akıl sağlığı ve çoğunlukla psikolojik ve psikiyatrik problemlere bakış açışı, biyo-psiko-sosyal durumları içerir.

Açıkçası;

• Duygusal sıkıntıların büyük çoğunluğu birbiriyle bağlantılı üç faktörden kaynaklanır: Biyolojik unsurlar; tıbbi hastalıklar ve metabolik durumlar gibi. Psikolojik unsurlar ise düşünceler, ruh halleri ve hareketler gibi. Sosyal unsurlar; kişisel ilişkiler ve diğer çevresel şartlar gibi unsurlardır.  Klinik bir görüş açışı çok önemlidir, çünkü bir terapistin, terapi peyzajinda bu üç perspektif olmadıkça, muhtemelen başarı ya da uzun süreli gelişim için gerekli olan çok önemli unsurlardan yoksun demektir. Fakat bu demek değildir ki, bütün müşterilerinde problemleri daima bu belli unsurlara bağlı üç faktöre dayalı olsun.

Ama:

• Terapist en azından biyolojik, psikolojik ve sosyal unsurları ortaya çıkarma olasılığı için bir hedef oluşturmadıkça, kritik bilgilere ya da önemli terapik yönelimlere asla ulaşamaz. Müşteri için talihsizlik şu ki, pek çok terapistin müşterilerinin problemlerin'! değerlendirip tedavi ederken uyguladığı yaklaşımın geniş bir bakış açışı yoktur. Müşterilerine geniş bir mercekten bakmak yerine, birçok klinikçinin olayların diğer yönlerin! görememe, insani sıkıntıları aşırı basit etiketlere ve teşhisçi kategorilere indirgeme eğilimi vardır.

Gerçek ise;

• Terapistler, hastalıkları ya da şartları tedavi etmezler. insanları, iyileştirirler.

En azından öyle yaptıklarım sanıyorlar. Ve insanların hepsi eşsiz, karmaşık ve biyolojik, psikolojik, sosyal ya da çevresel faktörü içeren, özelleştirilmiş ve hoşgörülü bir terapi yaklaşımına gerek duyarlar. bir öneriyi tekrarlamamıza izin verin:

• Genel olarak, terapistle ilişkiniz sizi daha mutlu o/maya götürmuyorsa, başka birim bulun.
 
ALINTI

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık