Kişisel Gelişim, Psikoloji, Kişisel Gelişim , Raja Yoga Meditasyonunun Safhaları

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Kişisel Gelişim , Raja Yoga Meditasyonunun Safhaları


Kişisel Gelişim, Raja Yoga Meditasyonunun Safhaları

* Geri çekilme: Alında parlayan bir ışık noktası, farkındalık noktası olduğunuzu düşünebilirsiniz.

* Olumlama: Ruhsal bilgiyi kullanarak zihniniz! yönlendirebilirsiniz. Amaç seçtiğiniz bir düşünceyi, değeri, kişisel gelişim konusunu deneyimlemektir.

* Odaklanma: Zihninizin enerjisi seçtiğiniz olumlu düşünce sayesinde bir noktada toplanır. Güneş enerjisi odaklandığında pek Çok şey yapar.

* Konsantrasyon: Zihninizin ve aklınızın birlikte çalışmasına dikkat etmelisiniz. Konsantrasyonunuz zayıf olduğunda aklınız başka, zihniniz başka yere gider. Kendinizi iki ayrı kişi gibi hissedersiniz. Zihin o zaman aklı dinlemez. Eğer seçtiğiniz olumlu düşünceler üzerinde odaklanıp, konsantre olmayı, yoğunlaşmayı başarabilirseniz zihniniz ve aklınız birlikte çalışmaya başlar. Konsantrasyondan önce kontamplasyon, bilgiyi gözden geçirme ve görselleştirme uygulanabilir. Bunlar yoğunlaşmamızı güçlendirir.

* Deneyim: Bu beş sathalı sürece Raja Yoga'da meditasyon denir. Akıl bilinçli bir şekilde kullanılır. Ne gerçekleştirilmek, deneylenilmek isteniyorsa o seçilir. Huzur, güç, öz saygı, kararlılık vs. Zevk alıyorsanız ve ilgi duyuyorsanız bunu kolayca başarabilirsiniz. Seçtiğiniz düşüncenin duygularım yaşarsınız. Yine de bunları uygularken dirençle karşılaşırsınız. Çünkü bu meditasyon sizi değiştiriri dönüştürür. Ve her değişim bir tehlikedir ego için. Bir meydan okumadır (challenge). Bu uygulama bir çeşit Zihin Eğitimidir (training of the mind.)

Meditasyon yaparken zihniniz! ve aklınızı bilgiyle meşgul edersiniz, yokksa malayani düşünceler ve olumsuz düşünceler sizin özgüveniniz! Aşağıya çeker. Önceki fiillerinizin, davranışlarınızın kaydedilmiş izleri sizi etkiler.

"Ben zihnimin efendisiyim", "Ben aklımın ve sanskarlarımm erendisiyim" gibi olumlamaları kullanabilirsiniz.

(kişisel gelişim, kisisel gelisim, Meditasyon, meditasyon kursları, biyoenerji, alternatif tıp, bioenerji, hipnoz, şifa, bioritim, yasam, bilimsel, felsefe, gizem, yoga, osho, kundalini, sahaja yoga)

KAYNAK: Alıntıdır


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP, ANLAYARAK HIZLI OKUMA, ÖĞRENCİ KOÇLUĞU, AİLE İÇİ İLETİŞİM
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(kişisel gelişim, kisisel gelisim, Meditasyon, meditasyon kursları, biyoenerji, alternatif tıp, bioenerji, hipnoz, şifa, bioritim, yasam, bilimsel, felsefe, gizem, yoga, osho, kundalini, sahaja yoga)
why do men cheat how to cheat on husband My husband cheated on me
abortion pill where to buy click here surgical abortion process

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık