Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Kişilik

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Kişilik

Kişisel Gelişim, Kişilik

Kişilik konuşu, önceki psikolojilerde merkezi bir konumda olmuştur. Gerçekten de birçok psikolojik kuram insanın kendi kişiliği neyse, o olduğunu kabul eder. Psikolojik sağlık ve refah üzerine yazılmış kitaplara verilen en genel başlık, sağlıklı kişilik'tir. Psikolojik sağlık konuşu öncelikle kişilikte gerçekleştirilecek değişimleri kapsayacak şekilde ele alınmıştır.

Kişilik ötesi bakış açısından bakıldığında, kişiliğe göreceli olarak daha az önem verilir. Kişilik, varlığın görünen yanlarından yalnızca birisi olarak ele alınır ve bireyin onunla özdeşleşebileceği ama bunun zorunlu olmadığı belirtilir. Psikolojik sağlık, kişiliğin değiştirilmesinden çok, kişilikle birebir özdeşleşmekten uzaklaşmayı kapsar.

Her kişinin kendisiyle ilgili anlattığı kişisel drama ya da hikaye de farklı bir bakış açısından değerlendirilir. Kişisel dramalar gereksiz lükslerdir ve kişinin bütünüyle işlev görmesine müdahale etmektedir. Onlar bizim duygusal yükümüzün (klesha) bir bölümüdür. Kişinin kendi kişisel dramasından ve başkalarının kişisel dramalarından bir ölçüde bağımsızlaşması (detachment) ya da kendisin! onunla kimliklendirmekten uzaklaşması (disidentifîcation) genellikle yararlı olmaktadır.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




( kişisel gelişim, kişisel başarı, bireysel gelişim, nlp, koçluk, İzmir, kişilik kişilik testleri, kişilik testi, kişilik bozukluğu, çift kişilik, kişilik gelişimi, kisilik testi, kişilik hakları, psikoloji, depresyon, testler, gelişim)
open my husband cheated with a man how to know if wife has cheated
viagra stimulis read website

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık