Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Felsefe, Farkındalık Işığı

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Felsefe, Farkındalık Işığı

Kişisel Gelişim, Farkındalık Işığı

Hepimiz aslında saf ve içsel farkındalık ışıklarıyız ya da ruhsal farkındalık ışıklarıyız. Arındığımız ve doğru bilgiyle bilgilendiğimiz, sezgilerle donatıldığımız ölçüde de bunu çevremize yayarız. Birer Işık Feneri oluruz.

Farkındalık ışığı bir nesneyle karşılaştığında bilinç oluşur. Her bilinç koşullanmaya ve bağlanmaya açıktır. Çeşitli rollerimiz ve etiketlerimizle de kişiliklerimiz oluşur. En çok özdeşleştiğimiz şey bizim kimliğirniz olur. Bu sahte kimliklerin ve özdeşleşmelerin ötesine geçtiğimizde ise özsel doğamıza, saf farkındalık ışığı olma halimize geri dönmüş oluruz. Farkındalık, Bilinç, Koşullanma, Kişilik, Kimlik ve Kimlik Otesi altılı bir dizgedir. Kendimizi tanımamız ve geliştirebilmemiz için bir araçtır.

Bazen bir insanın yüzüne bakarsınız ve birden o insanla ilgili sezgiler sizi dolduruverir. Bilgelik bakışla ilgilidir, bilgi ise düşünceyle. Bakışımızın kalitesi oranında altıncı duyumuz bize kaliteli veriler sunar.

Daniel Goleman, "Duygusal Zeka" adlı kitabında 'Duygusal Zeka' île ilgili tanımmiarı beş ana başlıkta toplar:

Özbilinç; Duyguları îdare Edebilmek;

Kendini Harekete Geçirmek; Başkalannin Duygularım Anlamak ve ilişkileri Yürütebilmek. Bir duygunun daha oluşurken farkedilmesinin, Duygusal Zeka'nın temeli olduğunu söyler. Kişinin duygularının her an farkmda olmasıyla ilgili yeteneğin, 'Psikolojik Sezgi' ve 'Kendini Anlama'nın temeli olduğunu söyler.



Özbilinç kavramının ingilizcesi self-avrareness'tır ve 'kendinin farkın dalığı' olarak ta çevrilmektedir. Bir insanın kendisinin farkına varması

Budist psikoloji'de ve kişilik ötesi psikolojide geçen çok önemli bir terim ve deneyimdir.

Altıncı Duyunun ya da Hissin nasıl farkına varabiliriz?

Gördüğümüz rüyanın çıkması, buna verilecek en genel örneklerden biridir. Bir genç kız nişanlısının askerden döndüğünü rüyasında görür ve ertesi gün kapışı çalınır, gelen nişanlısıdır. Bazen başkalarının zihnini okuduğunuzu hissedersiniz.

Bazen telefon çaldığında kimin aradığmı daha ahizeyi kaldırmadan bilirsiniz. Şehrin kalabalık bir caddesinde yürürken eski bir arkadaşınız aklınıza gelir ve birkaç dakika sonra karşılaşırsınız.

Konferans verirken birden kendinizi daha önce düşünmediğiniz şeyleri konuşurken bulabilirsiniz. Bir ilhamın etkisine girdiğinizi hissedersiniz. Bu tür sezgisel bilgileri not alındığınızda, doğru çıkıp çıkmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer her gün bunu uygularsanız, bir süre sonra altıncı duyunuzun ya da hissinizin gelişmeye başladığım görürsünüz. Çünkü ona dikkatinizi yönlendirdiğinizde enerjiniz onu güçlendirir. Aslında bu çalışmalar sırasında ne zaman aktif olacağınızı ve ne zaman pasif olmanız gerektiğim iyi belirlemelisiniz. Tıpkı bisiklete binmek gibi...

Altıncı duyuları harekece geçmiş, PSI yeteneklerini kullanan, Psişik olanların bir kısmı yaşamlarının bir döne- minde üzücü bir olay yaşamış, taciz edilmiş, ölüm anma yaklaşmış, beden dışı deneyim yaşamış olabilir. Bu herkesin böyle durumlar yaşaması gerektiğin! düşündürrmemelidir. Bu acı deneyimleri Üçüncü Gözü açmanın yolu olarak görülmemelidir. istekli misiniz?

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




((kişisel gelişim, gelişim, kişisel gelişim eğitimleri, gelisim, kişisel gelişim kitapları, kisisel gelisim, kişisel gelişim merkezi, kişisel gelişim kursları, kisisel gelişim, kişisel gelişim seminerleri, kişisel gelişim siteleri, kişisel gelişim testleri, kişisel gelişim kitap, kişisel gelişim uzmanı, nlp, hızlı okuma. Trans. Hipnoz, koçluk, izmir)
online My girlfriend cheated on me when your husband cheats
dating for married my boyfriend cheated on me quotes want my wife to cheat

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık