Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Down aylardır kendini depresyonda hissediyordu. Fakat, depresyona girmesi için hiçbir sebep olmadığından, nasıl hissettiğin! utandığı için kimseye anlatamıyordu. Arkadaşları ve ailesini yanında mutlu bir yüz takınıyor ve tek basma kaldığında acı çekmeye devam ediyordu.

Neredeyse herkes, zaman zaman hüzünlenir (üzüntülü ya da kederli duygular genellikle hoş olmayan hayat deneyimleriyle sonuçlanır). Pek çok insan kederlenmeyi depresyon olarak görürken, gerçek klinik depresyon kederden farklıdır.

Hüzünlenmek stres dolu bir hayatın geçici ve genellikle normal reaksiyonlarından biridir. Birçok durumda fiziksel semptomlar, kendine güven kaybı ya da intihar düşünceleri içermez ve bu olumsuz durum, genellikle birkaç saatte geçer.

Diğer yandan, depresyon yoğun, istilacı ve hem beyne hem bedene saldıran, uzun süreli ruh bozukluklarıdır ve bazen işte, sosyal yaşamda ve fiziksel fonksiyonlarda ciddi problemlere neden olur.

Depresyon semptomları
uyku, iştah ve kilo kaybı, enerji, konsantrasyon ve cinsel fonksiyonlarda görülen rahatsızlıklardır. Aşırı suçluluk duyma, kendini değersiz hissetme, aktivitelere karşı ilgi ve heyecanım kaybetme ve çok zor durumlarda intihar düşünceleri ya da girişimlerim içerir.

Ne yazık ki, bazı insanlar depresyonu ciddi bir hastalık olarak görmezler. Onu, bir kişilik eksikliği, zayıflık işareti, karakter bozukluğu veya geçici bir hüzünlenme olarak düşünür. Gerçekte, kliniksel depresyon bir hastalıktır, zayıflık ya da geçici bir hüzün değildir. Depresyona girmiş insanlar basit bir şekilde "kendine gelemezler" ya da hemen "kendilerim topar] ayamazi ar"; bir şeker hastası bile kan şekeri dengesizliğinden sonra daha hızlı kendine gelir. Ve erken teşhis edilmezse semptomlar aylarca, hatta yıllarca sürebilir. Bazı depresyonlar, kimyasal bir dengesizlikten kaynaklanır ve belki anti-depresan ilaçlarıyla tedavi edilebilir. Bazıları psikoterapiye ihtiyaç duyarken, başkaları metodlar kombinasyonuna gereksinim duyar.

İyi haber şu;


Depresyon hastalarının % 80'inden fazlası başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor.

Siz ya da değer verdiğiniz biri depresyondaysa;

• Aile doktorunuzla ya da bir psikologla temaşa geçerek yardım isteyin.

 ALINTI



 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık