Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Felsefe, Dolaysız Yaşantı Alanı

 Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Felsefe, Dolaysız  Yaşantı Alanı

Kişisel Gelişim, Dolaysız Yaşantı Alanı

insanın 'dolaysız yaşantı alanı', çocukluğundan itibaren dil ve simgeler alanının kuruluşuyla birlikte bilinçaltına ya da bilinçdışına itilmiştir. Böylece birey bölünmüştür. Birinci alan kişinin ontolojik ya da fitri beni iken, ikinci alan kişinin epistemolojik ya da sözel benini, sahte benini oluşturmuştur. Bu kabuk benlik ya da sahte ben, kişiye ne aradığı mutluluğu, ne huzuru, ne bütünlük duygusunu ne de diğer insanlarla ve bir bütün olarak çevresiyle doğru bir ilişki kurabilmesini sağlamıştır. Kişinin kendine yabancılaşması çeşitli sorunları, psişik bozuklukları, toplumsal sorunları doğurmuştur. İşte insanın bastırdığı bilinçdışı süreçleri tekrar bilince kazandırmakla uğraşan psikanaliz çalışmaları da zaman içinde ayrı bir dil, doğruluğu tartışılmaz terimler üretmiştir. Hümanist psikoloji ve kişilik ötesi psikoloji ve psikiyatri çalışmaları klasik psikolojinin bu eksikliklerini tamamlamak üzere Doğu'nun meditasyon, yoga gibi çeşitli uygulamalarını devreye sokarak karşılarındaki insanın sadece sorunlarından kurtulmasına yardımcı olmakla yetinmeyip, o- nun bütün potansiyellerini gerçekleştirip kendisin! aşabilmesini hedeflemişlerdir. Ornstein da bu çalışmaları başlatanlardan birisidir.

Araştırmacı Psikolog Robert Omste'in, "Yeni Bir Psikoloji" adlı kitabında vücudun sağ tarafıyla bağlantılı olan beynin sol yarım küresinin esas olarak analitik ya da çözümlemeci ve mantıksal düşünüş biçimini, dili ve matematiksel işlevleri; sağ yarım küresinin ise sezgisel biçimi, bütüncül (holistic) düşünmeyi, rasyonel ve sözel olmayan bilinç biçimini kapsadığım ayrıntılı bir şekilde ortaya koymuştur.

Altıncı Duyu ya da Altıncı His sadece medyumlara (ya da sezicilere), özel giyimleri olan ruhsal rehberlere özgü bir şey değildir. Her insanda doğuştan bulunan bir yetenektir, bir sezgi ve farkındalik yeteneğidir. Onun ortaya çıktığım farketmek, onu kullanmak ve geliştirmek için çok özel ve çok sıra dışı birisi olmaya gerek yoktur.

Duyu Dışı Algılama, Değişmiş Bilinç Halleri, Altıncı Duyu, Sezgi, Psişik Bilgi, Farkındalik, Zeka,Yüksek Duyusal Algılama, İçsel Bilgelik, Vicdan, imgelem ya da Hayal Gücü, Üçüncü Göz, Altıncı Şakra ya da ' Çakra bu alanla ilgili kullanılan bazı terimlerdir.

Gündelik hayatımız altıncı duyu örnekleriyle doludur. Bir arkadaşımızı düşünmeye başlarız ve telefon çalar, arayan odur. îçimize bir sıkıntı girer, telefon çalar ve bir dostumuzun ölüm haberini alırız, ilk defa tanıştığımız insanla ilgili bir önsezi ediniriz. Bu önseziyle edindiğimiz bilgi genellikle konuşmalarda geçen kelimelerin ötesinde kalır. Bazen de karşımızdaki insanın kullandığı bir sözcük birden içimizi bir önseziyle doldurur. Anneler bebeklerinin acıktığım, susadığım, hasta olup olmadığım hissederler. Bazen bir ilişkinin uzun sürmeyeceğin! hissederiz.

Bazen de bunların bizim kuruntumuz olduğu ortaya çıkar. Kuruntuların nedeni bilincin kirli ve koşullanmış olmasıdır. Tasavvufta "Kalbin antılması!" ya da "Aynanın parlatılması!" denilen süreçler, altıncı duyumuzla bize ulaşan verilerin doğruluk ve hakikilik oranım arttırmak içindir. Kişilik ötesi psikoloji insanın özneliğinin temeline farkındalığı oturtur. Sıradan insan bilinci kirli ve "kasılmış" bir haldedir. Yorgun, sinirli ve gergin olduğumuz zamanlarda ne kadar hoşgörüsüz ve saldırgan olabildiğimizi sanırım hepimiz deneyimlemişizdir.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




((kişisel gelişim, gelişim, kişisel gelişim eğitimleri, gelisim, kişisel gelişim kitapları, kisisel gelisim, kişisel gelişim merkezi, kişisel gelişim kursları, kisisel gelişim, kişisel gelişim seminerleri, kişisel gelişim siteleri, kişisel gelişim testleri, kişisel gelişim kitap, kişisel gelişim uzmanı, nlp, hızlı okuma. Trans. Hipnoz, koçluk, izmir)
viagra stimulis read website
married men cheat with men my boyfriend cheated on me quotes my wife cheated on me now what
how to cheat on husband signs of infidelity

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık