Benlik Saygısı

 Benlik Saygısı

 Benlik Saygısı geliştirmenin yolları: en temel formu, düşük benlik saygısı, temelde zayıf benlik imajından oluşur. Bireyin olumlu özellikleri de sahip olduğu anlamına gelir. Bu, hem kişisel hem de profesyonel yaşamı, birçok yönden etkiler. Özsaygı eksikliği, işsizlik, tatmin edici ilişkiler, genel bir mutsuzluk duygusu neden olabilir.
Neyse ki, benlik saygısı oluşturmanıza yardımcı olmak için yapılması gereken şeyler vardır. İdeal olarak, bina benlik saygısı, çocukluk çağında başlar. Çocuklara olumlu geribildirim vermek ve onlara iyi şeyler üzerine inşa yardımı yapılmak üzere iki şey vardır. Ama düşük benlik saygısı olan yetişkin ne demektir? Burada benlik saygısı oluşturmak için bazı fikirler vardır.
 benlik saygısı oluşturmanıza yardımcı olmak için harika bir yol. "Hak" ile ifade başlatın ve bunun üzerine inşa yapın. örneğin, "Ben, yüksek ücretli bir iş hak ediyorum" ya da "Ben sevilmeyi hak ediyorum." Bina üzerinde çalışmak ve onunla birlikte giden bir olumlama yazmak için ihtiyaç duyduğunuz bir yaşam alanı seçin.
Set Hedefleri
Hedeflerinizi belirleyerek ve bunları gerçekleştirerek, benlik saygısı inşa etmek için harika bir yol bulabilirsiniz. Ama anahtar ulaşılabilir ve belirli hedefleri belirlemektir... Örneğin, benlik saygısı sorunların ağırlığına göre, kilo vermeyi bir hedef olarak belirleyebilirsiniz. Eğer elli kilo gerekiyorsa, bu hedefimiz olacaktır. Hedef büyük ve ezici görünüyor, daha küçük hedefler belirleyebilirsiniz. Kilo kaybı örneğin, bir haftada 1-2 kilo kaybetme olabilir. ikinci bir hedefi daha sonra ayarlayabilirsiniz.
Kendinize iyi bakın
Dış görünüşünün bakımı benlik saygısına zarar verebilir bir şey değil. Kendinize özen göstererek  mutlu olacaksınız. Ve iyi bir duygu, iş başında olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da faydalı olacaktır.
Diğerleri için Endişe etmeyin
Başkalarının ne düşündüğünü konusunda endişelenmek, benlik saygısına zarar verebilecek bir şey.. Gerçekten önemli olan tek görüş, kendi görüşünüzdür.. Siz ne düşündüklerinizi ve nasıl odaklandığınızı gördüşünüz  zaman, artan benlik saygısı meyvelerini toplamaya başlayacağız.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık