NLP(PROFESYONEL İNANÇLAR)

NLP(PROFESYONEL İNANÇLAR)

Nlp ilkeleri onları gündelik yaşamınıza geçirmiş olsaydınız size neler kazandırmış olacaklarını düşünün. Bunlar size kendi alanınızın en iyisi olmayı kazandırabilir ve bu konuma nasıl erişebileceğinizi gösterebilir.

1.Biz her sabah işimize, elimizden gelenin en iyisini yapmaya geliyoruz." Herkes hoşuna giden ve kendisine doluluk hissi kazandıran bir işi olmasını ister. Birçok insan, içinde bulundukları sistem tarafından kendilerine verilen görevi, ellerinden geldiği kadar iyi bir şekilde yapmaya çalışır. Eğer siz ya da şirketiniz, yanınızda çalışan bireylere sorumluluk alabilecekleri ve kendilerini değerli hissedecekleri ortamı ve koşulları sağlarsanız, işlerini yaparken ellerinden gelenin en iyisini ortaya koyacaklardır. Eğer bazıları işinizi sabote etme niyetiyle' işe geliyorlarsa, şunu bilin ki ya kendi ihtiyaçlarının göz ardı edildiğini ya da kendi inançlarının şirketinizin inançlarıyla ters düştüğünü düşünüyor olabilirler.

2. "Biz her zaman doğru karar veririz." Eğer başlangıç noktamız bu fikir olursa, yanınızda çalışanların başarılarını değerlendirirken daha sakin ve daha anlayışlı olursunuz. Onların kararlarını kabul etmeniz gerekmez, fakat onlara zamanında bilgi vermeniz ve anlayışla dinlemeniz onların hakkıdır. Eğer onların verdiği kararı kabul etmiyorsanız, onlara farklı ve yeni bilgiler sağlayarak, yeni bir sonuca varmalarına yardımcı olabilirsiniz. Bir tartışmayı karara bağlamanın ışığını da bir şans olarak değerlendirebilirsiniz. Kendi aldığınız 'duruşu' düşünün. Eğer onlarını aldıkları karar, hatayla sonuçlanmışsa, yeniden değerlendirme ve 'öğrenme' terimleri bağlamında değerlendirmeyi hatırlayın.

3. Her aksiyonun arkasında olumlu bir niyet vardır." İş hayatınızda benimsediğiniz inançların arasında bu fikrin bulunmasının size neler kazandırabileceğini hayal edebiliyor musunuz? Bazen bizim için yararlı olmayan ve hatta anlamsız olan davranışları tekrar tekrar yaparız ve bu olguyu açıklık içinde göremeyiz. Kendi gelişmemizi sabote eden davranışları hize yaptıran nedir? Bu bir inanç ise, onun anlamı nedir? onun arkasındaki niyeti ve kişisel inancı anlamamız gerekir.

4. "Her soruya verilebilecek bir çok cevap vardır." Bu, esneklik ve yaratıcılıkla ilgili bir inançtır. Eğer zihinlerinizi yalnızca kendi kişisel inançlarınızıa doldurur, kapınızı yeni fikirlere kapatırsanız, birçok fırsata da kapılarımızı kapatmış ıılıınmnuz. Eğer bir ekibin üyesi olarak çalışıyorsanız; bütün fikirleri dinlemeye hazır olmalısınız. O zaman bir ekip olarak dnlıil başarılı sonuçlara ve hedeflere ulaşabilirsiniz. Kendinizi başkalarının fikirlerine kapattığınız anları gözünüzün önüne getirmeye çalışın. Kimlere hangi konulara, ne zaman ve nereye kendinizi kapatıyorsunuz? Şimdi o insanların yararlı fikirleri olduğunu ve o insanlarla işbirliği yapmak istediğinizi hayal edin. Bu çalışma size yeni bir inanç, düşünme ve davranış yolunun kapısını açacaktır. Bu profesyonel inançların, sizin kendi işleyen inançlarınız olduğunu hayal edin ve bir süre onların üzerinde çalışın. Sizin için nasıl çalıştıklarına dikkat edin. Sizin ve iş çevrenizdeki çalışma arkadaşlarınızın üzerindeki etkilerini yazın. Onları uygulamak istediğiniz alanları belirleyin. Örneğin, değerlendirme yaparken, disiplinle ilgili toplantılarda, seçme ve yenilenme çalışmalarında, ekip toplantılarında, tartışmalarda kullanabileceğinizi belirleyebilirsiniz. Eğer bu 'yeni inançlar' sayesinde davranışlarınız başarılı bir şekilde deği§tiğinde, çalışma arkadaşlarınız şaşırabilir. Buna sarılırsanız, sonunda mükafatını görürsünüz. 

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

NLP eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki NLP eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir NLP Eğitimi tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki NLP eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya NLP Eğitimi tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki  NLP eğitimlerimiz için  0(252) 213 00 98 yada 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Denizli’deki  NLP eğitimlerimiz için  0(258) 213 0 999 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Denizli NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Ankara’daki  NLP eğitimlerimiz için  0850 303 49 00 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Ankara NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık