NLP(META MODEL)

NLP(META MODEL)

"Meta Model, belirsizlik içeren dil kalıplarını daha iyi anlayabilmeniz için oluşturulmuş bir modeldir. Özel sorular eklenerek güçlendiriımiştir." Gerek iş hayatınıızda gerekse özel hayatımızda öyle anlar vardır ki ne söylediğimize dikkat etmemiz, açık ve kesin bir ifadeye sahip olmamız hayati önem taşır. Eğer bir sağlık ve güvenlik memnru iseniz ve şu ifadeyi kullanırsanız: 'Yangın çıkma riskinden dolayı orada çok fazla insan toplanmamalıdır!”. Bu açık seçik bir ifade olmayacaktır. Başa bir örnek olarak, eger trilyonlarca liralık bir anlaşma üzerine konuşuyorsanız ve yaklaşık 'Yüzden on civannda bir kar paylaşımı' teklif ediyorsanız, bu konuşma hedefini bulamayacaktır. Diğer bir örnek olarak, eğer bir takdir toplantısmda: 'Bölümünüzdeki diğer çalışanlarla hiç işbirliği yapmıyorsunuz!' , derseniz, baıkalannm doğrn ve geçerli bir yanıt vermelerini sağlayacak bir bilgi vermiş olmayacaksınız. Bn sizin tam bir beceriksiz oldnğunnzn göstermez, onların bildiğini sandığınız bazı bilgileri onlara sağlamadığınızı gösterir. Bazı başka zamanlarda da, tam bir kesinlik içermeyen ifadeler karşıdakinin hoşuna gidebilir. Özellikle bizim 'kısaltılmış' konuşmalarınımızı anlayan birisiyle konuşuyorsak ya da bizi dinleyenin yaratıcılığını cesaretlendirmek istiyorsak. Dil üzerine yapılan araştırmalar, bize, dilin 'derin' ve 'yüzeysel' yapı seviyeleri arasında bir farklılık olduğunu göstermiştir, Derin dil yapısının tanımı, sizin mesajınızı iletmek için sözcükleri söylememizden önce 'bilinçaltı yoluyla' mesajı tam ve bütün olarak deneyimlemenizi içerir. Yüzeysel yapının tanımı ise sizin hem içsel olarak kendinize konuştuğunuz (kişisel kısaltlmalarınızla) hem de dışsalolarak başkalarına konuştuğunuz sözcükleri kapsar. Eğer sizin derin dil yapınızdaki bütün düşünceleri kelimelere dökerseniz, kısa bir anlatım bile çok uzar ve siz de dinleyicilerinizi kaybedersiniz. Derin yapı ile yüzeysel yapı arasında biz deneyimimizi 'sileriz', 'çarpıtırız' ve 'genelleştiririz'. Sonra da sözcükleri kullanarak temsil ederiz. Meta Model sizin, karşınızdaki" insanın 'derin dil yapısında’ olan ve gelen mesajı silen, çarpıtan ve genelleştiren özellikler hakkında bilgi edinebilmenizi sağlar. Bu sizi, mesajınızın doğru anlaşılıp anlaşılmadığı hakkında endişelenmekten kurtarır. Boşlukları doldurabilirsiniz ve böylelikle anlamı bütünleyebilirsiniz. Eğer şu örneklerdeki gibi endişeleriniz varsa: 'Bunu bana neden söyledin?' , 'Sen benim ne yapmamı istiyorsun? Meta model size bunları açığa çıkartabilmenizi sağlayacak bir dizi sekin soru sağlamaktadır. Eğer bu seçkin soruları sormazsak, aslında zorunlu olmayan yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir ve çatışmalı yollara sürüklenebiliriz.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

NLP eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki NLP eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir NLP Eğitimi tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki NLP eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya NLP Eğitimi tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki  NLP eğitimlerimiz için  0(252) 213 00 98 yada 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Denizli’deki  NLP eğitimlerimiz için  0(258) 213 0 999 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Denizli NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Ankara’daki  NLP eğitimlerimiz için  0850 303 49 00 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Ankara NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık