NLP Teknikleri Eğitimi

NLP Teknikleri Eğitimi

NLP; Kendi Kendinizi Yönetin! Başarı daha iyiye sahip olmak için devamlı çabalamaktır. Başarı diğer insanlara yardımcı olmaya çalışırken duygusal, sosyal, ruhsal, psikolojik, bilimsel ve finansal konularda kişiyi devamlı geliştirecek bir imkandır. Başarıya giden yol her saniye inşaa durumundadır. Başarı ulaşılması gereken bir netice değil,sürekli gelişen bir çabadır.
Güç heyecan verici bir kavram. Bazıları için güç olumsuz ve itici bir anlam taşır. Bazıları güce saip olmak için hırslanırlar. Bazıları da güç sanki şüpheli,sadece para için kullanılan bir kavrammış gibi ondan korkarlar.

Ben gücü zorba insanlar için bir araç olarak görmüyor,bir şeyleri zorla yaptırmak için gerekli olduğunu düşünmüyorum. Bu şekilde kullanılan güç kısa sürer. Siz ya yapmak istediklerinizi yaparsınız ya da başkalarının sizin için hazırladığı planlara uyarsınız. Güç istediğiniz sonuçları oluşturabilme ve gelişen olaylar neticesinde insanlara hak ettikleri değeri verebilme yeteneğidir. Güç düşüncelerinizi amacınıza uygun olan biçimde yönlendirebilmek için yaşamınızı değiştirebilme yeteneğidir. Güç kesin olarak istediğiniz neticelere ulaşabilmek için düşünce süreci ve davranışlarınızı yani kendi davranışlarınızı yönetme becerisidir. Gücün kaynağı nedir?Günümüzde gücün kaynağı uzmanlaşmış bilgiden geliyor.

İçinde yaşadığımız çağ bilgi çağıdır. Artık biz endüstriyel kültürü değil,iletişim kültürünü yaşıyoruz. Şimdi bilgi sahibi olanlar ve olmayanlar şeklinde yeni bir sınıfsal bölünme yer almakta. Bu yeni sınıf gücünü ne paradan,ne de sahip olunan topraklardan değil yalnızca bilgiden alıyor. Modern dünyada ağaların gücü bilgidir.

Neden bazıları bakarken bazıları efsanevi neticelere ulaşabiliyor?Neden hepimiz sağlıklı,mutlu,zengin ve başarılı olamıyoruz?Gerçek şudur ki bilgi yeterli olmayabiliyor. Hepimizin ihtiyaç duyduğu şey idealler ve pozitif düşünce olsaydı çocukluğumuzda hepimizin küçük muhteşem atları olurdu ve rüyamızdaki yaşamda olurduk. Her büyük başarıyı oluşturan eylemdir. Eylem,sonuçları hazırlar. Gerçekte gücün sözlük anlamı eylem yapma becerisidir.

Hepimizin sürekli düştüğü hata şudur:Yaşamlarında çok başarılı olmuş insanlara Allah özel yetenekler vermiştir. Aslında durum böyle değildir. Başarılı insanların başarısızlardan farkı sadece eyleme geçme yeteneğine sahip olmalarıdır. Eyleme biz de geçebiliriz,bunu başarabiliriz.

İnsanlar 2 türlü iletişim şekli kullanırlar:
1.İç iletişim(kendi içimizde gerçekleştirdiğimiz konuşmalar,his ve duygular)
2.Fiziksel iletişim(Kullandığımız kelimeler,ses tonumuz,mimikler,vücut hareketleri ve fiziksel davranışlar)

İletişim güçtür. İletişimi etkili yapanlar,kendi dünya deneyimlerini değiştiren insanlardır. Tüm dünyayı değiştiren Mustafa Kemal Atatürk,Süleyman Demirel, Hitler, Gandhi birer iletişim ustasıydılar.

Mutluluğumuz,eğlencemiz,sevincimiz,sevgimiz,iç tecrübelerimizdeki başarı düzeyimiz kendi kendimizle nasıl iletişim kurduğumuzu gösterir. Hissettiklerimiz hayatımızdaki olayların neticesi değildir,iç dünyamızda olayları nasıl temsil ettiğimize bağlıdır. Nasıl hissedeceğimiz ve nasıl davranacağımız ile ilgili kararı yalnızca biz veririz,olaylar değil. Hiçbir şey bizim verdiğimizin dışında bir anlama sahip değildir. Bir çoğumuz pek çok his ve davranışı düşünmeden otomatikman yaparız. Aslında bu gücü dünya deneyimlerimizi değiştirmek için kullanırsak hayatta istediğimiz her şeyi gerçekleştirebiliriz.

Pek çok insan şu konuda yanılır:Zihin durumumuz ve aklımızdan geçenler kontrolümüz dışında gerçekleşir. Oysa his,davranış ve zihinsel faaliyetlerimizi daha önce ihtimal vermediğimiz ölçüde bizler denetleriz .Canınız sıkılıyorsa bunu oluşturan sadece sizsiniz,gerçekten sadece siz. Bu sizin eserinizdir. Sıkıntılı olmak istiyorsanız omuzlarınızı çökertip,devamlı yere bakın yeter. Kendi kendinize sıkıntı oluşturacak şeyleri belli bir ses tonuyla (üzüntülü) söylemeniz yeterli olacaktır. Ayrıca sıkıntılı olmak için yaşamınızda olabilecek en kötü senaryoları düşünmelisiniz.

Sık sık bunalıma giren insanlar,bunu kendileri dışındaki olayların oluturduğunu düşünürler. O kadar çok bunalıma girerler ki bu onlara çok normal bir şeymiş gibi gelir .Biz NLP teknikleriyle bırakın bunalıma girmeyi,zihinsel ve fiziksel faaliyetlerimizi ve bu faaliyetlerin neticesi olan duygu ve davranışlarımızı büyük ölçüde değiştirebiliriz.

Coşkulu, sevecen olmak, sevmek istiyorsanız zihninizde bu duyguları oluşturacak görüntüleri canlandırın. Kendinizle olan iç iletişiminizin içeriğini ve tonunu değiştirin. Özetle coşkulu,sevecen olmak için bu durumu oluşturacak tarzda zihinsel ve fiziksel faaliyetlerinizi değiştirin.

Gözünüzün önüne bir film yönetmenini getirin,siz de oyuncu olun. Yönetmen filmde korkmanızı isterse efekt kullanır,canavar sesleri verir,sesleri yükseltir. Coşmanızı isterse sizi gaza getirecek müzik koyar,ışığı ve görüntüleri ayarlar. O kadar coşarsınız ki sanki bir şeyler göğsünüzden fırlayacak gibi hissedersiniz. Siz de bir film yönetmeni gibi olumlu iletilerin sesini ve ışığını güçlendirir ve olumsuz olanları bulanıklaştırır ve zayıflatırsanız pozitif bir ruh haline sahip olmuş olursunuz
 

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

NLP eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki NLP eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir NLP Eğitimi tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki NLP eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya NLP Eğitimi tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki  NLP eğitimlerimiz için  0(252) 213 00 98 yada 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Denizli’deki  NLP eğitimlerimiz için  0(258) 213 0 999 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Denizli NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Ankara’daki  NLP eğitimlerimiz için  0850 303 49 00 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Ankara NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

 

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık