NLP Practitioner Eğitimi

NLP Practitioner Eğitimi

NLP Practitioner sertifika eğitiminde, kendinizle ve başkalarıyla kurmuş olduğunuz iletişimi pekiştirmeyi öğrenirsiniz. Bu eğitimde kendi potansiyelinizi ve öz kaynaklarınızı  ortaya çıkarıp, nasıl daha etkili biçimde kullanabileceğinizi, yaratıcılığınızı geliştirmeyi ve yeni öğrenme stratejilerini yaşama entegre etmeyi, ruh halinizin tutsaklığından kurtulup özgüven ve enerji  dolu hale gelebilmeyi ve böylelikle yaşam kalitenizi artırmayı öğrenirsiniz. Bunu yaşamınızın her alanına uygulayabilirsiniz.

NLP yetmişli yılların sonlarına doğru Amerika’da geliştirilmiş olan bir iletişim ve motivasyon modelidir. Dilbilimci Prof. John Grinder ve Matematikçi–Gestalt Terapisi uzmanı Richard Bandler tarafından başarılı terapi uzmanlarının analiz edilmesi ile model haline getirilen NLP teknikleri Psikoloji, Sibernetik, Nöroloji, Filoloji gibi bilimlerin ışığında geliştirilip artık günümüzde terapi alanının dışında, yönetim, eğitim, sağlık, aile, satış ve spor bilimlerinde de başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.

NLP kişisel yetenek ve becerilerin açığa çıkarılıp pekiştirilmesinde kullanılan, duygu, düşünce ve davranış biçimlerini bilinçli hale getirip hedef odaklı ve yapıcı bir şekilde geliştirmede kullanılan yöntemler sunar.

NLP Practitioner Sertifika Programı, üç ana basamaktan oluşan profesyonel NLP eğitiminin ilk ve temel aşamasıdır. Daha sonra katılabilir Master Practitioner düzeyindeki bir NLP eğitimi, uluslararası standartlara uygun düzenlenmiş bir NLP Practitioner eğitiminin başarılı mezuniyetini gerektirir.
 
NLP Practitioner eğitiminde, standart NLP bilgi ve teknikleri, teorik ve uygulamalı olarak verilir. Eğitimin hedefi, NLP tekniklerinin günlük yaşam içindeki sorumlu ve yaratıcı kullanımını sağlamak olduğu gibi, gerek özel gerekse iş yaşamında insanlar arasındaki iletişim süreçlerinin etkinliğini geliştirebilmektir.

Resmi eğitim günlerinin dışında katılımcılar arasında oluşturulan çalışma gruplarında katılımcıların kendi aralarında buluşup, öğrenilen teknikleri tekrar edip pekiştirmeleri ve öznel yaşama entegrasyonu amaçlanmaktadır. Çalışma grubu çalışmalarına süper vizyon desteği sağlanarak katılımcıların kişisel - özel gelişimleri ve NLP içeriklerini özel yaşamlarına entegre edebilmeleri sağlanmaktadır. NLP Practitioner eğitimi terapi yerine geçmez.
 
NLP Practitioner sertifika eğitimi katılımcılarına, ayrıntılı yazılı döküman verilir. NLP sertifika eğitimleri, sadece yetkili uzman NLP eğitmenleri ve alanından uzman konuk eğitmenler tarafından verilebilir. Eğitime %90 katılım zorunluluğu vardır. Kaçırılan eğitim bölümleri , bir sonraki eğitim döneminde ücretsiz tekrarlanabilir.
 
MTI’ dan onaylı olarak verilen NLP Practitioner Sertifikası, yüksek eğitim standartları sayesinde tüm dünyada kabul görür. Yazılı ve uygulamalı yeterlilik sınavını başarıyla veren eğitim katılımcıları, ‘NLP Practitioner Sertifikas’ını almaya hak kazanır. Katılımcılar, sınav sonrası eğitmenlerden ayrıntılı bir geri bildirim alır.

NLP Practitioner Sertifika Eğitim İçeriği:

Algılama: Başarılı bir iletişimin ilk koşulu, yoğunlaştırılmış bir algılamadır. Ancak, söz ve davranışlarımızın karşınızdakinde meydana getirmiş olduğu tepkileri gözlemleyebildiğimiz taktirde, konuşmanın akışını yönlendirebiliriz. NLP Practitioner eğitimine algılarımızı bilinçli bir şekilde yönlendirme ve konsanstrasyon uygulamalarıyla başlıyoruz. Eğitimin ilerleyen bölümlerinde bu konudaki teknik repertuarımızı genişleteceğimiz gibi, pratik uygulamalarla algılama yetimizden de en iyi şekilde faydalanmayı öğreniyoruz.

Bu bölümde mercek altına alınacak bazı alt başlıklar:

* Başkalarıyla iletişim içerisindeyken kendimizi algılayabilme becerimizin geliştirilmesi

* Beden dilinin bilinçli algılanması, yorumlanması ve kullanım alanları

* Algısal dil kullanımındaki farklılıkları çözümleyebilme becerisinin geliştirilmesi

* Derecelendirme, geri bildirim verme ve alma çalışmaları

Uyum sağlama ve önderlik : İletişimin ustaları, karşılarındakilerle iletişime girerken onların dünyasına bir adım atarlar ve uyum dolu bir ilişki inşa ederler, daha sonra bu ilişkinin sağlamış olduğu güven duygusuyla önderliğe geçebilirler. Sözlü ve sözsüz iletişim sanatını kullanarak, güven dolu ilişkiler kurup iletişim süreçlerini yönlendirmeyi öğrenebilirsiniz.

Bu bölümde mercek altına alınacak bazı alt başlıklar:


* Aynalama yöntemiyle uyum sağlama
 
* Ses uyumu
 
* İfade uyumu
 
* Beden dili uyumu
 
* Önderliğe geçiş
 
* Uyumu bozma
 
* Aktif dinleme
 
 Kaynakları harekete geçirme:
 
Yaşamımızı ruhsal durumumuz sürekli etkiler. ruhsal durumumuzu, içinde bulunduğumuz durumun gereklerine göre ayarlayabilme yeteneği,  bize daha çok başarı ve yaşam sevinci sağlar. Bunun da ötesinde başka insanların ruhsal durumunu, duygularını değiştirebilme yeteneğini pekiştiren insanların toplumda daima vazgeçilmez bir rol oynadığını görebilirsiniz.

Bu bölümde mercek altına alınacak bazı alt başlıklar:

Mevcut kaynakların kendimizin ve başkalarının durumunu olumlu yönde etkileyebilmek için kullanımı
Depresyon tutukluk ve verimsiz duygu durumlarını değiştirebilmek için fizyolojimizi değiştirme.
Bedensel güç kaynaklarını harekete geçirilmesi
“Sanki durumu” prensibi ve kullanımı

Çapalama:
 
Psikolojik doğal şartlanma mekanizmasını güncel yaşamınızda hedefleriniz doğrultusunda kullanılabilir hale getirin. İhtiyaç duyduğunuz duygu durumlarını istediğiniz zaman çağrıştırabilmeyi öğrenin ve sizi kısıtlayan, tutsak eden olumsuz duygu durumlarını çözümleyin.
 
Bu bölümde mercek altına alınacak bazı alt başlıklar:
 
* Çapalama, teorisi, tanımlamalar, teknik akışı
* Var olan çapaların ortaya çıkarılması
* Çapa atma
* Olumsuz çapaların gücünü kesme
* Çapa zincirleme ve üst üste dizme
* Çapaların örtük kullanımı
* Gizli çapalama
* Satış ve pazarlamada çapaların etkisi
* Moment of exellence

Meta model:


Dilin sihrine tanık olun. Dil, etkin iletişimin önemli parçası olmanın yanında  hızlı ve hedef odaklı değişiminde anahtarı. Bu NLP tekniği ile günümüzün önemli dil araçlarından birine sahip olun ve hedef odaklı iletişiminizi ustalaştırın.
 
Bu bölümde mercek altına alınacak bazı alt başlıklar:
 

* Algı mekanizması ve algı filtreleri
* Zihinsel temel bilgi işleme süreçleri
* Kaybolan bilginin geri kazanımı
* Meta model dil kalıpları
* Genelleme, bozulma ve kaybetme kalıplarının incelenmesi
* Sorun ve hedef tanımlamaları
* Meta modelin satışta kullanımı
* Transformasyon modeli

Temsil Sistemi:

Karşınızdakilerin duyular dünyasına bir adım atarak, hem kendinizi karşınızdakine daha iyi ifade edin, hem de karşı taraftan daha iyi anlaşılın. Öğreneceğiniz teknikler iletişiminize yepyeni bir boyut kazandıracaktır.
 
Bu bölümde mercek altına alınacak bazı alt başlıklar:
 
* Temsil sistemlerine giriş
* Farklı duyularımız
* Dil ve duyusal sistem ilişkisi
* Etkileşimdeki uyumu derinleştirmede temsil sisteminin kullanımı
* Karşındakinin temsil sistemini bulma
* Gözle erişim ipuçları
* İpuçlarının kullanımı
* Temsil sistemini satışta kullanımı
 
Hipnotik dil kalıpları:
 
Milton modelini  kullanmayı öğrenerek bilinçdışı kaynaklarınıza açılan kapıyı aralayın. Normal zindelik halindeyken ulaşamadığınız zihinsel kaynaklara hipnotik dil kalıplarının yardımıyla ulaşın.
 
Bu bölümde mercek altına alınacak bazı alt başlıklar:
 
* Hipnoz hakkında bilinenler
* Hipnozun tarihi ve yapısı
* Kavramların açıklanması
* Hipnoz presipleri
* Hipnotik dil kalıpları
* Trans endüksiyonu
* Trans durumuna giriş ve çıkış
* Metafor konstrüksiyonu
* Uygulamalar

Yeniden Çerçeveleme:

Bir durum veya davranışı farklı perspektiflerden inceleyebilmek ruhumuza esneklik ve özgürlük sağlar. Anlam vermedeki esnekliğinizi geliştirerek davranış seçeneklerinizi arttırabilirsiniz.
 
Bu bölümde mercek altına alınacak bazı alt başlıklar:
 
* Yeniden çerçeveleme türleri
* Anlamın yada  içeriğin yeniden çerçevelenmesi
* Niyet – davranış ayrımı
* İçsel parçalar modeli
* Parçaların sistem dizilimi
* Six-step- altı adımda yeniden çerçeveleme
* Parçalar arası anlaşma yöntemi
* İtiraz konularının yeniden çerçevelenmesi
 
Alt modaliteler:
 
Subjektif algısal dünyanın programlama dilini öğrenin. Elinizdeki bu araç ile hızlı ve hedef odaklı, duygusal durumu etkileyebilirsiniz.
 
Bu bölümde mercek altına alınacak bazı alt başlıklar:
 
* Alt modalitelerin sözlü göstergeleri
* Alt modalite tür ve çeşitleri
* Kritik alt modalitelerin tespit edilmesi
* Kontrast yöntemi
* Kaynak gönderimi
* İçsel ses ve resimlerin parçalanması
* İnanç sistemlerin değiştirilmesi
* İstemdışı işler için motivasyon oluşturma ve praline-yöntemi
* Korkuların giderilmesi
* Swish tekniği
* Hızlı Fobi tekniği…
 
Stratejiler:
 
Her insan davranışı ardında onu yöneten bir strateji yer alır. NLP, alanlarında uzman olan kişilerin stratejilerini modelleyip öğrenmeyi ve öğretmeyi kolaylaştıran bir sistem geliştirmiştir. Bu sayede yaratıcılık, motivasyon, karar verme, esneklik ve benzeri beceriler artık tesadüfen oluşan duygusal kaynaklar olmaktan çıkarılıp, bilinçli kullanılabilir araçlar haline geliyor.
 
Bu bölümde mercek altına alınacak bazı alt başlıklar:
 
* Tanımlar, TOTE sistem döngü modeli
* Walt Disney Stratejisi
* Stratejinin açığa çıkarılma süreci
* NLP Notasyon
* Stratejilerin uygunluk kriterleri
* Doğru yazma stratejisi
* Esneklik stratejisi
* Stratejilerin utilize edilmesi
* Stratejinin kurulması, kesilmesi ve kullanım alanları
 
Algısal Pozisyonlar:

 
Genelde insanlar durumu algılamış oldukları perspektifin esiridirler. Algılama perspektifinizi genişletmek ve esneklik kazanmak öğrenilebilir. Gerektiği durumlarda kendimize ve başkalarına alışkın olduğumuz perspektifin dışından bakarak, daha önce göremediğimiz detaylar bulabileceğimiz gibi, olumsuz duygu durumlarıyla bağdaşık deneyimlerden yapıcı yeni çözümler üretebiliriz.
 
Bu bölümde mercek altına alınacak bazı alt başlıklar:
 
* Algısal pozisyonlar 1-2-3
* Nörolojik düzeyler
* Meta-aynalama tekniği
* Alıştırmalar
 
Zaman yolu çalışmaları:
 
Zaman çizgisi teknikleriyle sistematik olarak özel geçmişinizde yer alan deneyimleri  ya da gelecekteki hedeflerinizi inceleyebilir ve zihninizde hedefleriniz doğrultusunda yeniden programlayabilirsiniz. NLP zaman çizgisi uygulamalarının günümüzde sağlık, terapi, danışmanlık, iletişim, prezantasyon ve satış gibi birçok alanda etkili kullanımı söz konusudur.
Bu bölümde mercek altına alınacak bazı alt başlıklar:
 
* Zaman yolu çalışmalarına giriş
* Zaman çizgisinin açığa çıkarılması
* Zaman çizgisi türleri
* Mekansal ayarlamalar
* Zaman çizgisinin alt biçemleri
* Zaman çizgisindeki bükülmeler
* Cez bedici gelecek uygulaması
* Zaman çizgisinin yeniden yazılması
 
Hedef çalışmaları:

 
Hedeflerinizi NLP uygunluk kriterlerini göz önüne alarak yeniden değerlendirin ve arzu ettiğiniz yaşamı adım adım gerçekleştirin.

 
Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır. 


NLP Practitioner Eğitimi eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :


İzmir’deki NLP Practitioner Eğitimi için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir NLP Practitioner Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Denizli’deki  NLP Practitioner Eğitimi   0(850 ) 303- 49- 00 -  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli NLP Practitioner Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Antalya’daki NLP Practitioner Eğitimi için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya NLP Practitioner Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Muğla’daki  NLP Practitioner Eğitimi  0(252) 213 00 98 - 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla NLP Practitioner Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Ankara   NLP Practitioner Eğitimi   0(850 ) 303- 49- 00  - 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Ankara NLP Practitioner Eğitimini tıklayabilirsiniz.


NLP Practitioner Eğitimi  


NLP Practitioner Eğitimi


Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık