NLP Kitapları

NLP Kitapları

NLP, bireyi mevcut durumundan istediği duruma ulaştırmayı amaçlayan; ayrıca kişinin kendi mükemmelliğine ulaşmasını sağlayan, değişimin ve gelişimin sanatıdır. NLP, bir sanattır çünkü mükemmelliği yakalamış dahi insanları modeller. Bu başarılı insanların ulaştıkları parlak sonuçları nasıl elde ettikleri ve bu başarılara yol açan düşünce ve davranış süreçlerinin başka insanlarda nasıl kopya edilebileceğini araştırır. Bununla beraber NLP vasat ile mükemmeli ayıran en önemli hususlardan biri olan etkin bir içsel ve dışsal iletişimin nasıl kurulacağını öğretir. Kısaca NLP kişinin kendisinin en iyi versiyonu olma sanatıdır.


NLP hayatimizin her anında kullanılabilir. İşimizde, (stratejiler, doğru karar verme, motivasyon, satış) özel hayatımızda (eşimizle, çocuğumuzla, arkadaşlarınızla ve dünya ile iletişimde, kolay öğrenmede, kişisel karar vermede, kendi kendinizi kendi modelimize uygun olarak motive etmede, fobilerin yok edilmesinde…VB.) daha doğrusu insan olan her yerde ve insan yaşadığı dünyayı yönetmesine ihtiyaç olan her zaman kullanılabilinir.

NLP ışığında kişi, kendine olan güvenini kazanır ve yeteneklerini ortaya çıkarır. Motivasyon, karar verme stratejileri ve iletişim becerilerini geliştirerek, kalıcı ve hızlı öğrenme gerçekleşir. İç çatışmaları yok ederek daha mutlu, daha başarılı ve daha aktif bir yaşam sürmemizi sağlar.


NLP’ ye göre davranışlarımızı yöneten iç dünyamızdır. İç dünyamızdaki olumsuzluklar çözülünce bastırılmış olan özgüven, özdeğer gibi pozitif duygularımız ortaya çıkar.NLP tekniklerinin etkin ve hızlı sonuç verme özelliği ile psikolojik, pedagojik sorunlara kısa yoldan çözüm bulanabilir.

NLP kısaca beynimizi anlama ve onu en etkin biçimde kullanma yönlerini öğreten bir teknik, bilim ve sanattır. İş hayatından sosyal fobileri yok etmeye, dil eğitiminden kolay ve kalıcı öğrenmeye, iletişim becerilerini geliştirmeye kadar insanın içinde olduğu hemen her alandaki kişisel gelişim aracıdır.

1 Haftada NLP -Mo Shapiro  - ARMONİ YAYINCILIK
 

İşiniz başınızdan aştığında ve aşırı bilgi yüklemesiyle karşı karşıya olduğunuzda, becerilerinizi geliştirmenin bir yolu hala mümkün olabilir mi? NLP sizin için yeni bir konu olsa da, ya da NLP çalışmaına katılmış da olsanız, elinizdeki bu kitap size bir haftada NLP'in sağladığı olanakları yaşamınıza katma fırsatı sağlıyor.
 
 
NLP / Yüksek Performansa Ulaşmanın Yeni Bilimi ve Sanatı - Harry Alder  - SİSTEM YAYINCILIK
 
 
NLP, dış dünyadan edindiğimiz deneyimleri nasıl bir süzgeçten geçireceğimizi ve içsel duygularımızı, arzuladığımız sonuçlara, ulaşmak için nasıl kullanacağımızı konu alır. NLP'nin alanı, algılamamız ve düşünme tarzımızdır. Zaten yaptıklarımızı ve başarılarımızı belirleyenler de bunlardır. NLP, vasat ile mükemmel arasındaki farkı yaratmak üzere kendimizle ve başkalarıyla iletişim kurmanın yöntemlerini antalan bir kitaptır.

NLP Başarının Yeni Teknolojisi - Steve Andreas/ Charles Faulkner  - BEYAZ YAYINLARI
 
 
Bu kitap hayatınızı değiştirecek. Biz bunu biliyoruz. Okumak üzere olduğunuz şeyler bizim hayatlarımızı çoktan değiştirdi bile. Bizler, kendilerini insanların sınırsız içsel kaynaklarına ulaşmasına yardımcı olmaya adamış bireylerden oluşan NLP Comprehensive'in danışman ve eğitmenleriyiz. Bu kitapta okuyacağınız kişisel değişim hikâyeleri gerçek insanların başından geçmiştir. Olayların birçoğunda, o kişilerin değişmeleri sizin bu kitabı okumanızın alacağı kadar zaman almıştır.

 
NLP El Kitabı - Harry Alder - KARİYER YAYINCILIK

İnsanlar, değişimi kontrol altına alan performansı geliştiren ve iletişimi sağlayan bir araç olarak NLP'nin gücünü gün geçtikçe ıha fazla keşfetmeye başlıyor. NLP eğitimi söz konusu olduğu zaman karşımıza çıkan en önemli mesele uygun materyalin bulunamamasıdır.

Harry Alder tarafından kaleme alınan NLP El Kitabı NLP uygulamalarının tüm aşamalarını içeren kullanmaya hazır eğitim seanslarından oluşan güvenilir ve kapsamlı bir koleksiyondur. Tüm seviyelerde kullanılmaya uygundur. Değerlendirme, koçluk, mülakat, buluşma, motivasyon, görüşme, planlama, sunum, satış ve yazma gibi önemli yönetim aktivitelerine uygulanabilen kişilik yönetimi, ilişki kurma ve etkili olma gibi becerileri kapsar.
 

NLP İle Koçluk - Joseph O'Connor/ Andrea Lages - HAYAT YAYINLARI
 
 
Hayattan ne istiyorsunuz?

Sizin için neler önemlidir?

Şu anda hak ettiğiniz şeylere sahip misiniz?

Daha ne kadar fazlasını başarabilirsiniz?

Koçluk, kişisel ve mesleki hayatınızda olabileceğiniz en iyisi olmanın etkili bir yoludur. Aynı zamanda iş hayatında fark yaratmanın da en etkin yollarından biridir. Bu kitap size usta bir koç olmanın araçlarını ve bunları hayatınızı zenginleştirmek için kullanma fikrini verecektir.

Kitaptan; Hayatınıza nasıl yön vereceğinizi, en derin değerlerinizi nasıl yaşayacağınızı, güçlü bir eylem planını nasıl yapacağınızı, başarının önündeki engellerle nasıl başa çıkacağınızı, en güçlü ve etkin soruları nasıl soracağınızı, koçluğun ne olduğunu ve nasıl işlediğini göreceksiniz.
Hem yaşam hem de iş koçluğunda becerilerinizi geliştirecek bilgiler bu kaynak eserde...
 

NLP Koçluğu - Ian McDermott/ Wendy Jago - KARİYER YAYINCILIK
 
Kişisel NLP (Sinir Dili Programı) koçluğu için bu kitap ihtiyacınız olan tüm bilgileri size kapsamlı, pratik ve kolay kullanılabilecek bir şekilde sunuyor. NLP’nin devrim niteliğindeki tekniklerinin evde ve iş hayatınızda başarılı olabilmeniz için size nasıl yardım edebileceğini açıklıyor. Öz saygınızı nasıl harekete geçirebileceğinizden ve nasıl iyi ilişkiler kurabileceğinizden başarılı bir iş hayatına sahip olmaya, fiziksel ve duygusal sağlığınızın daha iyi olmasına kadar birçok alanda bu kitap NLP prensiplerini nasıl uygulayabileceğinizi gösteren açık, net ve sistematik bir rehber niteliğindedir.
Bu kitap, dünyanın NLP koçları eğitmenlerinin önde gelenlerinden olan Ian Mc Dermott ve NLP koçu ve yazarı olan Wendy Jago tarafından yazılmıştır. Bu eserle hedeflerinizi netleştirebilecek, onlara ulaşabilecek ve arzuladığınız hayatı yaşayabileceksiniz.


NLP'nin İlkeleri - Joseph O'Connor/ Ian McDermott - SİSTEM YAYINCILIK
 
NLP (Nöro-Lengüistik Programlama), mükemmellik psikolojisidir. Bütün iyi iletişimciler tarafından mükemmel sonuçlar elde etmek üzere kullanılan pratik becerilere dayanır. Bu beceriler, kişisel ve mesleki gelişim açısından paha biçilmez niteliktedir. NLP'nin İlkeleri şu sorulara yanıt verir:
 
 
- NLP nedir?
 
 
- NLP'yi yaşamınızda kişisel, ruhsal ve mesleki olarak nasıl kullanabilirsiniz?
 
 
- Yaptığınız her şeyde mükemmelliğe nasıl ulaşırsınız?


Uygulamalarla NLP - Sue Knight - SİSTEM YAYINCILIK
 
 
Nöro-Linguistik Programlama, hayatı doğru olarak algılamanın ve istediğiniz dünyayı yaratmanın yoludur. Diğer kitaplar yapılması gerekenleri sıralarken, Uygulamalarla NLP bunların nasıl yapılacağını gösterir.
 
 
Bir rehber olma niteliğini taşıyan bu kitap, çeşitli uygulamalar ve örneklerle,
 
 
* İşinizde ve hayatınızın herhangi bir alanında daha başarılı olmak,
 
 
* Çevrenizdeki insanları etkilemek ve olayların akışını değiştirmek,
 
 
* Yeni şeyler öğrenme becerinizi geliştirmek,
 
 
* Hem kendinizin hem çevrenizdekilerin “kendini işine adama”yı öğrenmesini sağlamak,
 
 
* Hedeflerinize daha çabuk ulaşmak,
 
 
* Yaratıcı, yapıcı, etkili ve anlayışlı biri olabilmek için duygularınızı nasıl kontrol edeceğinizi bilmek,
 
 
* Kendinize ve başkalarına karşı duyarlı davranmak ve çevrenizdekilerin etkileyici ve anlaşılır bulacağı bir şekilde iletişim kurmak gibi amaçlara ulaşmanın yollarını göstermektedir.
 

Yöneticiler için NLP - Harry Alder - SİSTEM YAYINCILIK
 
Nöro-Linguistik Programlama (NLP) "kişisel mükemmelliğin sanatı ve bilimi" ve "öznel deneyim araştırması" olarak adlandırılmıştır. NLP, "İyi yaptığım bir şeyi nasıl yapıyorum?", "Onu nasıl daha iyi yapabilirim?", "Başkalarında hayranlık duyduğum becerileri nasıl kazanabilirim?" gibi sorulara hitap eder. Şurası önemlidir ki, NLP gözlemlenebilir davranışla sınırlı değildir; düşünme biçimimizi, yani tüm deneyim ve eylemlerimizi kontrol eden zihinsel süreçleri de içerir, insanın deneyiminin (aslında motivasyonun) tüm yapısıyla ilgilenerek, bir davranışla sonuçlanan düşünce süreçlerini, duyguları ve inançları şekillendirmeye çalışır. Özellikle de başkalarıyla olduğu kadar kendimizle iletişimimizle ilgilidir.
Bir yönetici olarak, NLP'nin ilke ve tekniklerini, hem iş hem de kişisel yaşamınızdaki davranışlarınızda köklü ve kalıcı değişimler yaratmak amacıyla kullanabilirsiniz. Neye sahip olmak ya da ne olmak istediğinize dayanarak ne yapacağınızı seçebilirsiniz. NLP yardımıyla kendi düşünce süreçlerinizi daha iyi anlayarak; alışkanlığa dayalı, çoğu zaman bilinçsiz olan davranışlarınızı kontrol altına almayı öğrenebilir, şimdiye kadar ulaşılması olanaksız görünen hedeflere ulaşmaya başlayabilirsiniz.


Herkes İçin NLP - Cemal Kondu - ARES KİTAP
 
 
Hedef ulaşmak için NLP’ yi emrinize amade etmek çok kolay. Bunun için gözlükleriniz üzerinde bir-ki rötuş yapmak yeterli. Böylece karanlık birer labirent gibi görünen yollarda yönünüzü daha kolay bulacak, netliğe kavuşan hayallerinizin peşine düşeceksiniz.
 
 
Okuru NLP‘nin pek çok çehresiyle tanıştırıyor eser. Bir sanat olarak, bir bilim olarak, bir yöntem olarak ve bir rehber olarak NLP, yaşamın farklı boyutlarına yardım elini uzatıyor. Gerçek başarı hikâyeleri ve yazarın hayatında alınmış çarpıcı örneklerle başarı için inanç ve sabrın sözde kalmaması gerektiğinde şahit oluyorsunuz.
 
 
Bilinçaltını yönetmek, zihnin dilini çözmek, kendi elinizle ördüğünüz duvarlarla yüzleşmek için çetrefilli açıklamalardan kaçınan yazar, herkesin kendi yöntemlerini yaratmasını sağlayacak örneklerle zenginleştiriyor kitabı. Emirler yağdırmak yerine, kendi kurallarınızı oluşturmanız gerektiğini telkin ediyor.
 
 
Değişimin, karar almanın ve gelişimin karşısında korkudan titremek yerine yenilenmiş bir cesaret kazanmanın yollarını sunan bu kitap, coşkulu bir yaşama kanat açmanızı sağlayacak. 
 

NLP Kişisel Liderlik - Turgay Biçer - BEYAZ YAYINLARI
 
NLP, 21. yy.’ın başarı biliminin yeni teknolojisidir. NLP mükemmellik sanatıdır. NLP bireyin istediklerini elde etmesine imkan veren bir düşünce, uygulama ve davranış tarzıdır. NLP sonuçlarla ilgilenir. NLP, sahip olduğu sistemler yardımıyla, istenilmeyen durumlardan arzu edilen durumlara yapılan yolculuğu sonuçlandırır. NLP bir pozitif düşünce sistemi, bir bilimdir. Bilimdir, çünkü NLP’yi oluşturan bir çok çalışma, uzun süren araştırmalar sonunda ortaya konmuştur. NLP bir sanattır çünkü mükemmeli yakalamış, konusunda dahi insanların o sonuçlara nasıl vardığını modelleyen bir ustalık işidir.NLP teknolojidir çünkü, istenilen sonuçları gerçekleştirecek düşünceleri, sistemleri, ve teknikleri vardır. NLP, herhangi bir insan bizim istediğimiz sonuçları üretmişse, o insanı modelleyerek nasıl yaptığını keşfederek, aynı şekilde bizim de aynı sonuçları üreteceğimizi, istediğimizi yapabileceğimizi gösteren mükemmel bir sistemdir. Dolayısıyla istediğimiz sonucu bir başkası elde etmişse, biz de bu sonuca ulaşmanın yolunu öğrenebiliriz.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

NLP eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki NLP eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir NLP Eğitimi tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki NLP eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya NLP Eğitimi tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki  NLP eğitimlerimiz için  0(252) 213 00 98 yada 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Denizli’deki  NLP eğitimlerimiz için  0(258) 213 0 999 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Denizli NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Ankara’daki  NLP eğitimlerimiz için  0850 303 49 00 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Ankara NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık