:: NLP KİTAPLARI

:: NLP KİTAPLARI

NLP NEDİR?  - Türkçesi Sinir Dili Programlaması yada Beyin Dil Programlanması olarak çevrilen NLP (Neuro Linguistic Programming), kişinin hayallerini hedeflerini ve istediklerini elde etmesine imkân veren bir düşünce, uygulama ve davranış tarzıdır.

İnsanı mükemmel bir bilgisayara benzetirsek bu bilgisayarı nasıl kullanacağımızı öğreten bir teknoloji NLP (Neuro Linguistic Programming), Hepimizin sahip olduğu potansiyelin nasıl daha etkin kullanılacağını sağlayan modeller ve stratejilerden oluşur.
 
NLP(Neuro Linguistic Programming), Kişinin Kendisiyle ve Diğer
İnsanlarla İletişimidir…

NLP
(Neuro Linguistic Programming), Bir Davranış Biçimidir…
 
Merak, macera hissi, neyin öğrenmeye değer olduğunu ve iletişimde neyin insanları etkilediğini öğrenme arzusu ile yaşama ender bir öğrenme fırsatı olarak bakar.

NLP
(Neuro Linguistic Programming) bir yöntemdir…

Her davranışın bir yapısı vardır Bu yapıyı öğrenebilir, değiştirebilir ve modelleyebiliriz Algılarımızla da hangi davranışın yararlı ve etkili olduğunu anlayabiliriz NLP kendimizin ve başkalarının dünyayı nasıl algıladığını açıklar Şu an dünyadaki en gelişmiş yöntemdir

NLP
(Neuro Linguistic Programming) Bir Teknolojidir…

NLP
(Neuro Linguistic Programming)’ yi öğrenen kişinin algılarını ve bilgilerini bir zamanlar imkânsız gibi görünen sonuçlara ulaşmak için organize edilebilmesini sağlar

NLP
(Neuro Linguistic Programming)’ de soru şudur; Nasıl Yapılır?

Yapabilenler ile yapamayanlar arasındaki fark nedir?

Neden bazıları ideallerindeki hayatı yaşayabiliyorlar da kimileri bu sonuçlara ulaşamıyorlar?
 
NLP
(Neuro Linguistic Programming); önce insanın doğal olarak neler
yaptığına bakar, bunu tanımlar, nasıl yaptığını ortaya koyar ve sonra yaşamının her alanında yapabileceği tercihleri ona sunar Onun alanını genişletir Davranışlarınızdaki kalıpları ve alışkanlıkları tanımaya başladığımızda, yaşamınıza nelerin yardımcı olacağını ve nelerin de engel olacağını görmeye başlarsınız NLP sizin bir nehir gibi akabilmenizi sağlar.

NLP
(Neuro Linguistic Programming)’ nin amacı, etkili iletişim kurmak ve sürekli gelişmektir NLP etkili iletişim kurmak için size gerekli araçlar sağlar Her davranışın bir yapısı olduğu görüşüyle yola çıkar Bu yapı; öğrenilebilir, değiştirilebilir ve modellenebilir Hangi davranışların faydalı ve etkili olduğunu anlamak, algılama yeteneklerimize bağlıdır

NLP KİTAPLARI


 
NLP'nin İlkeleri

Joseph O'Connor/ Ian McDermott

SİSTEM YAYINCILIK
 
NLP (Nöro-Lengüistik Programlama), mükemmellik psikolojisidir. Bütün iyi iletişimciler tarafından mükemmel sonuçlar elde etmek üzere kullanılan pratik becerilere dayanır. Bu beceriler, kişisel ve mesleki gelişim açısından paha biçilmez niteliktedir. NLP'nin İlkeleri şu sorulara yanıt verir:
 
 
- NLP nedir?
 
 
- NLP'yi yaşamınızda kişisel, ruhsal ve mesleki olarak nasıl kullanabilirsiniz?
 
 
- Yaptığınız her şeyde mükemmelliğe nasıl ulaşırsınız?


Sınırsız Güç

Anthony Robins

İnkılap Yayınları
 
Bu kitap diğer kişiler üzerindeki gücünüzle ilgili değildir.
Kitap, kendinize uygulayabileceğiniz güçle ilgilidir.
Evet, yaşamda istediğiniz herhangi bir şeyi yapabilir, başarabilir ve elde edebilirsiniz. Zihinsel gücün sihiri konusunun en büyük ustası olan Robbins, bu incelikleriyle; ne isterseniz olabileceğinizi, ne yapabileceğinizi ve ne yapamayacağınızı zihninizin durumunun belirlediğini, tüm başarılı sonuçların modellenilebileceğini ve zihnizin korkuları yok etmek için nasıl yeniden programlanacağını, diğer kişilerle olan ilişkilerinizi nasıl geliştireceğiniz, nasıl ikna edici bir iletişimci olunacağını ve karşılaştığınız herhangi bir kişiyle ahengin anında nasıl sağlanacağını, diğer kişilerin başarılarını kendiniz için tekrar nasıl modelleyeceğinizi, zenginlik ve mutluluğun beş anahtarını, Asıl Başarı için nasıl ustalaşılacağını açıkladıkça; coşkusu salgın hastalık gibi herkese bulaşmaktadır.

Robbins onu kişisel başarının yeni bilimi olarak adlandırmaktadır. Siz de onu hayatınızda karşılaştığınız en iyi şey olarak adlandıracaksınız.


NLP Kişisel Liderlik

Turgay Biçer 

BEYAZ YAYINLARI

NLP, 21. yy.’ın başarı biliminin yeni teknolojisidir. NLP mükemmellik sanatıdır. NLP bireyin istediklerini elde etmesine imkan veren bir düşünce, uygulama ve davranış tarzıdır. NLP sonuçlarla ilgilenir. NLP, sahip olduğu sistemler yardımıyla, istenilmeyen durumlardan arzu edilen durumlara yapılan yolculuğu sonuçlandırır. NLP bir pozitif düşünce sistemi, bir bilimdir. Bilimdir, çünkü NLP’yi oluşturan bir çok çalışma, uzun süren araştırmalar sonunda ortaya konmuştur. NLP bir sanattır çünkü mükemmeli yakalamış, konusunda dahi insanların o sonuçlara nasıl vardığını modelleyen bir ustalık işidir.NLP teknolojidir çünkü, istenilen sonuçları gerçekleştirecek düşünceleri, sistemleri, ve teknikleri vardır. NLP, herhangi bir insan bizim istediğimiz sonuçları üretmişse, o insanı modelleyerek nasıl yaptığını keşfederek, aynı şekilde bizim de aynı sonuçları üreteceğimizi, istediğimizi yapabileceğimizi gösteren mükemmel bir sistemdir. Dolayısıyla istediğimiz sonucu bir başkası elde etmişse, biz de bu sonuca ulaşmanın yolunu öğrenebiliriz.

NLP Ve Karşı Cinsle İlişkiler

Robin Prior - Joseph O'Connor

Beyaz Yayınları

Olympos dağının eteklerinde yaşayan devler bir gün tanrılara baş kaldırırlar. Öfkeye kapılan Zeus onları cezalandırmak için her birini ortadan ikiye ayırır; bir yarıyı erkek, diğeri yarıyı kadın yapar. Yarım varlıklar hayatlarını umutsuzluk içinde diğer yarılarını aramakla tüketirler. NLP ve Karşı Cinsle İlişkiler'i siz de bu yarım varlıkların durumuna düşmeyesiniz diye hazırladık. Kitap, kadın ve erkek arasındaki ilişkiyi yürütebilmek için dikkat edilmesi gereken bütün püf noktaları ve sorun çözme yöntemlerini ele alıyor, bunları uygulamalarla destekliyor.

Değişim İçin Beyninizi Kullanınız NLP

Richard Bandler 

ALFA YAYINLARI

NLP'nin sunduğu kavramsal yaklaşımın, enformasyon bilimi ve bilgisayar programcılığında sağlam temelleri vardır, fakat bunun yanında, insanların canlı deneyimlerinin gözlenmesiyle de çok yakından ilişkilidir. NLP'deki her şeyi kendi deneyiminizle ya da başkalarını gözlemleyerek ilk elden doğrulayabilirsiniz. Elinizdeki kitap, zihnimizin nasıl çalıştığını anlamanın yeni ve pratik bir yolunun kapısını açmaktadır. Daha önemlisi, "beyninizi çalıştırmak"ta yararlanabileceğiniz özgül basit ilkeleri; hoşnut kalmadığınız zaman deneyimlerinizi nasıl değiştireceğinizi, hayatınızdan memnunken yaşadıklarınızı nasıl daha keyifli hale getireceğinizi öğretmektedir. Richard Bandler'in özel dehası, sürekli biçimde yeni ilkeler ortaya koymak ve onları bizlere sunmakta benzeri görülmemiş bir yeteneğe sahip olmasıdır.


NLP Prenslere Dönüşen Kurbağalar


Richard Bandler/ John Grinder

ALFA YAYINLARI

NLP, insanların yaşadıkları deneyimler ve kurdukları iletişimler hakkında apaçık ve etkili bir modeldir. NLP ilkelerinden yararlanarak, her insan faaliyetini, köklü ve kalıcı değişiklikleri çabucak ve kolayca gerçekleştirmenizi sağlayacak kadar ayrıntılı bir şekilde tanımlamak mümkündür. NLP ilkeleriyle başarmayı öğretebileceğiniz şeylerden birkaç özel örnek verelim: - Fobileri ve başka türdeki hoş olmayan duygusal tepkilerinizi bir saatten az bir sürede iyileştirmek; -"Öğrenme güçlükleri" (imla ve okuma problemleri, vb.) olan çocukların ve yetişkinlerin bu engellerini - genellikle bir saatten az bir sürede - aşmalarına katkıda bulunmak; - Sürdürmeyi kesinlikle istemediğiniz alışkanlıkları (sigara, içki, aşırı yemek, uykusuzluk, vb.) birkaç oturumda ortadan kaldırmak; - Çiftlerin, ailelerin ve kurumların iç ilişkileri ve karşılıklı etkileşimlerinde, daha doyurucu ve üretken olmayı sağlayacak değişiklikleri gerçekleştirmek; - Birçok fiziksel problemi ("psikosomatik" olarak kabul edilen ve edilmeyen bazı problemleri) birkaç oturumda iyileştirmek

NLP Trans ve Değişim

Richard Bandler/ John Grinder 

ALFA YAYINLARI

"Nöro-Linguistik Programlama'yla tanışan ve bu teknikleri ilk kez öğrenmeye başlayan, teknolojinin muhtemel kullanımları ile ilgilenmeye yönelen birçok insanın yaşadığı ortak bir deneyimdir. Elinizdeki kitapta sunulan bilgilerin ne kadar büyük bir etki gücüne sahip olduğunun elbette farkındayız. Bu nedenle, NLP uygulayıcılarının bilmesi gereken teknikleri öğrenip uyguladıkça, kendinizi ve etrafınızdaki insanları korumanın bir yolu olarak size ihtiyatlılığı elden bırakmamanızı bütün içtenliğimizle öneriyoruz." Richard Bandler - John Grinder
Transformasyon

Richard Bandler 

GANJ KİTAP

NLP’nin yaratıcısı yaşayan en etkili insanlardan birisi olan Dr. Richard Bandler’ın önemli son 40 yıllık insanlarla çalışma tecrübesiyle oluşturduğu bu muazzam eserle insan aklının ve zihninin en derin noktalarına doğru yolculuk başlıyor.

Okuyucular kitaptaki teknikleri hemen uygulamaya geçebilecekler.

Son derece pratik olan bu bilgiler 40 yıllık tecrübenin yaratmış olduğu tüm birikimden süzülmüş olması sebebiyle son derece etkin sonuçlar üretmekte bireylere destek oluyor.

Gerek kişisel gelişim ve kendini anlama yolundaki tüm profesyonellere, gerekse doğrudan bu tekniklere meraklı tüm genel okuyucuya hitap eden tam bir kaynak eserdir.

İnsanın kendisini tanımasında bir rehber kitaptır.


Eskimeyen Değişim-İstediğiniz Hayatı Yaratın 

Richard Bandler

GANJ KİTAP

Bu kitap davranışlarınız için bir kılavuz olarak tasarlanmıştır. Size daha hızlı bir şekilde değişmeyi öğreterek değişiklikler yapma ve terapiden, değişimin yavaş, uzun sürecinden kaçınma konusunda yardımcı olacak bir kılavuzdur. Çalışmalarım sırasında keşfettiğim şeylerden biri insanların problemlere çok hızlı bir şekilde sahip olmasıdır. Tek bir kötü kaza sonrasında insanlar araba sürme korkusu edinirler. Bir kere arıların içine düşen biri arı fobisine sahip olur. Eğer insanlar korku sahibi olmayı kısa bir süre içinde öğrenebiliyorsa başka bir şeyi öğrenmeleri de çok zaman almamalıdır, bu yüzden benim tercihim her zaman bir şeyi yapmanın hızlı bir yolunu bulmak üzere başka bir yaklaşım kullanmak olmuştur.
İnsanları engelleyen bir şey, onların sorunları devam eden bir varoluş biçimi olarak değerlendirmeleridir. Her tür değişimin ‘eskiyeceğinden’ endişe ederler. Tabii ki gerçek kesinlikle bu değildir. Gerçeklikte biz sınırlayıcı ve kullanışsız davranışları kendi düşüncelerimiz ve hareketlerimiz ışığında öğreniriz. Buradaki iyi haber bu problemlerden kurtulmanızın mümkün olmasıdır. Hiçbir şey ‘eskimez’ çünkü siz farklı düşündüğünüz sürece farklı hissedersiniz.
 
Haftada NLP

Mo Shapiro 

ARMONİ YAYINCILIK
 
İşiniz başınızdan aştığında ve aşırı bilgi yüklemesiyle karşı karşıya olduğunuzda, becerilerinizi geliştirmenin bir yolu hala mümkün olabilir mi? NLP sizin için yeni bir konu olsa da, ya da NLP çalışmaına katılmış da olsanız, elinizdeki bu kitap size bir haftada NLP'in sağladığı olanakları yaşamınıza katma fırsatı sağlıyor.
 
 
NLP / Yüksek Performansa Ulaşmanın Yeni Bilimi ve Sanatı

Harry Alder 


SİSTEM YAYINCILIK
 
 
NLP, dış dünyadan edindiğimiz deneyimleri nasıl bir süzgeçten geçireceğimizi ve içsel duygularımızı, arzuladığımız sonuçlara, ulaşmak için nasıl kullanacağımızı konu alır. NLP'nin alanı, algılamamız ve düşünme tarzımızdır. Zaten yaptıklarımızı ve başarılarımızı belirleyenler de bunlardır. NLP, vasat ile mükemmel arasındaki farkı yaratmak üzere kendimizle ve başkalarıyla iletişim kurmanın yöntemlerini antalan bir kitaptır.

NLP Başarının Yeni Teknolojisi

 
Steve Andreas/ Charles Faulkner
 
BEYAZ YAYINLARI

 
 
Bu kitap hayatınızı değiştirecek. Biz bunu biliyoruz. Okumak üzere olduğunuz şeyler bizim hayatlarımızı çoktan değiştirdi bile. Bizler, kendilerini insanların sınırsız içsel kaynaklarına ulaşmasına yardımcı olmaya adamış bireylerden oluşan NLP Comprehensive'in danışman ve eğitmenleriyiz. Bu kitapta okuyacağınız kişisel değişim hikâyeleri gerçek insanların başından geçmiştir. Olayların birçoğunda, o kişilerin değişmeleri sizin bu kitabı okumanızın alacağı kadar zaman almıştır.

 
NLP El Kitabı
 
 
Harry Alder 


KARİYER YAYINCILIK
 
İnsanlar, değişimi kontrol altına alan performansı geliştiren ve iletişimi sağlayan bir araç olarak NLP'nin gücünü gün geçtikçe ıha fazla keşfetmeye başlıyor. NLP eğitimi söz konusu olduğu zaman karşımıza çıkan en önemli mesele uygun materyalin bulunamamasıdır.

Harry Alder tarafından kaleme alınan NLP El Kitabı NLP uygulamalarının tüm aşamalarını içeren kullanmaya hazır eğitim seanslarından oluşan güvenilir ve kapsamlı bir koleksiyondur. Tüm seviyelerde kullanılmaya uygundur. Değerlendirme, koçluk, mülakat, buluşma, motivasyon, görüşme, planlama, sunum, satış ve yazma gibi önemli yönetim aktivitelerine uygulanabilen kişilik yönetimi, ilişki kurma ve etkili olma gibi becerileri kapsar.
 

NLP İle Koçluk
 
Joseph O'Connor/ Andrea Lages

HAYAT YAYINLARI
 

Hayattan ne istiyorsunuz?
Sizin için neler önemlidir?
Şu anda hak ettiğiniz şeylere sahip misiniz?
Daha ne kadar fazlasını başarabilirsiniz?
Koçluk, kişisel ve mesleki hayatınızda olabileceğiniz en iyisi olmanın etkili bir yoludur. Aynı zamanda iş hayatında fark yaratmanın da en etkin yollarından biridir. Bu kitap size usta bir koç olmanın araçlarını ve bunları hayatınızı zenginleştirmek için kullanma fikrini verecektir.
Kitaptan;
Hayatınıza nasıl yön vereceğinizi, en derin değerlerinizi nasıl yaşayacağınızı, güçlü bir eylem planını nasıl yapacağınızı, başarının önündeki engellerle nasıl başa çıkacağınızı, en güçlü ve etkin soruları nasıl soracağınızı, koçluğun ne olduğunu ve nasıl işlediğini göreceksiniz.
Hem yaşam hem de iş koçluğunda becerilerinizi geliştirecek bilgiler bu kaynak eserde...
 
NLP Koçluğu
 

Ian McDermott/ Wendy Jago

KARİYER YAYINCILIK
 

Kişisel NLP (Sinir Dili Programı) koçluğu için bu kitap ihtiyacınız olan tüm bilgileri size kapsamlı, pratik ve kolay kullanılabilecek bir şekilde sunuyor. NLP’nin devrim niteliğindeki tekniklerinin evde ve iş hayatınızda başarılı olabilmeniz için size nasıl yardım edebileceğini açıklıyor. Öz saygınızı nasıl harekete geçirebileceğinizden ve nasıl iyi ilişkiler kurabileceğinizden başarılı bir iş hayatına sahip olmaya, fiziksel ve duygusal sağlığınızın daha iyi olmasına kadar birçok alanda bu kitap NLP prensiplerini nasıl uygulayabileceğinizi gösteren açık, net ve sistematik bir rehber niteliğindedir.
Bu kitap, dünyanın NLP koçları eğitmenlerinin önde gelenlerinden olan Ian Mc Dermott ve NLP koçu ve yazarı olan Wendy Jago tarafından yazılmıştır. Bu eserle hedeflerinizi netleştirebilecek, onlara ulaşabilecek ve arzuladığınız hayatı yaşayabileceksiniz.

Uygulamalarla NLP
 
Sue Knight

SİSTEM YAYINCILIK

 
Nöro-Linguistik Programlama, hayatı doğru olarak algılamanın ve istediğiniz dünyayı yaratmanın yoludur. Diğer kitaplar yapılması gerekenleri sıralarken, Uygulamalarla NLP bunların nasıl yapılacağını gösterir.
 
 Bir rehber olma niteliğini taşıyan bu kitap, çeşitli uygulamalar ve örneklerle,
 
 * İşinizde ve hayatınızın herhangi bir alanında daha başarılı olmak,
 
 * Çevrenizdeki insanları etkilemek ve olayların akışını değiştirmek,
 
 * Yeni şeyler öğrenme becerinizi geliştirmek,
 
 * Hem kendinizin hem çevrenizdekilerin “kendini işine adama”
öğrenmesini sağlamak,
 
 * Hedeflerinize daha çabuk ulaşmak,
 
 * Yaratıcı, yapıcı, etkili ve anlayışlı biri olabilmek için duygularınızı nasıl kontrol edeceğinizi bilmek,
 
 * Kendinize ve başkalarına karşı duyarlı davranmak ve çevrenizdekilerin etkileyici ve anlaşılır bulacağı bir şekilde iletişim kurmak gibi amaçlara
ulaşmanın yollarını göstermektedir.
 
Yöneticiler için NLP
 
Harry Alder

SİSTEM YAYINCILIK
 
Nöro-Linguistik Programlama (NLP) "kişisel mükemmelliğin sanatı ve bilimi" ve "öznel deneyim araştırması" olarak adlandırılmıştır. NLP, "İyi yaptığım bir şeyi nasıl yapıyorum?", "Onu nasıl daha iyi yapabilirim?", "Başkalarında hayranlık duyduğum becerileri nasıl kazanabilirim?" gibi sorulara hitap eder. Şurası önemlidir ki, NLP gözlemlenebilir davranışla sınırlı değildir; düşünme biçimimizi, yani tüm deneyim ve eylemlerimizi kontrol eden zihinsel süreçleri de içerir, insanın deneyiminin (aslında motivasyonun) tüm yapısıyla ilgilenerek, bir davranışla sonuçlanan düşünce süreçlerini, duyguları ve inançları şekillendirmeye çalışır. Özellikle de başkalarıyla olduğu kadar kendimizle iletişimimizle ilgilidir.
Bir yönetici olarak, NLP'nin ilke ve tekniklerini, hem iş hem de kişisel yaşamınızdaki davranışlarınızda köklü ve kalıcı değişimler yaratmak amacıyla kullanabilirsiniz. Neye sahip olmak ya da ne olmak istediğinize dayanarak ne yapacağınızı seçebilirsiniz. NLP yardımıyla kendi düşünce süreçlerinizi daha iyi anlayarak; alışkanlığa dayalı, çoğu zaman bilinçsiz olan davranışlarınızı kontrol altına almayı öğrenebilir, şimdiye kadar ulaşılması olanaksız görünen hedeflere ulaşmaya başlayabilirsiniz.

Herkes İçin NLP
 
Cemal Kondu

ARES KİTAP

 
Hedef ulaşmak için NLP’ yi emrinize amade etmek çok kolay. Bunun için gözlükleriniz üzerinde bir-ki rötuş yapmak yeterli. Böylece karanlık birer labirent gibi görünen yollarda yönünüzü daha kolay bulacak, netliğe kavuşan hayallerinizin peşine düşeceksiniz.
 
Okuru NLP‘nin pek çok çehresiyle tanıştırıyor eser. Bir sanat olarak, bir bilim olarak, bir yöntem olarak ve bir rehber olarak NLP, yaşamın farklı boyutlarına yardım elini uzatıyor. Gerçek başarı hikâyeleri ve yazarın hayatında alınmış çarpıcı örneklerle başarı için inanç ve sabrın sözde kalmaması gerektiğinde şahit oluyorsunuz.
 
Bilinçaltını yönetmek, zihnin dilini çözmek, kendi elinizle ördüğünüz duvarlarla yüzleşmek için çetrefilli açıklamalardan kaçınan yazar, herkesin kendi yöntemlerini yaratmasını sağlayacak örneklerle zenginleştiriyor kitabı. Emirler yağdırmak yerine, kendi kurallarınızı oluşturmanız gerektiğini telkin ediyor.
 
Değişimin, karar almanın ve gelişimin karşısında korkudan titremek yerine yenilenmiş bir cesaret kazanmanın yollarını sunan bu kitap, coşkulu bir yaşama kanat açmanızı sağlayacak. 
 

NLP Kişisel Liderlik
 
Turgay Biçer

BEYAZ YAYINLARI
 
NLP, 21. yy.’ın başarı biliminin yeni teknolojisidir. NLP mükemmellik sanatıdır. NLP bireyin istediklerini elde etmesine imkan veren bir düşünce, uygulama ve davranış tarzıdır. NLP sonuçlarla ilgilenir. NLP, sahip olduğu sistemler yardımıyla, istenilmeyen durumlardan arzu edilen durumlara yapılan yolculuğu sonuçlandırır. NLP bir pozitif düşünce sistemi, bir bilimdir. Bilimdir, çünkü NLP’yi oluşturan bir çok çalışma, uzun süren araştırmalar sonunda ortaya konmuştur. NLP bir sanattır çünkü mükemmeli yakalamış, konusunda dahi insanların o sonuçlara nasıl vardığını modelleyen bir ustalık işidir.NLP teknolojidir çünkü, istenilen sonuçları gerçekleştirecek düşünceleri, sistemleri, ve teknikleri vardır. NLP, herhangi bir insan bizim istediğimiz sonuçları üretmişse, o insanı modelleyerek nasıl yaptığını keşfederek, aynı şekilde bizim de aynı sonuçları üreteceğimizi, istediğimizi yapabileceğimizi gösteren mükemmel bir sistemdir. Dolayısıyla istediğimiz sonucu bir başkası elde etmişse, biz de bu sonuca ulaşmanın yolunu öğrenebiliriz.
NLP Eğitimleri ile ilgili detaylı bilgi için 232 422 59 54 numaralı telefondan veya burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.


 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık