Antalya NLP Eğitimi

 Antalya   NLP Eğitimi

İyi Bir İletişimci Olmak: NLP, her davranışın bir yapı içerisinde olduğunu; bu yapıları öğrendiğimizde ya da değiştirdiğimizde arzu ettiğimiz sonuçlara ulaşabileceğimizi söyler. Buna ek olarak duyarlılığımızın, bakış açımızın ve insanlarla olan iletişimimizin gelişmesini sağlar.

Beyni Etkin Kullanmak: NLP bir meydan okuma sanatıdır. İnsanın en büyük meydan okuması ise kendi beynine yöneliktir. NLP ile amaç "beyni tarafından yönetilen bir insan" durumunda olmaktansa "beynini yöneten bir insan" olmayı başarmaktır. Bu sayede en büyük sermayemiz olan beynimizi etkin bir biçimde kullanmayı öğrenebiliriz. Bir insan hangi durum içerisinde olursa olsun beynini etkin ve verimli bir şekilde kullanabilir.

Pozitif Düşünmek: NLP pozitif bir düşünce sistemidir. Yaşama çok karamsar ve negatif bir şekilde bakan biri NLP teknikleri ile bakış açısını değiştirip, içinde bulunduğu durumdan çıkarak yaşama pozitif bir şekilde bakmayı ve pozitif düşünmeyi rahat bir şekilde öğrenebilir. İşin en güzel tarafı ise bireyin bunu çok kısa bir zaman içerisinde ve yalnızca kendi kaynaklarını kullanarak elde edebilmesidir.

İstenmeyen Davranışları Değiştirmek: NLP teknikleri ile bir takım istenmeyen davranışlarımızı değiştirmek oldukça basittir. Değişimler, tam anlamıyla kendi içsel kaynaklarımızı referans alan temsil sistemlerimizle gerçekleştirildiği için çok kalıcı ve çabuk olur.

Hedef Belirleyip Sonuç Almak: NLP ile gerçekleşmesini arzu ettiğiniz bir durumu, hayal edip zihninizde canlandırarak bütün duyu organlarımızla deneyimlediğimiz zaman yaşamımızda da gerçekleştirebiliriz. Bunun en güzel örneklerini spor müsabakalarını izlerken görürüz, çünkü bir sporcu müsabakayı önce zihninde canlandırmadan gerçek karşılaşmada başarılı olamaz.

İyi Bir Lider Olmak: İyi bir lider olmak adına bazı özelliklere sahip olmak gerekir. Esnek olmak, iyi bir iletişimci olmak, öz güven sahibi olmak, motive edici olmak gibi... İşte NLP, bütün bu özellikleri bize kazandıran bir rehberdir. NLP' ye göre iyi bir lider olmak amacıyla, ilk olarak bizi sınırlayan inançlardan kurtulmak, güçlendirici inanç ve tutumlara sahip olmak gerekir. NLP hedeflediğimiz liderliğe en kısa süre içerisinde ulaşmamıza yardımcı olur.

Özgüven Kazanmak: NLP gereksinim duyduğunuz öz güveni kazanmamız noktasında bize yardımcı olur. Bu sayede insanın istediklerini elde etmesi, kendisiyle ve çevresiyle barışık olması sağlanır. NLP ile bilinçaltındaki çatışmaları çözen kişi sınırlandırıcı inançlardan bağımsız hale gelir ve kazandığı öz güven sayesinde hedeflerine kolayca ulaşır.

Başarı ve Motivasyon Tekniklerini Uygulamak: NLP bize, eğitimde, iş dünyasında, kişisel gelişimde, danışmanlıklarda yani hayatın her alanı içerisinde kolaylıkla uygulayabileceğimiz başarı ve motivasyon teknikleri ile de yardımcı olur. Bunu, başarılı bireyleri modelleyerek yapma yollarını gösterir. Aynı zamanda içimizde gömülü olan keşfedilmemiş hazineleri bulmamızda da yardımcı olur.

İçsel Kaynakların ve Zihinsel Süreçlerin Farkında Olmak: Birey, kendi içsel kaynaklarının ve zihinsel süreçlerinin farkına vardığı zaman artık önünde yeni bir ufuk açılmış demektir. NLP, bir farkındalık ve esneklik ilmidir ve belirli bir takım ilkeler üzerine kurulmuştur.

Duyguları Yönetebilmek: NLP duygularımızı ne şekilde kontrol edip, yönetebileceğinizi ve gereksinime yönelik duygu transferi yapabilmeyi öğretir. Bu sayede genellemesiz ve stressiz bir hayat sürebiliriz.

Bu eğitim programı boyunca dostluğu, sevgiyi, paylaşımı, size verilen değeri görecek; hayatınızın en unutulmaz dönemlerinden birini yaşayacaksınız. Bu programa katıldıktan sonra NLP master Practitioner ve NLP Trainer sertifika programlarına katılabilir ve sizde bir eğitmen olabilirsiniz.

NLP EĞİTİMİ İÇERİĞİ

NLP nedir?

Zihin, Dil ve Davranış İlişkisi

NLP, Farkı Oluşturan Farkı Nasıl Yaratıyor

NLP Temel Çalışma İlkeleri ve Felsefesi

NLP Ön Kabulleri

Şartlanmalar ve Öğrenilmiş Çaresizlik

Bilinçaltı Zihnin Gücü ve Çalışma şekli

Bilinçli Zihin ve Bilinçaltı Zihin Arasındaki Farklar

Öğrenme Düzeyleri

Değişimin Mantıksal Seviyeleri

Doğru Hedef Belirleme: Hedef Belirleme Teknikleri

Hedefler Açısından iyi Biçimlenmiş Koşullar Oluşturmak

İletişim: Uyum (Rapport) ve Fizyoloji

Duyusal Keskinlik ve Kalibrasyon

Temsil Sistemleri (Representational Systems)

Görsel, İşitsel, Kinestetik ve Dijital

Göz Erişim İpuçları (Eye Accessing Cues)

Meta Model Dil Kalıpları

Silme, Bozma ve Genelleme

Milton Modeli ve Hipnotik Dil Kalıpları

Duygusal Değişim Süreci

Olumlu Duyguları Yaratmak ve Artırmak

Olumsuz Duyguları Azaltmak ve Yok Etmek

İlişkili ve İlişkisiz Konuma Geçmek (Association & Dissociation)

Alt-Modaliteler (Sub-Modalities)

Çapa Atma (Anchoring)

Yeniden Çerçeveleme (Reframing)

6 Adımda Yeniden Çerçeveleme

Swish Tekniği

Kişisel Tarihi Değiştirme

Motivasyon Stratejileri

Meta Programlar

Değerler

Bizi Engelleyen(sınırlayıcı) ve Destekleyen İnançlarımız

NLP ve Hipnoz İlişkisi

Duyguları Yönetmek

Kişisel Değişim Entegrasyon Süreci

Gücün 8 Kaynağı

Metaforlar

Zenginleştirilmiş Dil Kalıpları

Farklı Bakış Açılar

Görsel Squash Tekniği

Stratejiler ve Tote Modeli

Ücretsiz olarak, randevu alarak ön görüşme yapabilirsiniz.

NLP eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :
 
İzmir’deki   NLP eğitimlerimiz için  0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.
 
Antalya’daki  NLP eğitimlerimiz için  0 242 323 73 15 yada 0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık