Öğrenci Mezuniyet Konuşmaları

Öğrenci Mezuniyet Konuşmaları

Sayın Rektörüm, Dekanlarım, Müdürlerim, Hocalarım, İMYO’nun Akademik ve İdari kadrosu, Değerli Veliler, Değerli Misafirlerimiz ve Sevgili Öğrencilerim,
 
Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. 2007–2008 mezunlarının diploma törenine hepiniz hoş geldiniz. Bugünün özel bir anlamı var çünkü kuruluşumuzun 26.yılında 25.dönem mezunlarını vermenin sevincini yaşıyoruz. 2007-2008 öğretim yılında 33 adet teknik gezi, 11 adet konferans, sunu, seminer ve panel düzenlenmiştir. Eğitim çalışmalarımız ve sosyal aktivitelerimiz, 90’nı İMYO kadrosunda olmak üzere toplamda 245 öğretim görevlimizle gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilerimiz hocalarıyla 3 fuara katılmışlar ve sergiler düzenlemişlerdir. Okulumuzda İmyo Activite Topluluğu, Elektronik Haberleşme Kulübü, Sahne Tozu Tiyatro Topluluğu, İmyo BİLCLUP, Dijital Turizm Topluluğu, Çevre ve Gezi Kulübü, Çocuk Gelişimi ve Anne Baba Bilinçlendirme Topluluğu, İMYO Pazarlama Kulübü, İMYO Satranç Topluluğu olmak üzere 9 tane öğrenci topluluğu bulunmaktadır.
 
Bu yıl Tiyatro kulübümüz biri Ankara Ticaret Odası’nda olmak üzere 5 adet oyun sergilemiştir. Geçen yıl spor kulübümüz 2 adet kupa kazanmıştır, bu yıl süren yarışmalarda aynı başarıyı elde edeceklerini biliyoruz.
 
Gemoloji Bölümü öğrencimiz İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği TAJ 2008 Mücevher Tasarım Yarışması’nda birincilik ödülü almıştır. Hocalarımız geçen yıl devam eden projelerini tamamlamış yeni TUBİTAK projeleri almışlardır. Ulusal ve uluslararası yayınlar yapıp, tebliğler sunmuşlardır. Tüm bunlar nedeniyle ayrıcalıklı olduğumuzu biliyor yeni mezunlarımız yeni yaşamlarına uğurlamanın coşkusunu, heyecanını, telaşını ve merakını bir arada yaşıyoruz.
 
Değerli veliler sizlerin bu akşamki duyguları herkesinkinden çok farklı. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zorluklarla zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz gözbebekleriniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine, başarılı olacaklarını umut ederek uğurlamanın vakti geldi. Ama içinizde onların istikballeriyle ilgili bir korku duymayın, bugüne kadar yaptıklarıyla bizim hep takdirimizi kazandılar. Hedefleri için zamanı ve olanakları çok iyi planladılar. Yarışmalara katıldılar, pek çok ödüller ve övgüler aldılar. Ortaya koydukları projeler, ürünler ve dayanışma ile yürüttükleri çalışmalarıyla gerek sizin gerekse hocalarının emeklerinin boşa gitmediğini hepimize ispatladılar. Onlarla gurur duyabilirsiniz ve biliyoruz ki bundan sonrada onların yaptıklarını bizlerle birlikte onurla izleyeceksiniz. Evlatlarınızı yaşamlarının bir döneminde bizlere emanet ettiniz, çok titiz çalışan idari ve teknik kadronun desteğiyle değerli akademik kadromuz olağanüstü bir çaba ile onları şekillendirdi eğitti, bilgilerle donatarak yarınlara hazırladı.
 
Akademik kadromuz, ortaya özgüvenleri çok yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluğu üstlenen, sürdüren ve bunun mutluluğunu yaşayan gençler yetiştirdi.
 
Çok kıymetli hocalarım, kurumumuza ayak bastıklarından beri inci gibi işlediğiniz sevgili öğrencilerinizi iş yaşamlarında, sosyal yaşamlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugüne getirdiniz. 26.yılda 25. dönemde yaklaşık 1800 mezunumuzu uğurluyoruz. Hepinize katkılarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
 Onlara sadece teknik bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları bir model oldunuz. Yıllar içinde iş yaşamında, dikey geçiş sınavlarında en başarılı mezunlar olmalarını sağladınız. Adımızı Türkiye’nin en başarılı okulları arasına taşıdınız. Geçen hafta okulumuzu ziyaret eden 14 kişilik YÖK, MEB, ISO, ASO, EBSO, MESS temsilcilerinden oluşan ISOV İcra Kurulu üyeleri, gördüklerini değerlendirerek okulumuzun model olabileceği müjdesini verdiler. Çabalarınız için hepinize şükranlarımızı sunarım.
 
Sevgili öğrencilerim, size son kez öğrencilerim diye hitap ediyorum. Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Aileleriniz sevgisi, ilgisi ve desteğiyle yetişen gençler olarak bugün buradasınız. Hocalarınız sizi ülkemiz koşullarına göre oldukça çok iyi olanaklar içinde, doğru teknik bilgilerle donattı. Çok güzel bir kampuste eğitim aldınız. Toplumun çok farklı kesimlerinden gelen arkadaşlarınız oldu, birbirinize saygı duyarak, hoşgörü göstererek karşılıklı bir şeyler öğrenerek sosyal yaşamınızla ve geleceğinizle ilgili kendi görüşlerinizi oluşturdunuz. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak sizin için yakınlarınız için ülkeniz için yapabileceğiniz çok şeyler olduğunu biliyorsunuz, biz de biliyoruz çünkü ürettiğiniz projelerle İMYO’da iz bıraktınız. Kontrollü, kararlı, sabırlı ve sebatlı gençler olarak gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inanıyorum. Başardıklarınızın sonraki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarı, sunulacak olanakların nedeni olacaktır.
 

Değerli İMYO Mezunları,

Biliyorsunuz Çağdaş bir üniversite ortamında meslek eğitiminizi ve öğretiminizi başarıyla sürdürmeniz ve kendisine, ülkesine yararlı bir insan olarak yetişmeniz Yüksekokulumuzun öncelikli hedefidir.

Çünkü Dokuz Eylül Üniversitesi olarak öğrencilerimizin toplumun değerlerine ve kültürüne sahip çıkan uygar insanlar olarak yetişmesini arzuluyoruz. Sizlerin çağdaş ve bağımsız bir toplumun yaşatılmasında katkınız olsun istiyoruz. Üniversitemizde bilimsel temel ilkelerin ışığında; uygun fiziksel koşullarla iyi bir teknolojik alt yapı ve kaliteli bir eğitim programının desteği ile güçlü bir akademik kadro tarafından eğitildiniz. Böylece analitik düşünebilen, takım ruhuna sahip, sistematik ve planlı çalışabilen, kişiliğine, bilgi ve becerisine güvenen gençler olarak mezun oluyorsunuz. Ancak bilmelisiniz ki sahip olduğunuz bu diplomalar size önemli sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek yeni bilgiler öğrenmek bunlardan biridir. Diğer bir sorumluluğunuz çevrenize ve yakınlarınıza çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan bir insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstermek ve örnek olmaktır. Onlara insan olmanın değerini bilmeyi ve korumayı Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu mezunu örnek bireyler olarak öğreteceksiniz. Sadece çalışkan olmak tek başına yetersiz kalabilir. Sizler yeni yaşamınızda kendinize hedefler koyarak geleceğinizi planlayın. Ancak hedeflerinizin gerçekçi olmasına dikkat edin. Size ve koşullarınıza, toplumun ihtiyaçlarına uygun hedefler seçin. Hedefiniz toplumsal görevlerinize uygun olsun. İşinizi zamanında ve doğru yapmak, disiplinli ve düzenli çalışmak, yaşam felsefenizin bir parçası olsun.

Hiç unutmayın dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Kendinize, arkadaşlarınıza ailenize inanın, güvenin, gelecekten korkmayın, zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister, bunun için uğraşın. Göreceksiniz uzun dönemde kazanan hep siz olacaksınız. Ancak böylelikle düşündüğü gibi davranan, inandığı gibi yaşayan, içten, huzurlu, fark yaratan insanlar olursunuz. Çalışmaktan ve araştırarak doğruyu bulma çabasından hiç ama hiç vazgeçmeyin. Çevrenizde sizin gibi olmayan insanlara karşı sakin, sabırlı ve anlayışlı olun. Doğru bildiklerinizi onlarla paylaşmaktan çekinmeyin.

Hoşgörülü, kendinize özgü, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde de payınız olsun.

 

Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda aydınlık yarınlar için İMYO kimliğinizi onur duyarak taşımanız ümidiyle. Hepinize, geleceğine umutla bakan bir toplumun insanlarıyla, dayanışma içinde geçireceğiniz bir yaşam diliyorum. Güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan gençlerimizi, yeni İMYO mezunlarımızı sevgiyle uğurluyoruz.


Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık