MENTAL ARİTMETİK NEDİR ?

MENTAL ARİTMETİK NEDİR ?

İlk abaküsler Aritmetik işlemden ziyade sayı saymak için kullanılıyordu.Tarihten bugüne kalmış en eski abaküs "Sayı Tablası" şeklinde çevirebileceğimiz, Yunanistanın Salamis adasında 1899 yılında bulunan ve Babilliler tarafından kullanılmış olan "Salamis Tablet" tir. Bir taş levha üzerine kazılan çizgilerden oluşan bu tablanın M:Ö: 300 yıllarında yapıldığı tahmin edilmektedir.

Sınav yılı çocuğumuzun çocuk olduğunu unutuyor ve hemen özel çalışmalara, sıkı takiplere başlıyoruz. Artık çocuk oyun oynayamaz ve çevresi ile iletişim kuramaz bir hale geliyor. 1980'li yılları düşündüğümüzde ilköğretime başlayan öğrenciler rakamları çok az bilebilir ama okuma yazmayı genelde bilmezdi. Saymayı ve okuma yazmayı bilen öğrenciler farklı öğrenciler kabul edilirdi. Günümüzde ise okul öncesi eğitimin büyük bir faydası olarak öğrencilerin büyük çoğunluğu ilköğretime başlamadan 100'e kadar sayabiliyor, harfleri heceleri okul öncesinde öğreniyorlar. Şuan öğrencinin sayı sayması ona bir farklılık kazandırmamaktadır.

Çocuğunuzun kendisine olan inancını ve başarılı olma duygusunu geliştirir. Sağ beynini öğrenmede kullanabildiği için atıl vaziyetteki potansiyelini ortaya çıkararak zihinsel yeteneğini arttırır. Hesaplama becerisi gelişir. Dikkat ve odaklanmanın artmasıyla kendisine olan özgüveni artar. Sorun çözme ve yorumlama yeteneği gelişir. Hem sözel hem de sayısal alandaki yetenek ve başarıları yükselir.

Mental Aritmetik eğitim programı, her yaş grubu için ayrı ayrı hazırlanmıştır.  Mental Aritmetikte temel felsefe beynin tüm loblarının kullanılmasını sağlamaktır. Bu sayede öğrenme yeteneği gelişeceğinden matematiksel işlemler ve düşünmeye dayalı birçok fonksiyonlar hızlı bir şekilde yapılacaktır.

Özellikle 5 ile 11 yaş arası çocukların beyinlerinin holistik bir şekilde gelişmesini sağlayarak olağanüstü sonuçlar veren çok özel bir zihinsel aritmetik veya bir başka ifadeyle mental aritmetik eğitim programıdır. Bu özel program bazı özel hafıza teknikleri ile, yine bazı özel zihinsel aritmetik tekniklerinin birleştirilmesi sonucu beyinde sinerji yaratarak öğrencilerin öğrenme ve matematiksel becerilerini, onları gören insanların ağzını açık bırakacak derecede geliştirmektedir.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Mental Aritmetik eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Mental Aritmetik  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Mental Aritmetik i tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Koçluk  eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Mental Aritrmetik i tıklayabilirsiniz.



Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık