Meslek Rehberi(İlköğretim Matematik Ögretmenliği)

Meslek Rehberi(İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖGRETMENLİĞİ)

Bölümün özelliği: İlköğretim kurumlarının 6., 7. ve 8. sınıflarındaki öğrencilerine matematik dersini anlatabilecek öğretmenler yetiştirir. Bölümün dersleri: Cebir, soyut matematik, geometri, analitik, nümerik analiz, reel analiz gibi dersler okutulur. Aday hangi yapıda olmalı: Matematiksel düşüncesini karşı tarafa aktarabilmelidir. Güler yüzlü ve sabırlı olmalıdır. Kendini ve çevresini geliştirme çabası da olmalıdır. Çalışma ve iş imkanları: Özel ve resmi okullarda çalışabilirler. Bulunduğu üniversiteler: Boğaziçi Üniv., ODTÜ, Hacettepe, Dokuz Eylül, Dokuz Eylül (İ.Ö.), Gazi, Gazi (İ.Ö.), Marmara, Anadolu, İstanbul, Osmangazi, Selçuk, Dicle, Bilkent, Balıkesir (İ.Ö.). -ALINTI- Meslek Rehberi(İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖGRETMENLİĞİ) (meslekler, meslek, kız meslek lisesi, ticaret meslek lisesi, sağlık meslek lisesi, mesleki yeterlilik, mesleki eğitim merkezi, meslek hastalıkları, mesleki gelişim, mesleki yeterlilik belgesi, anadolu meslek lisesi, meslek kursları, meslek edindirme, ...Devamını Oku »

Meslek Rehberi(Matematik Ögretmenligi)

Meslek Rehberi(MATEMATİK ÖGRETMENLİGİ)

Matematiksel düşüncenizi karşı tarafa kolayca aktarabiliyor, güler yüzlü ve sabırlıysanız, çocukları da seviyorsanız, "matematik öğretmenliği"nden zevk alacaksınız. Bölümün özelliği: Pedagojik formasyon ile desteklenerek yapılan bu eğitimde, ortaöğretim kurumlarında matematik eğitimi verecek öğretmen adayları yetiştirilmektedir. Bölümün dersleri: Eğitim süresi 5 yıl olan bu bölümde analitik geometri, analiz, cebir, genel fizik, türevier, soyut matematik dersleri vardır. Aday hangi yapıda olmalı: Soyut düşünebilme, matematiksel düşünebilme ve matematiksel gözlem kabiliyetine sahip olmalı. Bildiğini öğretebilen, bunu da sabırla ve zevkle yapar nitelikte olmalıdır. Çalışma ve iş imkanları: Devlet okullarında, özel okullarda, dershanelerde öğretmen olarak çalışabilirler. Sınavlarda başarılı olurlarsa Milli Eğitim Bakanlığı'nda müfettiş olabilirler. Bulunduğu Üniversiteler: Boğaziçi Üniv., Marmara, Gazi, Dokuz Eylül, Selçuk, Balıkesir, KTÜ, Hacettepe, İnönü, Atatürk, Cumhuriyet, Dicle, Yüz...Devamını Oku »

Ders Çalışma Tekniği(Matematik Dersine Nasıl Çalışmalısınız? - 2)

Ders Çalışma Tekniği(MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ? - 2)

Öğretmenlerinizi Dinlerken Düzenli Notlar Tutun Bildiğiniz gibi matematik sözel bir ders olmadığı için ve işlem gücü ve yetisi gerektirdiği için, ayrıca da sözel dersler gibi ezbere dayalı olarak kavranamayacağı için, diğer taraftan kelimelerin değil sayıların işletim sistemini kullandığı için, bu dersi dinlerken ya da çalışırken not almak son derece önemlidir. Sözel bir dersi, yeniden okuyarak tekrar edebilirisiniz ama matematik dersini okuyarak veya bakarak kavrayamazsınız. Bu nedenle ilk kuralımızı şimdiden söylemek isterim: "Matematik, bakarak değil; yazarak çalışılan bir derstir." İşte bu nedenle matematik dersinde not almak çok önemlidir. Çünkü aldığınız notlar sizin anlama ve kavrama yüzdenizi de belgelediği için, notlarınızdaki eksiklikleri gidermek için yaptığınız çalışmalarla konunun tamamı marke edebilmek gibi bir imkana da sahip olursunuz. Yoksa, elinizde ders notlarınız olmadan özel ders bile alsanız, nereyi anlamadığınızı dahi ifade edemezsiniz. Veya size özel ders veren ...Devamını Oku »

Ders Çalışma Tekniği(Matematik Dersine Nasıl Çalışmalısınız? - 1)

Ders Çalışma Tekniği(MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ? - 1)

Sevgili Gençler! Büyük bir merakla bu makaleyi okumaya başladığınızı görüyor gibiyim. Bildiğiniz gibi Matematik dersi, her zaman için diğer derslerden daha zor kabul edilmekte ve birçok öğrenciyi bu anlamda zorlamaktadır. Yeni sınav sistemine bakıldığında, özellikle ÖSS'nin (ya da OKS'nin) ilk bölümündeki Matematik sorularının tüm braf1şlara (SAY, EA, SÖZ) çok önemli bir katkıda bulunduğunu pekala görebiliyoruz. Sınavın ikinci bölümünde ise, Matematik dersinin özellikle Sayısal ve Eşit-Ağırlık öğrencileri için çok büyük bir öneme sahip olduğunu da belirtmek durumundayız. Elbette ki, bu kadar önemli olan bir derse nasıl çalışacağımıza ilişkin birçok teknik var. Örneğin, Not Alarak Çalışma, Yineleme AI1ştırmaları (Egzersizleri), Anlamlandırma ve Modellendirme Teknikleri, Örgütleme ve Sonuçlandırma Teknikleri, Bilgileri Şemalandırma (Çizelgeleştirme) Teknikleri, Duygusal Özerlik ve Güvenlik Alanı Oluşturma (Önyargılardan Uzaklaşma) Teknikleri, Hatalar Üzerinden Sağlama Yapmak: Tümevarım-T...Devamını Oku »

Akıl İnşasında Matematik-6-

Akıl İnşasında Matematik-6-

Matematik Soyutlama Kabiliyeti Kazandırır : Matematiği akli ilimlerden sayarlar. Akıl ile ulaşılan, akıl ile anlaşılan, akıl ile tatbik edilen ilim. Hangi ilim böyle değil ki diyenler çıkabilir, her ilim akıl ile anlaşılır belki ama matematik akıl ile inşa edilmiştir. Mesela fizik bilimi, elma, dalından koptuğunda yere düşmezde havada kalırsa, yer çekim kanununu keşfetmez ve kabul etmez. Fakat matematikte durum böyle değildir, bir şey matematik olarak varolabilir ama fizik evrende bunun karşılığı bulunmayabilir. Bu sebeple matematik, fizik evrene, pozitif bilimler gibi göbeğinden bağlı değildir. Fizik evrene bağlı olmayan, ondan bağımsız şekilde gelişen bir bilim dalına neden ihtiyacımız olsun? Bu soruyu haklı çıkarmamak için matematik, fizik evrenden tamamen soyutlanmaz. Matematik ile fizik evren arasında nazik ve nazlı bir ilişki vardır. Bu ilişki, matematiğin fizik evreni tamamen umursamaz hale gelmesini önler fakat fizik evrene tamamen (fizik bilimi gibi) bağ...Devamını Oku »

1 2 3 4
Yukarı Çık