:: KOÇLUK KİTAP(LARI)

:: KOÇLUK KİTAP(LARI)

Koçluk, en kısa ve öz anlatımla ‘istenen performansa ulaşmak için koç (coach) ve danışan (coachee) arasında kurulan planlı bir gelişim ilişkisi’ olarak tanımlanabilir. Amacı danışanın kendi belirlediği hedefe, koçun desteğiyle ulaşması ve sorunlarının üstesinden tek başına gelmeyi öğrenmesidir.Her kişi veya her işletme özgün bir yapıdadır.Bu bakımdan kurulan danışmanlık ilişkisinde çözüm yine kişinin veya işletmenin kendi içerisindedir.Kuruluşlarda tepe yöneticiden en alt kademeye kadar sunduğumuz koçluk hizmeti, gerek çalışanlara gerekse işletmenin bütününe çok büyük katkılar sağlamaktadır.

Koçluk (Cep Boy)

Patty McManus

OPTİMİST YAYIM DAĞITIM

Size doğrudan bağlı çalışanlarla ilişkilerinizi nasıl iyileştirebilir, etkin ekip dinamiklerini nasıl geliştirebilir, kaynakları nasıl daha etkin kullanabilirsiniz? Stratejik koçluk yapmayı öğrenin. Bu kitapta şu konulara ilişkin zengin araçlar bulacaksınız:

·Ne zaman koçluk yapılacağına
·Koçluk toplantılarına nasıl amaç kazandırılacağına
·Koçluk tarzının nasıl uygun hale getirileceğine.

 
Kurum İçi Koçluk  İş Tatmini Yaratmak, Verimliliği Artırmak

Prof.Dr. Zuhal Baltaş

REMZİ KİTABEVİ


Yönetim becerilerini başarılı kılacak temel değerler, insan sevgisi ve başkalarını geliştirme istekliliğidir.

Kurum içi koçluk; objektif değerlendirmelerle tanımlanan çalışana, kurum entelektüel birikimini kazandırarak iş tatmini yaratmak ve verimliliği artırmak için kullanılan, hızlı sonuç veren bir öğrenme ve gelişme projesidir.

Bu çalışmayla kurum, koçluk becerilerini geliştirdiği yöneticilere;

· Kişiliği tanıma

· Değerleri yerleştirme

· Kurum iş süreçlerinde farkındalık yaratarak kurum kültürünü güçlendirme

· Çalışan performansını aşırı stres ve rahatlıkta kaybolmadan yönetme

· Yaratıcılığı ve yeni becerileri geliştirme

· Kendine ve ekibine kalıcı başarı için katkı sağlama imkânı verecek zemini hazırlar.
 
İçsel Koçluk

Ian McDermott/ Wendy Jago

KARİYER YAYINCILIK

Bu ilham verici ve aynı zamanda pratik kitapta, NLP' nin öncü yazarlarından ve koçlarından ikisi, hem kendi içinize doğru yapacağınız bir incelemede hem de hayatınızın biricik ve eşsiz araştırmasını keşfedebileceğiniz yolda size rehberlik yapacaklar. Onların özel olarak tasarladıkları içsel koçluk tekniklerini kullanarak şu alanlarda nasıl başarılı olacağınızı öğreneceksiniz:

* Kendinizle nasıl daha uyumlu olacağınızı
* İçinize doğan duygulara, sezgilere ve derinlerinizde saklı olan güce nasıl erişebileceğinizi ve onlara nasıl güvenebileceğinizi
* Hayatta gerçekten istediğiniz şeyi nasıl bulacağınızı ve onu gerçekleştirmek için sizde var olan kaynakların zenginliğinden nasıl yararlanacağınızı
* Nasıl daha yaratıcı, kendinden daha emin ve daha doğal olabileceğinizi
Kendinizi daha iyi tanımanın ve kendinize daha çok güvenmenin anahtarı, içsel koçlukta sağlayacağınız becerinin daha güçlü olmasıdır.

Bir Sanat ve Bilim Olarak Koçluk

Marilyn Atkinson

DANTE KİTAP

Her saniyesinin farkında olduğunuz bir uyanma yolculuğu içinde misiniz? Hissettiklerinizin tam olarak hayata geçmesine izin veriyor musunuz? Ya da tam tersi; tekrarlanan bir kalıbın, boş bir yapılacaklar listesinin zihninizi, kalbinizi ve ayaklarınızı yönettiği, sizi yorgun ve eksik bıraktığı sıradan bir var oluşu mu yaşıyorsunuz? Kendiniz ve başkaları için en iyi sonuçları ortaya koyan kararları almakta ne kadar dikkatli ve kararlısınız? Nerede, ne yapıyor olduğunuza bakmadan, her anın tadını çıkarıp onunla ne kadar bütünleşiyorsunuz?

Hayat size nasıl gelirse gelsin, bu sorulara verdiğiniz yanıtlar hayat oyununu ne kadar güçlü bir şekilde oynadığınızı belirleyecektir. Sonucundaysa, bir dönüşümsel iletişimci olarak başkalarına neler sunabileceğiniz konusunda belirleyici olacaklardır.

Üç kitaptan oluşan “Bir Sanat ve Bilim Olarak Koçluk” üçlüsü, kendini insan gelişimine adamış iki kişi tarafından, dört kıtadaki birçok koç eğitim programı, diğer insan geliştirme projeleri arasındaki koşuşturmalar ve müşteri görüşmeleri sırasında, iki yıldan fazla bir süre içinde yazıldı. Ciddi bir ekip çalışması gerektiren bu kitaplar, kursların verildiği, koçluk sohbetlerinin yapıldığı birçok ülkede verilen eğitimler ve edinilen tecrübelerle ortaya çıktı. 

Koaktif Koçluk

Laura Whitworth/ Karen Kimsey/ Henry Kimsey

MEDİACAT KİTAPLARI

Bugünün dünyasında koçluk,hem tüm dünyada gelişen bir meslek hem de kurumlarda liderler,öğretmenler,danışmanlar,aileler ve diğerleri tarafından benimsenen bir iletişim yöntemi haline geldi.Bu Kitap,koçluk ve koçluk ilişkisinde koaktif koçluk adı verilen yaklaşımı anlatıyor. Koaktif koçluk denilmesinin sebebi hem koçun hem de danışanının aktif ve işbirliği içinde katılımını içermesidir. Koaktif koçluğun temelini oluşturan bu durum,onu güçlü ve uyarlanabilir yapıyor. Koaktif Koçluk modeli,dünyanın her yerinde müşteriler ve koçlarla yıllarca süren çalışmalara dayanan,kendini kanıtlamış bir yaklaşımdır.Bu kitap bu modeli detaylı olarak anlatıyor,koaktif koçluğun yöntem ve tekniklerini tanımlıyor ve daha iyi anlamanızı sağlamak için pratik egzersizler ve koçluk görüşmelerinden örnekler sunuyor.

Yöneticinin Koçluk ve Kişisel Gelişim Rehberi

O. İlter Akınoğlu

SİSTEM YAYINCILIK

Kaplumbağaları Koşturmak
Yöneticinin Koçluk ve Kişisel Gelişim Rehberi

Bu kitap, yöneticinin çevresinde olan olaylara karşı farkındalığını artırma amacıyla hazırlandı. Bu çerçevede, yönetimde koçluk uygulamalarını da göreceksiniz. Dünyada yeni bir kavram olan koçluk, hayatı fark etmemizde, kendimizi ve yeteneklerimizi fark etmemizde, daha etkili kararlar almamızda bize ışık tutar.
 
Bu kitapta, yönetim hayatımız boyunca sıkça karşılaşacağımız konular, yaşanan olaylar ele alınmıştır. Uygulayana fark yaratacak yönetim ve kişisel gelişim konuları, yaşanan gerçek olaylardan esinlenilerek sanal bir şirket üzerinden anlatılmıştır. 

Koçluk Eğitimleri ile ilgili detaylı bilgi için 232 422 59 54 numaralı telefondan veya burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık