Kendimizi Nasıl Değiştirebiliriz?

Kendimizi Nasıl Değiştirebiliriz?

Kendimizi Nasıl Değiştirebiliriz?Yaşamımızdaki olumsuz durumlardan veya olaylardan karşımızdaki kişiyi görevli tutarsak, yaşadıklarımızı değiştirmeyiz. Karşılaştığımız olumsuzluğun sorumlusu olarak karşımızdaki kişiyi seçmenin, bize bir faydası yoktur. Çevremizdeki kişileri değiştiremeyiz. Bu nedenle yaşanan bir durumun tekrarlanmasını istemiyorsak, kendimizde hangi tutumları değiştirmemiz icap ettiğini gözden geçirmemiz gerekir. Değiştirebileceğimiz tek şey kendi davranışlarımızdır.

Örneğin:

”İnsanlar tarafından hep kandırılıyorum.”

”Tüm işler bana kalıyor, suistimal ediliyorum.”

”Gene yanlış kişiler beni buldu.”

Bu cümleler kişinin, hayatını dış faktörlerin yönettiği şeklinde bir algısı olduğunu gösterir.

Oysa;

Hep kandırılıyorsak; Çabuk güvendiğimizi, yaşamımıza girecek kişiler mevzusunda seçici olmadığımızı…
tüm işler bizlere kalıyorsa; Gereğinden fazla sorumluluk aldığımızı, hayır diyemediğimizi, insanlara sınırlarımızı gösteremediğimizi…

Hep yanlış kişiler bizi buluyorsa; Kişileri iyi değerlendirmediğimizi, daha önceki yaşam deneyimlerimizden faydalanamadığımızı gösterir.

Karşımıza çıkacak olayları ve kişileri hepimiz seçemeyiz. Ancak karşılaştıklarımız karşısında ne yapacağımızı hepimiz belirleriz.

Bunun farkına bir kez vardınız mı, her şey gözünüze daha farklı görünür. Kendimizi Nasıl Değiştirebiliriz? bu size güzel bir eğitim önerebiliriz ayrıntı için link tıklayabilirsiniz.

Kendimizi Nasıl Değiştirebiliriz?


 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık