İzmir Hızlı Okuma Eğitimi

İzmir Hızlı Okuma Eğitimi

Öğrencilerin ilkokuldan yüksek lisansa kadar girecekleri tüm sınavlarda ve gelecekteki iş yaşamlarında başarılı olmalarının en önemli koşullarından biri zamanı iyi kullanabilmeleridir. Hızlı okuma eğitimi, öğrencilerin bilgiye, anlayarak çok kısa bir sürede ulaşmalarını, sınavlarda ek zaman kazandırarak daha başarılı olmalarını sağlar.

Beynimize göz aracılığı ile gelen bilgi ışık hızına yakın bir sürede (Saniyede 300.000 km) gelmektedir. Beynimiz normal şartlarda dakikada 900 kelime okuyabilecek bir kapasiteye sahip olmasına rağmen çoğumuz genelde dakikada 150 kelime okuyoruz. Hızlı okuma ve algılama eğitimi ile anlayarak okuma hızımızı 2-3-4-5 kat arttırmak mümkündür.

200 sayfalık bir kitapta yaklaşık 45.000 kelime bulunur. Okuma hızı dakikada 500 kelime olan bir okuyucu, 200 sayfalık kitabı 1 saat 30 dakika gibi kısa bir sürede anlayarak okuyabilir.

İzmir'de hızlı okuma kursu almak istiyorsanız biz bir tık yakınınızdayız! , İzmir Hızlı Okuma Kursu iletişim bilgileri için tıklayın


Hızlı okuma alışkanlığını 2-3 hafta süresince her gün 1 saat yapılacak egsersizlerle kavrayabilirsiniz. Tabiki bu durum sizin kararlılığınıza ve azminize bağlı. Hızlı okuma becerisini kazanabilmek için aşağıdaki teknikleri uygulayabilirsiniz.
Geri dönüşlerden kaçınma

Hızlı okumanın önündeki engellerden bir diğeri okurken sık sık geri dönmelerdir. Sebebi ise anlayamama endişesidir. Bu sorunu gidermek için kişinin kendi kendisini telkin etmesi ve beynin tamamlama yeteneğini kullanması gerekiyor. Beyin geçmişteki bilgiler sayesinde bir kelimenin hepsini göremese bile tamamlama yeteneği ile kelimelerin ne olduğunu anlayabiliyor. Geri dönüşlerinin önüne geçmek için sorular, kalemle takip ederek de okunmasında fayda vardır.

Kelime gruplarını görmeye çalışma:
İnsanın gözleri 3-4 kelimeyi birden görebilir. Fakat hecelemeyle öğrenilen okumada bu sayı düşebilir. Okurken, kelimelerin başına değil sonuna, iki kelimenin ortasına ve satırın alt kısmına bakmak daha çok kelimeyi bir arada görmeyi sağlayabilir.

Okuma amacını tespit etme; Bir öğrencinin soruyu okurken rastgele değil, ana fikri nedir, ne anlatmak istiyor gibi sorularla, zihnini hazırlaması gerekir. Aksi takdirde rastgele okunan bir soruyu daha sonra tekrar okumanız gerekebilir.
Kelime hazinesinin genişletilmesi
   
Az sürede ne kadar çok kitap okunursa o kadar çok kelimeyle tanışma imkanı olur.

İzmir Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi Neler Kazandırır

•Çok boyutlu işlevi ekseninde düşünme ve zihninizi kullanma yollarını değiştirir.

•Tahmin edemeyeceğiniz bir süratte okumanın yollarını gösterir.

•Etkin ve verimli okumayı sağlar.

•Maksimum seviyede anlama seviyesine ulaşmanıza yardımcı olur.

•Çağımızda bilgi bombardımanından sağ çıkabilmenizi sağlar.

•Sınavlara hazırlanırken elinizi çabuk tutmanıza yardımcı olur.

•Kitap, gazete ve dergilerdeki sizin için önemli bilgileri kaçırmamanızı sağlar.

•Okuma ve anlama hızınızla tüm sınırları zorlamanızı sağlar.

•Zahmetsiz ve akıcı biçimde öğrenirsiniz.

•Okuduğunuzu anlama yüzdenizi arttırırsınız.

•Zamandan tasarruf etmiş olursunuz.

•Özgüven kazanırsınız.

•Okurken beyniniz daha iyi ilişki kurar.

•Okurken beyniniz hayal kurmaz ve bütünü görür.

•Okuma daha zevkli hale gelir.

•Okuma alışkanlığını kazanmada büyük bir adım atmış olursunuz.

•Sözcük haznenizi ve genel bilgi birikiminizi arttırmanıza yardımcı olur.

•Kişisel ihtiyaçlarınıza bağlı olarak farklı avantajlar sağlar.

 İzmir Anlayarak Hızlı Okuma Eğitiminin Amacı


Programın amacı; okumanızı daha etkin ve daha verimli hale taşımanızı sağlamaktır. Anlayarak hızlı okuma eğitiminin amacı, gözlerinizin sözcükler üzerinde keyfince ve başıboş gezinmesini önlemek böylece beyin gücünüze de büyük bir hız kazandırmaktır. Eğitimin temel hedefi anlama, dikkat, odaklanma, konsantrasyon en  etkin şekilde gelişmeyi hedeflemektedir. Bu çalışmanın sonunda  verimli ve etkin bir okuyucu olacağınızın garantisi verilmektedir.

İzmir Anlayarak Hızlı Okuma Eğitiminin Türü


Bireysel Gelişim hizmet programıdır.

İzmir Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimine Kimler Katılabilir?

TEOG,  YGS, LYS, KPSS, ALES, KPDS
ve diğer sınavlara hazırlanan tüm öğrenciler; okul başarı oranlarını yükseltmeyi düşünen öğrenciler; iç disiplin, odaklanamama, motivasyon ve özgüven eksikliği duyan öğrenciler; konsantrasyon, zihinsel rahatlama, hedefe yönlenme ihtiyacı duyan tüm öğrenciler; hiçbir sorunu olmayan ve kendini aşmak isteyen her öğrenci; ilk öğretimden yüksek lisans öğrencilerine kadar tüm öğrenciler katılabilir. Sadece öğrenciler değil, hayat boyu öğrenmenin farkında olan, ,iş ve özel hayatında bilginin değerinin farkında olan ve bilgi çağının hızına yetişmek isteyen herkes katılabilir. İlköğretim öğrencilerinde ön koşul olarak 4. sınıfın altındaki öğrenciler belirli testlerden geçtikleri takdirde eğitime alınır.

İzmir Anlayarak Hızlı Okuma Eğitiminin Süresi

İzmir Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi, Bireysel olarak uygulanmaktadır. Süresi 24 saattir. 5 haftalık zaman diliminde programın tamamlanması uygundur.

İzmir Anlayarak Hızlı Okuma Eğitiminin Süreci

İzmir Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi, Öncelikle katılımcılar, ön görüşmeye alınır. İzmir Anlayarak Hızlı Okuma Eğitiminin, %25 teorik, %75 pratik uygulamalardan oluşmaktadır. Öğrenci hedeflerine ulaşması yönünde çalışmalar yapılır.

İzmir Anlayarak Hızlı Okuma Eğitim Yöneticileri

Saygın Coaching & Consulting
bünyesindeki hızlı okuma eğitmenleri, hayatın hızına nasıl yetişileceği ve sınırsız bilgi edinme becerimizi açığa çıkarmayı en iyi şekilde tasarlayabilen profesyonellerdir.  nasıl daha etkin ve etkileşimli olunabileceği sorusundan yola çıkarak, yepyeni bir yöntemle Türk eğitim dünyasında bütünsel yaklaşım danışmanlığını uygulamaktadır.

Saygın Coaching & Consulting
tarafından tasarlanan anlayarak hızlı okuma programı okumasını en etkin şekilde biçimlendirmek isteyen herkes için idealdir. Bireyin bedensel, zihinsel, sosyal ve ruhsal yönden analizi yapılarak ihtiyaçları saptanmaktadır. Bu çalışmalar Kişisel ve Kurumsal Gelişim Uzmanı / Yazar, Master Koç, Master Trainer Cemal KONDU genel direktörlüğünde yürütülmektedir. Ekipte, bireyin gerçek potansiyeliyle buluşmasında etkin rol oynayan performans ve zihinsel gelişim teknikleri konusunda uzmanları da bulunmaktadır.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Alsancak ve Karşıyaka daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için yada numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz .


Antalya’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için yada  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz .

Denizli’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz    numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Hızlı Okuma 
eğitimlerimiz    numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.




all wife cheat why people cheat read here
redirect dating sites for married people why do married men cheat
why do men cheat husband cheated My husband cheated on me

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık