Hızlı ve anlayarak okumanın yolları

Hızlı ve anlayarak okumanın yolları

İçten seslendirme yapan okuyucuların okuma hızları esas alınarak bulunmuştur. Buna benzer bir metni okuma hızı dakikada 200-250 sözcük ve algılama yüzdesi 60-70 olarak kabul edilmektedir. Son altmış yıldır etkin ve hızlı okuma kurslarından edinilen bilgiye göre, bir okurun ortalama okuma hızı dakikada 300-800 sözcüğe yükselmiştir. Kısa eğitim sürecinde okumalardaki genel algılamada da kayıp olmadığı izlenmiştir. Bireylerin çoğunun istedikleri anda (anlık) okuma hızlarını, algılama kaybına uğramadan artıracakları bir gerçektir. Yöneticiler, idareciler, öğretmenler, mühendisler, yargıçlar, avukatlar ve özellikle öğrenciler etkin okur olmak, okumaya iş gördürmek zorundadırlar.

Okuduğumuz ortam ve okuma şeklimiz okumaya elverişsizse, okuduğumuz yazıya ilgi duymuyorsak, aşırı yorgun ya da canımız sıkkınsa, hastaysak bu durum daha da çok ortaya çıkar. Kendimize eğer bir çalışma için zaman ayrılıyorsa ne olursa olsun o çalışmadan bir verim elde edilmelidir. Yoksa "Dostlar alışverişte görsün" anlayışı ile yapılan hiçbir işten hayır gelmez. Burada usta okuyucuların yapması gereken kendimizi ve ortamı, okumadan en üst verimi elde edebilecek duruma getirdikten sonra okuduğumuz yazının ana fikri, yazarın düşünce ve olaylara bakış biçimini, üslubunu anlamaya çalışarak okumaktır. Ayrıca hızlı okursan anlayamam gibi yanlış bir düşünce varsa bu da pasif okumaya sebep olur. Bu yanlış düşünceden en kısa sürede kurtularak aktif okuma alışkanlığı kazanmalıdır.

Kitap okuma ve okuma alışkanlığı edinme gelecek nesillerimizin daha bilinçli ve uygar olmaları için kaçınılmaz bir araçtır. Kitap okuma alışkanlığı edinemememizin temel sebeplerinden birisi kitap okurken sıkılmaktır. Çok kalın kitaplardan korkmak, saatler süren okumaların insanı yormasıdır.

Beynimizi fabrikaya benzetirsek okuma hızımızı da devenin hızına benzetirsek, deve ile fabrikaya mal götürdüğümüzde hem az hem yavaş veri götürmüş oluruz boş kalan fabrika yeni veri gelene kadar farklı işlerle uğraşacak okudunuz metinle ilgili bir dosya çekecek ve onu düşünmeye başlayacak o esnada deve ile yeni veri gelse de beyin o dosyadaki olayı düşünüyor olacak sayfalar ilerlese de anlama gerçekleşmeyecek çünkü yavaş gelen veri beyni doyurmamaktadır.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okumayı tıklayabilirsiniz .

Antalya’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz .

Bursa’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya
Burdur Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz. 



Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık