Hızlı Okuma Nasıl Olur?

Hızlı Okuma Nasıl Olur?

Hızlı okuma, gözün görüş açısını genişletip beynin kavrama hızını artırarak bir dakikada okunan kelime sayısını anlam kaybetmeden kademeli olarak artırmaktır.

Hızlı okuma, göz kaslarımızı eğitmeyi, gözümüzün daha çevik görmesini, görme alanımızı genişletmeyi, okurken satırlar arasında serseri gibi dolaşan gözümüze daha etkin bir şekilde ritim kazandırmayı ve bütün bunlar ile görme ve algılama arasında uyum sağlamayı amaçlar.

Hızlı okumada amaç satırlar arasında amaçsızca dolaşan gözleri disiplin altına alarak okumayı daha verimli hâle getirmektir.

Hızlı okumak, etkili bir okuyucu olabilmek için gözlerimizle aklımızı birlikte çalıştırmaya alıştırmamız gerekiyor. Okuma sırasında, gözümüz satırlar üzerinde soldan sağa, sağdan sola, yukarıdan aşağıya göz sıçramaları ile ilerler. Okuma olayı, işte bu sıçramadaki duraklamalar sırasında, yakalayabileceğimiz sözcük kümesini algılayarak, gerçekleştirilir. Bu yüzden hızlı ve usta bir okuyucu olabilmek için, göz sıçramalarını hızlandırmak, duraklama süresini kısaltmak, duraklama süresince çok sayıda sözcük görebilmek yani görme yelpazemizi genişletmemiz gerekiyor. Bu üç özelliği kontrol etmek beynin işidir. Zihnimizin kontrolü dışında gerçekleşen sıçrama ve duraklamalardan görüş alanına girenleri algılamak olanaksızdır. Öyleyse aklımız sürekli emir veren, kontrol eden ve gönderilenleri algılayacak biçimde hazırlıkta ve işlerlikte olmalıdır.

Hızlı Okuma Eğitiminin temeli, gözlerin ve zihnin uyum içerisinde çalışmasını sağlamaktır. Bireyler ne kadar yavaş okurlarsa o kadar iyi anlayacaklarını düşünürler; oysa bu düşünce çok yanlıştır. Okumayı yeni öğrenen öğrenciler çok yavaş okurlar; ancak sorulduğunda okuduklarından hiçbir şey anlamadıkları ortaya çıkar. Zihnimiz her zaman tam kapasite ile çalışır. Eğer biz onu yeterince meşgul edemezsek, yani yavaş okuyarak zihnimizin büyük bir bölümünü boş bırakırsak okuma eylemi dışında birçok şey zihnimizi meşgul edecektir.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okumayı tıklayabilirsiniz .

Antalya’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz .

Bursa’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık