Hızlı Okuma Kitapları

Hızlı Okuma Kitapları

Girilen sınavların çoğu bilgiyi ölçtüğü kadar zamanın nasıl kullanıldığına ölçmektedir. İnsanların büyük bir çoğunluğu okuma hızları yetersiz olduğu için sınavlarda zaman problemi yaşamaktadır. Hızlı okuma teknikleri ile herkesin yaşadığını bu sorundan sıyrılarak, bu durumu kendi başarınız için kullanabilirsiniz.

Amacınız geleceğinizi güven altına almak için gireceğiniz sınavda başarılı olmaksa, hızlı okuma teknikleri hakkında bilgi sahibi olmalısınız. İçeriğinde paragraf şekilde metinler olan soruları çözmek için harcadığınız zaman, soruyu okumak için harcadığınızdan çok daha kısadır. Ayrıca bir soruyu doğru şekilde cevaplayabilmek için öncelikle soruyu anlamak gerekir. Hızlı okuma teknikleri sayesinde okuma ve anlama hızınızı arttırmanız mümkün hale gelmektedir. Zamanı sizin için bir engel olmaktan çıkartın ve bu yöntemleri öğrenerek bu durumu bir avantaj haline dönüştürün.

Okuma hızının belirlenmesinde değişik uygulamalar vardır. Bunlar arasında en sağlıklısı, belli bir zaman dilimi içinde okunan işaret sayısına dayalı olanıdır. Bu yöntemle okunan metinde rakam, harf ve noktalama işareti olarak kaç işaret bulunduğu belirlenir. Zamana bölerek dakikada okunan işaret sayısı elde edilir. Daha kolay olan ve bu yüzden daha yaygın olarak kullanılan bir diğer yol, dakikada okunan kelime sayısının belirlenmesidir. Ancak bu takdirde okuma hızının belirlenmesinde okunan metne göre küçük farklılıklar olabilir. Kimi metinlerde kelimeler hep kısadır. Kimilerinde ise, sekizer, onar harfli kelimeler çoğunluktadır. Bu durumda kısa kelimelerden oluşan metinde okuma hızımız, gerçekte olduğundan daha yüksek, ötekinde tersine daha alçak görünür.

Hızlı Okuma teknikleri, çeşitli göz egzersizleri vasıtasıyla, göz algılama kapasitesini ve duraklama esnasında gözün okuma alanını geliştirme temeline dayanmaktadır. Eğitim neticesinde kazanılan hızlı okuma teknikleri uygulama becerisi ile okuma ve anlama hızları %300 oranında yükselir.


Hızlı Okuma
 
Tony Buzan - Alfa Basım Yayım Dağıtım
 
Bir kişi eğitim yoluyla gözünün rengini değiştiremez ama okuma hızını artırabilir. Çünkü hızlı okuma 'öğrenilebilir' bir beceridir. Dolayısıyla her insanı şu anda okuduğundan daha hızlı okuyabilir.

Hızlı Okuma, okuma hızınızı artırmak, anlama kapasitenizi zenginleştirmek ve hafızanızı güçlendirmek amacıyla güçlendirmiştir. Bu kitabı okumakla,

* Gözlerinizin ve beyninizin şaşırtıcı gücünü keşfedebilecek,
* Tarama tekniğini kullanarak okumayı öğrenecek
* Konsantrasyon seviyenizi yükseltebilecek
* İçten seslendirmenizi kontrol edebilecek
* Kelime hazinenizi zenginleştirebilecek
* Okuma hızınızı ölçebilecek ve ilerlemenizi kaydedebileceksiniz.

Bu kitabı benzerlerinden ayıran nokta, interaktif bir tarzda hazırlanmış olmasıdır. Kitaptaki bilgi ve uygulamalarla okuma hızınızı dakikada 1000 kelimeye kadar artırabilirsiniz. Bu rakam da mevcut okuma hızınızın 3-4 katı demektir.

Profesyoneller İçin Hızlı Okuma - Arthur H. Bell, H. Bernard Wechsler - Profil Yayıncılık / İş Dünyası Dizisi
 
   
Hızlı Okumayı Geliştiren Metotları Öğrenin
Daha Hızlı Okurken Okuduğunuzu Anlama Becerinizi Geliştirin
Odaklanmanıza Yardımcı Olan Teknikleri Keşfedin
Basit Ya da Teknik Raporları Hızlı Okuyun

Çok sayıda belge ve rapor, birçoğu özel amaçla ve teknik yazılmış, okuyup içeriğini kavramak yönetme ve yürütmeye ilişkin esas olan sorumlulukları yerine getirmede çok önemli bir görevdir. Bu uygulamalı kitabın yazarları okuma hızınızı önemli ölçüde artıracak ve önemli bilgileri aklınızda tutmanızı kolaylaştıracak teknikler ve alıştırmalar öneriyorlar. Aynı zamanda yavan ve genellikle zor okunan içerikleri anlama yöntemleri hakkında ipuçları da sunuyorlar.
(Tanıtım Bülteninden)




Anlayarak Hızlı Okuma ve Öğrenme Teknikleri
Adil Maviş -Yediveren Yayınları / Kişisel Gelişim Dizisi
 
"Her işi daha hızlı ve daha kolay yapmanın bir yöntemi mutlaka vardır."

Bu kitap hızlı, kolay ve kalıcı bir şekilde öğrenmek için yapılması gerekenleri sistematik olarak açıklamaktadır. Öğrenmenin en yaygın yolunun okumak olduğundan hareketle kitapta hızlı ve etkin okuma tekniklerine ağırlıklı olarak yer verilmiştir. Ayrıca okunan metni anlama kapasitesini artırmaya yönelik teknikler, uygulamalarıyla birlikte aktarılmaktadır. Bu kitapta hızlı okuma stratejileriyle birlikte kalıcı öğrenme tekniklerini de bulacaksınız. Konsantre olarak okumaktan iç disiplin geliştirmeye; okuma stresiyle başa çıkmaktan kişisel zaman planlamaya kadar bilmek istediğiniz her konuya yer verilmiştir. Kendi okuma tekniğini geliştirmek, bilgiye ulaşma yollarını keşfetmek, öğrenmeyi öğrenmek, okul hayatında ve hayat okulunda başarılı sonuçlar almak isteyen herkes bu kitabı okumalı.


Anlayarak Hızlı Okuma ve Öğrenme
(Hızlı Okuma CD'si Hediyeli) - Cemal Kondu - Akis Kitap 
   
Günümüzde zamanın değeri o kadar arttı ki, en kısa sürede en çok işi yapmak zorunluluğu hepimizin karşısına dikildi. Tıpkı kitapları, gazeteleri ve okunacak ne varsa hepsini en kısa sürede okumamız gerektiği gibi... öyleyse gözlerimizin sözcükler üzerinde keyfince ve başıboş gezinmesini önlemek, onlara beyin gücümüzle büyük bir hız kazandırmak zorundayız.

Okuma sırasında gözler aktif rol oynasa da aslında bedensel, zihinsel ve ruhsal bir bütünlük halinde tüm varlığımız kitap üzerinde yoğunlaşır. Duyu organlarının, aklın ve ruhun hep birlikte harekete geçtiği bir eylemdir okuma...

"Anlayarak Hızlı Okuma ve Öğrenme" okumanın bu çok boyutlu işlevi ekseninde düşünme ve zihninizi kullanma yollarını değiştirerek tahmin edemeyeceğiniz bir süratte okumanın yollarını gösteriyor. Bu eserle, hızlı okuma ilkeleri doğrultusunda ve gerçek hayattan alınan başarı öyküleri eşliğinde okuma hızını ölçmek ve bunu adım adım maksi-mum seviyeye ulaştırmak mümkün.

Bilgi bombardımanından sağ çıkabilmek ; sınavlara hazırlanırken elinizi çabuk tutmak; kitap, gazete ve dergilerdeki malumatı kaçırmamak, hızınızla tüm sınırları zorlamak için bu kitabı okumanız yeterli.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okumayı tıklayabilirsiniz .

Antalya’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz .

Bursa’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya
Burdur Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz. 



Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık