Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi

Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi

Okuma esnasında, göz metin üzerinde soldan sağa doğru kayar; her kelime üzerinde duraklar. Bu duraklamalar esnasında, aynı bir fotoğraf makinesi gibi, gördüğü kelimenin resmini çekip beyne gönderir; beyin de daha önceden öğrenmiş olduğu bu sembolleri deşifre eder, bir araya getirir ve fikre ulaşır.

Hızlı Okuma tekniği, çeşitli göz egzersizleri vasıtasıyla, göz algılama kapasitesini ve duraklama esnasında gözün okuma alanını geliştirme temeline dayanmaktadır. Eğitim neticesinde, okuma ve anlama hızları %200-400 oranında yükselir.

Okuma işlemi göz ile beyin arasında gerçekleştirilmelidir. İnsanlar bazı gereksiz hareketlerle göz-beyin arasına lüzumsuz unsurlar sokmaktadır. Örneğin yazının sesli okunması sırasında göz ile beyin arasına ağız girer. Bundan dolayı okuma esnasında ağız, dil, dudak gibi organlarımızın kullanılmasına gerek yoktur. Bu organların kullanılmasıyla birlikte insanlar okuma esnasında daha çabuk yorulmakta ve okuma hızını düşürmektedir.

Karşımızda bir resim, şekil, karikatür gördüğümüzde onlara bakarız. Ancak yazı gördüğümüzde okuruz. Aslında ikisi arasında fark yoktur. Baktığımız resimleri görürüz ve beyin onları inceler ve anlam verir. Yazıda da aslında bu durum çok benzerdir.

Okuma hızımızın düşük olmasının bir başka nedeni ise yazıda baktığımız alandır. Her kelimeye tek tek baktığımız taktirde her satır için ortalama 10 kez göz hareket ettirmek zorunda kalırız. Ama gözümüzün bakış açısı birden çok kelimeyi alabildiği taktirde bir satırlık kelimeyi 2 göz hareketine kadar indirebiliriz.

Hızlı Okumanın Faydaları;

    Okuma hızınızı %300 artırabileceksiniz.
    Hızlı anlama ve kavrama becerisi ile birlikte dikkat ve konsantrasyonunuzu artıracaksınız.
    İki saatte 250 sayfalık bir romanı okuyup anlayabileceksiniz
    Öğrenme ve anlama hızınızı artıracaksınız. Öğrenciyseniz;
    Sınavlarda en az 35-40 dk. zaman kazanacaksınız.
    Sınavlara hazırlanırken konulara daha iyi odaklanabilecek ve daha iyi öğreneceksiniz.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki Anlayarak Hızlı Okuma eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Anlayarak Hızlı Okuma eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada 0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.

 

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık