Hızlı Okuma Göz Egzersizleri

 Hızlı Okuma Göz Egzersizleri

Hızlı Okuma tekniği, çeşitli göz egzersizleri vasıtasıyla, göz algılama kapasitesini ve duraklama esnasında gözün okuma alanını geliştirme temeline dayanmaktadır. Eğitim neticesinde, okuma ve anlama hızları %200–400 oranında yükselir. Okuma esnasında göz metin üzerinde soldan sağa doğru kayar; her kelime üzerinde duraklar. Bu duraklamalar esnasında, aynı bir fotoğraf makinesi gibi, gördüğü kelimenin resmini çekip beyne gönderir; beyin de daha önceden öğrenmiş olduğu bu sembolleri deşifre eder, bir araya getirir ve fikre ulaşır.

Hızlı okuma kuşkusuz çok önemlidir. Kimi zaman anlık okumalarda, kimi zaman ise öykü, roman… gibi uzun süreli okumalarda çokça yararını görürüz hızlı okumanın. Burada hızlı okumadan kastımız, elbette verilen bir metni en kısa an diliminde okuyup bitirmek değildir. Önemli olan, hem hızlı okumak hem de bu şekilde okuduğumuzu anlayabilmektir. Hızlı okuma geliştirilebilir bir yetenektir. Kimse anne karnından hızlı okuyucu doğmaz. Kitaplar, dergiler, eğitim kurumları… gibi birçok kaynağın yardımıyla, siz de hızlı ve etkin bir okur olabilirsiniz.

1) Gözü daha hızlı bakmaya alıştırmak.

2) Gözü daha geniş bir alam bir kerede yakalamaya alıştırma idmanları. Gazete sütunlarını ve kitap sayfalarını de büyük "blok" biçimler halinde okumaya alışmak,

3) Yanlış alışkanlıktan kurtulmak

a) Dudak kıpırdatarak okumamak

b) Gırtlak oynatarak okumamak

c) Okunan kelime ve cümleleri geriye dönüp tekrar okumayı önlemek için çeşitli araçlardan yararlanmak

4) Okumaya uygun, rahat ortamda okumak, gözün sağlık durumunu, kontrol etmek

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okumayı tıklayabilirsiniz .

Antalya’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz .

Bursa’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık