Hızlı Okuma

Diyarbakır Hızlı Okuma

Diyarbakır Hızlı Okuma

Hızlı okuma teknikleri, bizlere sadece kitap okurken yardımcı olmaz. Günlük hayatta da birçok işlemimizde fayda sağlar. Örnek vermek gerekirse, bir araba satın almak için satıcı ile anlaştınız. Notere gittiniz ve birçok işlem için imzanızı alıyorlar. Bu belgelere imza atarken çoğumuz okumak isteriz ama sayfalar ve yazıların çokluğundan yakınır ve karşımızdaki kişiyi bekletmek istemeyiz. Bu durumda dolandırılma riskini bile hiçe sayarız. Hızlı okuma tekniği becerisini kullanarak çabuk ve anlayarak okuyacağınız belgeyi imzaladığınızda karşınızdaki kişiyi bekletmediğiniz gibi dolandırılma riskini de ortadan kaldırmış olursunuz. Her cümleyi kelimelere, hecelere ayırmak beynin okuma işlemini karmaşık bir iş olarak algılamasını sağlar. Ayrıca hızlı okuma önünde duran en büyük engellerden birisi de, gözlerin çok geniş bir görme açısı olmasına rağmen teker teker sadece kelimelere odaklanmasıdır. Hızlı okuma teknikleri insanlara gözlerinin nasıl kullanmaları gerektiğini ve beynin yaz...Devamını Oku »

Aydın Hızlı Okuma

Aydın Hızlı Okuma

"Hızlı okumaya neden ihtiyaç duyabiliriz? Bu şekilde bir okuma faaliyetinin yararları nelerdir ?" Soruları sık sık karşılaştığımız, herkesin aklına takılan sorulardır. Çağımız insanı okumak konusunda mevcut potansiyelini tam olarak bilmemekte ve bütünüyle değerlendirememektedir. Günlük yayınların fazlalığı, bilim dünyasındaki gelişmeler, öğretim hayatında okunması gereken dokümanların sürekli olarak artması karşısında kişiler çaresiz kalmakta; okumaları gereken her şeyi okuyacak zaman bulamamaktadır. Anlayarak Hızlı Okuma Kursu ile paragrafları bütün olarak okumak, sütun sütun okumak, çapraz okumak gibi farklı çeşitlerdedir. Bunların içerisinde anlama oranı bakımından sütun sütun okuma en etkin olanıdır. Bu teknikle birlikte 3-4 kelimelik dar bir sütunu okuyorsanız, sütunun tam ortasından bir doğru boyunca gözleri aşağıya doğru kaydırmak okumak için yeterlidir. Sürekli bir çalışma sonunda sütunu tamamıyla anlamaya başladığınızı göreceksiniz. Daha geniş sütunlard...Devamını Oku »

Kayseri Hızlı Okuma

Kayseri  Hızlı Okuma

Anlayarak Hızlı Okuma Kursu; İsminden de anlaşılacağı üzere hızlı okuma, daha kısa zaman içinde daha çok şey okuyabilmek amacıyla yapılan bir okuma faaliyetidir. Bu yönüyle düşünüldüğünde hızlı okuma, kendisinden bahsedildiği zaman dinleyenlerde her zaman tereddütler oluşturmaktadır. Bu tereddütlerin başlıca sebebi ise "Bir metni normalden daha hızlı okumaya çalışırsak okuduğumuz şeyi anlamakta güçlük yaşarız." endişesidir. Aslında hızlı okuma bütün bunların tamamen aksine, dikkatin ve anlama gücünün çok yüksek bir oranda olduğu, zihnin son derece elâstik bir yapıda bulunduğu, büyük bir iç disiplin isteyen son derece yorucu bir okuma tarzıdır. Mesela okuma hızını iki katına çıkaran bir okuyucunun anlama derecesine %10-% l2' oranında bir artış olduğu gözlemlenmiştir. Anlayarak Hızlı Okuma Kursu sırasında öğrenilenlerin bilinçaltına işlemesi ve bir refleks haline gelmesi için çalışılıyor. Eğitimi tamamlayan katılımcıla...Devamını Oku »

İstanbul Hızlı Okuma

İstanbul Hızlı Okuma

Hızlı okuduğumda okuduklarımı anlayabilecek miyim? Hızlı okumayla anlama doğru orantılıdır. Yavaş okuyan insanın kolayca dikkati dağılmaya meyillidir, konsantrasyonu çabuk bozulur, okuduklarını daha çabuk unutur. İnsanın okuduğunu daha iyi anlamasına yol açan sebep yavaş okuma değil, tekrarlardır. Hızlı okuma sayesinde daha fazla tekrar yapma şansı bulacaksınız. Anlayarak Hızlı okuma kurslarında başarı seviyesi nedir? Biz SAYGIN NLP DANIŞMANLIK olarak bu işi 15 senedir yapıyoruz ve anlayarak hızlı okuma eğitimlerimizde öğrencilerimize %300 artış garantisi veriyoruz. Hızlı okuma eğitiminde ilk olarak göz hızını artırma, göz bakış açısını geliştirme, bloklar halinde okuma çalışmaları yapılıyor. Anlayarak hızlı okuma kursunda kursiyer, sağ beyin çalışmaları sonucunda, ilgi, dikkat ve konsantrasyon seviyelerini arttırıyor. Çeşitli okuma tarzları var: Esnek okuma, derin okuma, göz gezdirme gibi. Bunlar kursiyere öğretiliyor....Devamını Oku »

Hızlı Ve Etkin Okuma Teknikleri

Hızlı ve Etkin Okuma Teknikleri

Okuma hızı artarken, okuma eylemi sırasında dikkat ve konsantrasyonun da yükselmesidir. Ayrıca hızlı okuma teknikleri ile yapılan okuma etkinliğinde, anlama kapasitesi üzerinde kesin yararlı sonuçlar da elde edilmiştir diyebiliriz. Anlama kapasitesini bir anda yükselterek kişilerin verimli bir okuma etkinliği yapmalarını sağlamaktadır. Çoğu kişide bulunan ve okumayı yavaşlatan bazı yanlış okuma alışkanlıklarımız vardır. Bu yanlış okuma alışkanlıkları, hızlı okuma davranışını etkileyen önemli unsurlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Sesli okuma, mırıldanarak okuma, dudakları kıpırdatarak okuma, yazıyı içinden okurken kelime kelime tekrarlama gibi alışkanlıklar bize zaman kaybettireceği gibi dikkatimizi de dağıtacak ve okuduğumuz metinden uzaklaşmamıza neden olacaktır. Bu şekildeki yanlış okuma alışkanlıklarıyla yapılan okuma eylemi, düşünme hızı çok yüksek olan beynimiz için sıkıcı bir durum olacaktır. Çünkü, okuma işlemi sadece göz ve beyin arasında gerçekleşen bir durumdur. G...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık