Hızlı Okuma

Hızlı Okuma Göz Egzersizleri

HIZLI OKUMA GÖZ EGZERSİZLERİ

GÖZ EGZERSİZLERİ Egzersizi yapmadan öncelikle kendinizi çok rahat ve keyifli hissedin. En iyi yöntem en çok rahat hissettiğiniz pozisyonda oturmak, veya ayakta nerde durmaktan hoşlandığınızdır. Sonra kendinizi Serbest bırakarak en az minumum 5-6 kere derin derin nefes alıp verin. Bunları uyguladıktan sonra omuzlarınızı arkaya ve öne çevirip daha sonra boynunuzu kendinizi zorlamayacak şekilde gerin. Size birazdan bahsedeceğimiz programı 2-3 hafta eksiksiz bir şekilde uygularsanız farkı hissedeceksiniz. GÖZ HAREKETLERİ Tavana bakın – yere bakın (5 kez) Sola bakın – sağa bakın (5 kez) Sol üst köşeye bakın – sağ alt köşeye bakın (5 kez) Sağ üst köşeye bakın – sol alt köşeye bakın (5 kez) Yukarı-sola-aşağı-sağa-yukarı bakarak çember çizin (5 kez) Şimdi de aynı çemberi ters yönde çizin: Yukarı-sağa-aşağı-sola-yukarı bakın (5 kez) Göz Egzersizleri Nasıl Yapılır • Gözlerinize soğuk kompres uygulayın . Gözlerin dinlenmesi ve yorgunluğunu atması için kısa süreli soğuk kompresler denem...Devamını Oku »

Çocuklar İçin Hızlı Okuma Teknikleri

 Çocuklar için Hızlı Okuma Teknikleri

Gözü ve beyni sağlıklı olan herkes hızlı okuma teknikleri becerisini öğrenerek, hızlı okuyabilir. Bunun için kurslar mevcut olduğu gibi kişisel olarak da öğrenilebilmektedir. Hızlı okuma becerisini öğreten bu kurslardan eğitim alabilir ve kısa sürede hızlı okumaya başlayabilirsiniz. Bunun dışında kendi yöntemlerinizle de bunu öğrenmeniz mümkün. Özellikle sürekli pratik yapmayı gerektiren hızlı okumayı öğrenmek için öncelikle ilgi alanınıza uygun, sevdiğiniz kitaplardan başlamalısınız. Farklı olarak okuyacağınız tüm kelimeler hafızanızda yer alacak ve kelime hazinenizi de genişletecektir. Bu sayede beyninizin algılama kapasitesi de artacaktır. Okumak en önemli zihinsel uğraşlarımızdan biridir. Hızlı okumak, düşünce akışını hızlandırıyor. Hele içeriği moral yükseltici olan metinleri okumak kişinin kendini daha da iyi hissetmesini sağlıyor. Depresyonla mücadelede “harekete geçmek” gerekir. Sağlığımıza yararı tartışılmaz olan fizik aktiviteyi günlük yaşamımıza sokmalıyız. Bir ya...Devamını Oku »

Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri

Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri

Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi, yalnızca göz egzersizlerinden ibaret olan ve okumanın zihinsel yönünü es geçen hızlı okumanın ötesinde, daha faydalı bir okuma ve öğrenme yöntemidir. Yüzme, araba kullanma, 10 parmak yazma gibi psikomotor bir beceri olan Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi, kişinin bilinçaltına yerleşen ve kaybedilmeyen bir davranıştır. Okuma esnasında göz metin üzerinde soldan sağa doğru kayar ve her kelime üzerinde duraklar. Bu duraklama esnasında, aynı bir fotoğraf makinesi gibi kelimenin resmini çekip beyne gönderir, beyin de kelimeleri tek tek anlamlandırır. Hızlı Okuma tekniği, çeşitli göz egzersizleri vasıtasıyla, göz algılama kapasitesini ve duraklama esnasında gözün okuma alanını geliştirme temeline dayanmaktadır. Eğitim neticesinde, okuma ve anlama hızları %200-400 oranında yükselir. ÖSS ye hazırlanan bir öğrenci normalde 180 soruyu 180 dk da yetiştiremediği halde anlayarak hızlı okuma tekniklerini öğrenirse yetiştirmeyi b...Devamını Oku »

Anlayarak Hızlı Okuma Kursu

Anlayarak Hızlı Okuma Kursu

Hızlı Okuma tekniği, okuma hızını 2-4 kat artırmayı ve okuduğunuzu daha iyi anlamayı sağlayan bir tekniktir. Kalıcı öğrenmeyi ve konsantrasyonu sağlamakta önemli katkısı olan hızlı okuma teknikleri ayrıca kişilere düzenli okuma alışkanlığı da kazandırır. Bilgiye ulaşmanın, en kısa yolu da anlayarak hızlı okumadır. Hızlı okuma tekniği öğrenme /düşünme / ezberleme odaklı okumalarda kullanılabilecek bir teknik değil. Yani mesela hızlı okuma tekniği öğrendikten sonra sınavlarınıza çalışırken okuma hızınızla beraber çalışma hızınızın da artacağını düşünmeyin, bu doğru değil. Çünkü bir sınava çalışırken, önemli olan metni hızlı okumak değil, onu aklınıza yerleştirmektir, bu açıdan dakikada 1000 kelime okuyabilmeniz birşey ifade etmez, metnin aklınızda kalabilmesi için özümsemeniz, üstünde düşünmeniz, geriye dönüşler yapmanız, tekrarlamanız vs. gerekir. Bu nedenle hızlı okuma tekniği ile hukuk sınavlarına çalışma hızınız artmaz. Bu tekniği öğrenme...Devamını Oku »

Hızlı Okuma Eğitmenliği Sertifika Eğitimi

Hızlı Okuma Eğitmenliği Sertifika Eğitimi

Katılımcıların dakikada ortalama 150 – 200 kelime olan okuma hızlarını 500 – 600 kelime ve daha yukarı çıkarabilmektir. Böylece, daha kısa zamanda daha çok kitap okuma, gazeteleri ve iş raporlarını daha hızlı bitirme, ödevlerin daha hızlı yapılabilmesi, okul başarısının artması, sınavlarda ve soru çözümünde başarının yükselmesi hedeflenmiştir. Her okumanın kritik noktası, okumadan önce okuyacağınız materyalden hangi bilgileri almak istediğinizi bilmekten geçer. Amacınız okuyacağınız dokümanın tartıştığı konunun sadece yapısını öğrenmekse, konuya sadece bir göz gezdirmek yeter. Tartışılan konunun tüm detaylarını algılamak istiyorsanız, bu kez parçaya bir göz gezdirmek yetmez, hiçbir şeyi atlamadan tam lineer okuma yapmalısınız. Hızlı okuma ve algılama teknikleri modern dünyanın 1950’li yıllardan sonra uygula geldiği çok ayrıcalıklı ve önemli bir eğitim tekniğidir. Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık