Hızlı Okuma

Hızlı Okuma Nedir?

Hızlı Okuma Nedir?

1. Hızlı okuma nedir? Okuma faaliyeti sırasında, göz metin üzerinde soldan sağa doğru kayar; belirli anlarda duraklama yapar; bu duraklamalar sırasında, aynı bir fotoğraf makinesi gibi gördüğü sözcüklerin fotoğrafını çekip beyne gönderir; beyin de daha önceden öğrenmiş olduğu bu sembolleri çözümler, bir araya getirir ve anlatılmak istenen fikre ulaşır. Hızlı okuma; süratli bir şekilde görmeye, görme çevikliğine, okurken göze, ritmik bakış açısı kazandırmaya ve bütün bunlara bağlı olarak göz ve beyin arasında "ÇABUKLUK- KAVRAMA- BELLEK" ilişkileri üzerindeki uyumu sağlamaya yönelik bir dizi teorik anlatım ve uygulamalı çalışmalar aracılığıyla okuma ve anlama düzeyimizi yükseltme amaçlı olarak yürütülen bir eğitimidir. 2. Hızlı okuduğum zaman okuduklarımı anlayabilecek miyim? Kesinlikle anlayabileceksiniz. Çünkü hızlı okumayla anlama seviyeniz doğru orantılıdır. Yavaş okuyan insanın kolay bir şekilde dikkati dağılır, konsantrasyonu çabuk bozulur, okudukl...Devamını Oku »

Hızlı Okuma Teknikleri

Hızlı Okuma Teknikleri

Günümüzde istediğimiz bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmak ve onları öğrenmek önem arz eder. Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri ile ilkokuldan itibaren kullandığımız yanlış okuma alışkanlıklarından kurtulma hedeflenmiştir. Anlayarak hızlı okuma tekniklerini öğrenerek yeni okuma alışkanlıkları ile daha hızlı ve daha iyi anlayarak okumak mümkündür. Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri ile katılımcıların yavaş okumaya sebep olan okuma frenlerinden kurtulup anlayarak hızlı okumalarını, bilinçaltı öğrenme teknikleri ile öğrendiklerini kolayca uygulayabilmelerini amaçlıyoruz. Zahmetsiz ve akıcı biçimde öğrenirsiniz. Okuduğunuzu anlama yüzdenizi arttırırsınız. Zaman kazanarak kendinize zaman ayırabilirsiniz. Zamandan tasarruf etmiş olursunuz. Özgüven kazanırsınız. Okurken beyniniz daha iyi ilişki kurar. Okurken beyniniz hayal kurmaz ve bütünü görür. Okumayı zevkli hale getirirsiniz. Okuma alı...Devamını Oku »

Hızlı Okuma Kursları

Hızlı Okuma Kursları

Hızlı okuma eğitiminin temel hedefi okumanızı daha etkin ve daha verimli hale taşımanızı sağlamaktır. Düşündüğümüz zaman okumayı 6-7 yaşlarında ilkokulda öğrendik. Şu ana kadar öğrendiklerimizin çok büyük kısmını okuyarak elde edildiğimize göre bugüne kadar daha etkili okumanın çabasını göstermiş olmamız gerekirdi. İyi ve etkili okuma için en son ne zaman kendinizi geliştirdiniz? Genelde bu sorunun cevabı; kitap okudum bu yetmez mi? Kitap okuyarak okumanızı geliştirmez Bilgiye ulaşmanın, en kısa yolu da anlayarak hızlı okumadır. Birçok alanda olduğu gibi okuma hızınızı teknik çalışmalar ve egzersizlerle geliştirmektir." Hızlı Okuma Eğitimin Amacı : Katılımcıların okuma hızını ölçüp seminer sonuna kadar minimum %300 - katılımcı özelliğine göre ise %1000 civarında bir artış sağlanabilmektedir. Okuma eğitimi, disiplini ve sistematiği kazandırmak amaçlanır. Temel okuma yeteneğinde sorun olmayan herkes bu eğitimden yararlanabilmektedir. ...Devamını Oku »

Nlp İle Anlayarak Hızlı Okuma

NLP ile Anlayarak Hızlı Okuma

Hızlı okuma eğitim programı, isminden de anlaşıldığı üzere, normalden daha kısa zaman içerisinde daha çok döküman okuyabilmek, daha iyi anlamak amacıyla gerçekleştirilen bir okuma tekniğidir. Hızlı okuma eğitimi uzun yıllardır dünyanın çeşitli bir takım ülkelerinde aktif olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde ise 1985′lerden bu yana kullanılmaya başlanmıştır. Hızlı Okuma tekniklerinin NLP uygulamalarıyla desteklenmesi ile eğitimden alınan sonuçlar çok daha tatmin edici boyutlara ulaşmaktadır Hayatımızın her dönemi içerisinde farklı bir imtihana girmek zorundayken, "sınavlarda verilen zaman içerisinde soruları yetiştirebilir miyim?" stresi ve gerilimini bir daha yaşamayacaksınız. Dikkatiniz öncekinden daha yoğun olacağı için çok daha az sayıda yanlış yapacaksınız. Hazırlık süreci içerisinde aynı zaman diliminde çalıştığınız konu-kaynak ve "Çözdüğünüz sorular" birkaç kat artacak. İç ve dış (çevresel) bir takım olumsuz etmenlerden mümkün olduğunca a...Devamını Oku »

Anlayarak Hızlı Okuma

Anlayarak Hızlı Okuma

Anlayarak Hızlı okumadaki unsurlar; Beden Duruşu: Hızlı okumak istiyorsanız öncelikle rahat oturmalısınız. Bu noktada sırtınızı ve boynunuzu zırh takımı giymiş gibi sert ve hareketsiz tutmayacaksınız. Ama uykuya dalmaya elverişli derecede rahat da oturmamalısınız. Bir sandalye ya da koltukta sırtınızı kamburlaştırmadan, omuzlarınızı sarkıtmadan ve boynunuzu kısmaksızın oturursanız hızlı okuma için gerekli konsantrasyonu sağlamaya hazırsınız demektir. Hız Denetimi: Bu yöntemde parmağınızla ya da bir kalemle satırı takip etme, gözlerinizle satırı yatay bir çizgi halinde izleme ve bu hat boyunca karşınıza çıkan kelimeleri algılama üzerine çalışıyoruz. Bu tekniğin güzel yanı, doğal bir okuma aygıtını, yani parmağınızı kullanma imkanı tanıması yanında parmağınızın hareket hızını kontrol ederek okuma hızınızı ayarlamanızı sağlamasıdır. Satır üzerinde baştan sona ilerleyerek: Başlangıç düzeyindeki kişilerin uyguladığı modeldir. Kalemle her kelimenin altını çizerek ya da parma...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık