Hızlı Okuma

Hızlı Okuma - Nasıl Okumalıyız? - Hızlı Okuma Teknikleri

Hızlı Okuma - Nasıl Okumalıyız? - Hızlı Okuma Teknikleri

Hızlı Okuma - Nasıl Okumalıyız? - Hızlı Okuma Teknikleri Hızlı okuma tekniğinde anlamak, özümsemek ve eylem durumuna geçmek en önemli noktalardır. Anlamak: Hızlı okumadan kasıt, bir kitabı çok kısa sürede bitirmek değildir; anlayarak okumaktır. Yavaş okuma durumu anlamayı engeller, hızlı okuma ise anlamayı daha da hızlandırır. Hızlı okuma ile birlikte anlama eylemi de bunun paralelinde gerçekleştirilmezse tüm çalışmalar anlamını yitirir, Hızlı okumayı anlama ile beraber gerçekleştirme stratejisini takip etmeliyiz. Hislerinizi ve hareketlerinizi kanalize edin. Daha sağlam bir duruş kazandıran bir kitap, olumlu çevrelerle iletişime geçmenizde size esin kaynağıdır. Özümsemek... Evet, bu yazıda hızlı okuma teknikleri hakkında özet olarak bilgi sahibi olaca...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(Öğrenciler İçin Hızlı Okuma - Öss - Öss Hazırlık)

Kişisel Gelişim(Öğrenciler İçin Hızlı Okuma - ÖSS - ÖSS Hazırlık)

ÖĞRENCİ - OKUYUCU OLARAK KENDİNİZ Hızlı Okumaya, kendi okuma becerileriniz üzerine düşünmekle ve mevcut okuma veriminizi değerlendirmekle başladınız. Şimdi, bir okuyucu olarak kendinizi daha kapsamlı bir şekilde değerlendirmeniz gerekiyor. Daha verimli okumayı öğrenmeye fiilen başlamadan önce bu kapsamlı değerlendirmeyi yapmanın iki nedeni var. Birincisi, bu sizin daha verimli okuma becerileri kazanmaya karşı kendi tutumunuzun ne olduğunu bir kere daha gözden geçirmenizi sağlayacaktır. İkincisi, kendinize gerçekçi ve anlamlı hedefler saptamanız için sizi cesaretlendirecektir. Yazılı her şeyin bir önemi olduğunu ve dolayısıyla uygun ve titiz bir şekilde ifade edildiğin! kabul ederiz. Öyleyse bu dokümanları okurken neden özensiz ve savruk davranıyoruz? Böyle öznel bir soruya cevap vermek zordur. Bu soruya ancak, kendimiz üzerine önce öğrenci sonra da okuyucu olarak dikkatle düşündükten sonra cevap verebiliriz. Devamını Oku »

Hızlı Okuma-Hızlı Okuma Kursları-

HIZLI OKUMA-HIZLI OKUMA KURSLARI-

HIZLI OKUMA-HIZLI OKUMA KURSLARI- SINAVLARDA ANLAYARAK HIZLI OKUMA Sınavlara hazırlanıyorsunuz OKS, ÖSS, KPSS, …vb. ama zaman problemi yaşıyorsunuz. 45 dk. ya da bir saat zaman kazanabilirsiniz. Sınavda hızlı okuyarak hem daha dikkatli, daha az yorularak daha fazla soru yapabilirsiniz. Hızlı okuma kurslarının hedefi, Mevcut okuma alışkanlıklarını belirleyip, anlayarak okuma hızını en az %300 köklü bir biçimde artırmaktır. Anlayarak hızlı okuma kursları, hem konsantrasyon, hemde okuma motivasyonunu arttırmak hedeflenir. Anlayarak Hızlı okuma kursuna katılan bir öğrenci sınavlarda dikkatsizlikten soru kaçırmaz çünkü daha etkili ve dikkatli okur. Kısacası anlayarak hızlı okuma kursları bir nevi hem dikkat hemde odaklanma kursudur. Anlayarak Hızlı okuma kurslarına katılırsanız, DAHA HIZLI SORU çözebilir ve etkin bir şekilde okumanızı geliştirmiş olursunuz ve böylece tür sınavda bu beceriyi etkin bir şekilde kullanabilirsiniz ama hızlı okuma kurslarına katılırken lütfen dikkat edin h...Devamını Oku »

Sınavlarda Anlayarak Hızlı Okuma

SINAVLARDA ANLAYARAK HIZLI OKUMA

Sınavlara hazırlanıyorsunuz LGS, ÖSS, KPSS, LES …vb. ama zaman problemi yaşıyorsunuz. 45 dk. ya da bir saat zaman kazanabilirsiniz.Sınavda hızlı okuyarak hem de daha az yorularak daha fazla soru yapabilirsiniz. Bu kitaptakileri size sunulan çalışma programlarını tam olarak yaptıysanız o süreçten sonra hızlı okuyarak çok fazla soru çözmeye özen gösterin . Özellikle çıkan sorular üzerinde çalışmalısınız. Hızlı okuma becerisini yeteri kadar geliştirmeden sınavlarda kullanmayın. Eğer kullanırsanız sizin ki yeni ehliyet almış birisinin ralliye katılması gibi olur ve büyük ihtimalle istenmeyen bir sonuçla karşı karşıya kalırsınız. Eğer yeterli çalışmayı yapmadan “hadi şu sınavda deneyim” derseniz kötü bir sürprizle karşılaşabilirsiniz… Kendinizi hızlı okuma becerisinde hiç geliştirmeden sınavlarda daha etkili okumak istiyorsanız soruları okurken bir kılavuz olarak kalem kullanılmalısınız ve geriye dönmeden okumaya kendinize alıştırın . Çok önemli kelimelerin ve ipuçlarının altı çizilmelidir....Devamını Oku »

Hızlı Okuma Görsel Eğitim Seti

Hızlı Okuma Görsel Eğitim Seti

İnsanlar sadece göz ve beyin arasında olması gereken okuma işleminin arasına bazı lüzumsuz alışkanlıklar katarlar. Kimi duyulacak şekilde (özellikle çocuklar) sesli okur, kiminin okurken dudakları kıpırdar, kimileri ise yazıyı içinden kelime kelime okur. Bütün bu kötü alışkanlıklar okuma süresince ekstra bir güç sarf ettirdiğinden okurken çabucak yorulmaya da sebep olurlar. Okuma sırasında ağız, dil, dudak, damak ve gırtlak gibi organların çalışmalarına hiç gerek yoktur. Yavaş okumamızın birinci nedeni gözümüzün görme alanını iyi kullanmamamız yani okurken her kelimeye tek tek bakmamızdır. Bu şekilde normal bir satın okumak için gözümüzü 8-12 kere hareket ettirmemiz gerekir. Gözümüzün bir bakışında birden fazla kelimeyi görebildiğimizden aynı uzunluktaki bir kelimeyi 2-3 göz harekeli ile okumamız mümkündür. Süratli okuma teknikleri ise paragraf okumak, sütun okumak, çapraz okumak gibi çeşitlidir. Bunların içinde anlama bakımından sütun okuma en etkin olanıdır....Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık