Hızlı Okuma

Kişisel Gelişim(Hızlı Okuma Tutumu Geliştirmek - Hızlı Okuma Eğitimi)

Kişisel Gelişim(Hızlı Okuma Tutumu Geliştirmek - Hızlı Okuma Eğitimi)

DOĞRU TUTUM Daha verimli okumanız gerektiğinin ve okumanın iş hayatındaki öneminin farkına varmanız, bu kitapta anlatılanları daha büyük bir ciddiyetle ele almanızı sağlayacaktır. Eğer bunların zaten farkındaysanız, konuya karşı tutumunuz baştan beri Doğru demektir. Doğru tutumu almak yetişkinler için her zaman kolay değildir. Eski okuma yöntemimizle bir parça başarılı olmuşsak, yöntemimizi değiştirmeye genellikle gerek görmeyiz. Ama iş hayatında başarıya götüren niteliklerin neler olduğunu bir düşünün: Değişikliklere açık olmak, riske atılmaktan çekinmemek ve gelişmeye istekli olmak. Sizi daha verimli bir okuyucu haline getirecek Doğru tutumu almanızı sağlayacak olan da işte bu niteliklerdir. Verimli okuma konusunda Doğru tutumu almaya bir kez karar verdikten sonra, bunu sağlam ve kalıcı bir karar haline getirmeniz gerekir. Zira iyi bir okuyucu olmak kolay bir iş değildir. Bu, kimsenin basit bir formül vereme...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(İş Hayatında Hızlı Okuma'Nın Önemi - Hızlı Okuma Ve İş Hayatı)

Kişisel Gelişim(İş Hayatında Hızlı Okuma'nın Önemi - Hızlı Okuma ve İş Hayatı)

İŞ HAYATİNDA OKUMANIN ÖNEMİ Kendinizi yansıtmayı cesaretlendirmenin bir yolu, okumanın iş hayatındaki önemine göz atmaktır. Sanayi toplumları, yüksek teknoloji toplumlarına dönüştü. Bu teknoloji ise muazzam bir bilgi birikimi oluşturdu. Bu bilgi patlaması o kadar büyük ki, birçok alandaki -zaten çok geniş olan- ortak bilgi hazinemiz her on yılda iki katma çıkıyor. Bu yeni bilgilerden haberdar olmanın en etkili yolu ise okumak. Her alanda okunması gereken şeylerin hacmi insanı sersemletecek kadar büyük. Ama bunları okumak, hem de verimli bir şekilde okumak gerekiyor. Bu yapılmadığı takdirde, iş hayatında karşılaşılan sorunlar daha da sersemletici olabilir. Çoğu işte büyük miktarda para söz konuşu olduğudan ve işadamları hem ulusal, hem de uluslararası düzeyde önem taşıyan kararlar vermek durumunda olduklarından, yapılan her hata çok şeye mal olabilir. Dolayısıyla, işin gerektiği gibi yönetilmesinde Hızlı ve Doğru okumanın önemli...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(Hızlı Okuma Rekorları - Hızlı Okuma Seminerleri)

Kişisel Gelişim(Hızlı Okuma Rekorları - Hızlı Okuma Seminerleri)

ŞU ANKİ DÜNYA REKORU SAHİPLERİ Bu aşamada, şimdi tanıtılacak kişilerin okuma hızları size muhtemelen şaşırtıcı ve ulaşılmaz gelecektir. Fakat bir hızlı okuma kursu bitirdiğinizde, onların rekorlarım kırmak için yanıp tutuşacaksınız! Hızlı okuma testleri, temelde roman okumaya dayalı testlerdir. Okuyucu, bir romanı mümkün olduğunca hızlı okur. Daha sonra o roman hakkında, söz konuşu kitabı derinlemesine incelemiş kişilere bir konuşma yapar. Bu konuşma, aşağıdaki anan hususlara ilişkin yorumları içermelidir: Karakterler, kurgu, konu, felsefe, semboller, dil düzeyi, edebi üslup, mecazlar, tarihsel kapsam. Hızlı okuma alanındaki ilk On : Sean Adams ABD 3850 Kjetil Gunnarson Norveç 3050 Vanda North İngiltere 3000 Cris van Aken Hollanda ...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(Hızlı Okuma'Nın Gelişimi - Hızlı Okuma Eğitimleri)

Kişisel Gelişim(Hızlı Okuma'nın Gelişimi - Hızlı Okuma Eğitimleri)

HIZLI OKUMANIN GELİŞİMİ Hızlı okuma, bu yüzyılın basında, okuyucuların, normal okuma hızıyla takip etmeleri mümkün olmayan bir yayın patlamasıyla karşı karşıya kalmaları sonucunda doğdu. Fakat bu konudaki ilk bilgiler çok şaşırtıcı bir kaynaktan, Kraliyet Hava Kuvvetleri'nden geliyor Birinci Dünya Savaşı sırasında hava kuvvetlerindeki taktisyenler fark ettiler ki birçok pilot, belli bir mesafedeki uçakları birbirinden ayıramıyor. Hava savaşının ölüm kalım mücadelesi içinde bu durum ciddi bir dezavantaj oluşturduğu için taktisyenler bir çözüm yolu bulmaya koyuldular. Bu çalışmalar sonunda, büyük bir ekranda kısa aralıklarla değişen görüntülerin yanıp söndüğü, tasitoskop isimli bir alet geliştirdiler. Daha sonra dost ve düşman uçaklarının oldukça büyük resimlerim çok kısa aralıklarla oynatmaya başladılar. Bir süre sonra resimlerin gösterilme aralıklarım ve boyutlarım düşürdüler. Şaşırtıcı bir biçimde fark ettiler ki, eğitimle, ortal...Devamını Oku »

Hızlı Okuma-Hızlı Okuma Teknikleri-Anlayarak Hızlı Okuma

HIZLI OKUMA-HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ-ANLAYARAK HIZLI OKUMA

HIZLI OKUMA-HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ-ANLAYARAK HIZLI OKUMA 1899 yılında Amerika patent başkanı enteresan bir sözle; “ Dünyada icat edilecek her şey icat edildi” diyor. Bugün yeni dediğimiz şey bir süre sonra eskiyor ve çöpe atılıyor. Değişim çok hızlı. 70 yıllık karbüratör piyasasını 7 yılda enjeksiyon ele geçirdi. 50 yıllık plak piyasasını 5 yılda CD’ler ele geçirdi. 30 yıllık faks sektörünü 3 yılda e-mail ele geçirdi. Siz bu değişimi tribünden mi izliyorsunuz, yoksa değişimin tam içinde misiniz? Değişime direnmeye çalışırsanız, değişimi istemezseniz, değişim treninin altında kalırsınız. 1917 yılında 100 büyük şirketten bugün sadece 15’i ayakta kalabilmiştir. Bunlar, 6 petrol, 2 oto üretim, Kodak, AT&T, General Electric, Johnson-Johnson, CitiCorp, Practer-Gamble vb. isimlerdir. Değişime direnmedikleri için şu an ayaktalar ve her biri ayrı dünya markası. Diğer 85 şirket ise değişime ayak uyduramadığı için iflas etmiş, terk edilmi...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık