Hızlı Okuma

Kişisel Gelişim(Hızlı Okuma - Okuma Hızınızı Ölçün)

Kişisel Gelişim(Hızlı Okuma - Okuma Hızınızı Ölçün)

Şimdi Okuma Hızınızı Ölçün Şimdi okumak için hazırlık yapın. Çalışma masanıza bir saat koyun. Hazır olunca önceden hazırladığınız metni kesintisiz bir şekilde okumaya başlayın. Bitirir bitirmez, toplam okuma sürenizi saniyeye çevirin, okuduğunuz metnin toplam kelime sayışma bolün. Çıkan sonuç l dakikada okuduğunuz toplam kelime sayışım verir. Değerlendirme Dakikada okuduğunuz kelime sayışı 230-280'in arasında ise, okuma hızınız oldukça iyi; 200-229 arasında ise, iyi; 150-200 arasında ise, ortalama; 120-149 arasında ise kötü; 119'un altında kalıyorsa, "vahim" oldugunu söyleyebiliriz. Okuma hızınız ne çıkarsa çıksın, anlamada bir kayıp olmaksızın mevcut okuma hızınızdan daha iyi bir gelişim sağlayabilirsiniz. Eğer bu konu üzerine eğilirseniz, okuma hızınız en az iki kat artar, anlama yüzdeniz % 20 gelişir. -ALINTI-İZMİRDEKİ ANLAYARAK HIZLI OKUMA KURSLA...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(Okuma Hızınızı 100 Kat Arttırabilirsiniz - Hızlı Okuma)

Kişisel Gelişim(Okuma Hızınızı 100 Kat Arttırabilirsiniz - Hızlı Okuma)

OKUMA HIZINIZI % 100 ARTIRABÎLÎRSÎNÎZ Bugüne kadar okuma hızınızı hiç ölçmediyseniz ve bunun nasıl ölçüleceğini de bilmiyorsanız, şu anda okuma hızınızın yeterli olup olmadığım bilemeyebilirsiniz. Okuma hızınız, bir dakikada okunan kelime sayışı esas alınarak bulunur. Bunun için iki veriye ihtiyacınız var: a.)Okuma ölçümü yapacağınız metnin toplam sözcük sayısı b.) Bu metnin tümünü toplam kaç saniyede okuduğunuzun tespiti Tüm bunları yapabilmek için aşağıdaki sırayı takip edebilirsiniz. 1. Kendinize 5 dakikada okuyabileceğiniz herhangi bir metin seçiniz (kitap, dergi gibi). 2. Okuyacağınız metinde kaç satır oldugunu sayınız. 3. ilk dört satırı ayrıca sayıp, bu dört satırdaki toplam kelime sayışım 4'e bolün. Küsuratım en yakın olan tam sayıya tamamlayın. Bunu yaparak "Her satırda ortalama kaç kelime var?"sorusunun cevabını bulursunuz. 4. Sonra da bu rakamı, okuya...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(Hızlı Okuma - Okuma Hızımızı Yavaşlatan Faktörler)

Kişisel Gelişim(Hızlı Okuma - Okuma Hızımızı Yavaşlatan Faktörler)

Okuma Hızınızı Yavaşlatan Faktörler Nelerdir? Elde edeceğiniz sonuçların her şartta şimdiki durumunuzdan daha iyi olacağını unutmayın. Size önereceğimiz yeni okuma tekniklerinin hepsini bir arada yapmaya kalkmayın. Ümidiniz kırılabilir. Böyle yaparsanız bir süre sonra bu uygulamaları tamamen bırakabilirsiniz. En iyisi, bir aylık bir süre içerisinde vereceğimiz antrenmanları uygulayarak yavaş yavaş kalıcı ve vurucu değişiklikler yapmaktır. Okumanızı frenleyen yanlış okuma davranışlarınız aşağıda sıralanmıştır. Her birinin ne olduğu ve onları nasıl aşmanız gerektiğini bu yazıda belirttik. Uygulama için kendinize esnek periyodik zamanlar tanıyın. Birkaç defa yapmakla sonuç almak zordur. Bundan dolayı gün geçtikçe daha fazla egzersiz yaparak bu teknikleri normal okuma uygulamalarınız haline getirin. Temel Okuma Yanlışları 1. Hece hece, kelime kelime okumak (kelimeleri tek tek heceleyerek okumak s...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(Etkili Ve Hızlı Okuma Teknikleri - Hızlı Okuma Eğitimleri)

Kişisel Gelişim(Etkili Ve Hızlı Okuma Teknikleri - Hızlı Okuma Eğitimleri)

ETKÎLÎ VE HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ Öğrendiğimiz bilgilerin % 80'ini okuyarak Öğrendiğimizi söyleyebiliriz. Eğer siz de ilkokuldan sonra okuma ve anlama hızım geliştirmek için bugüne kadar herhangi bir şey yapmadıysanız, gecikmeden, öğrenmek niyetiyle yapacağınız okumaları aşağıda vereceğimiz teknikler doğrultusunda düzenleyin. Üniversite sınavlarına hazırlanan 3025 öğrenciye uygulanan okuma hızı testinde, öğrencilerin % 60'in in okuma hızının çok düşük olduğu belirlenmiştir.' Yavaş okuma, bilindiğinin aksine anlama, kavrama ve bellemeyi de olumsuz etkilemekte, bunun neticesi olarak öğrenciler şu problemleri yaşamaktadır. Sınavlarda zamanın yetmemesi. Sınavda, soruları anlamakta zorluk çekilmesi. Ders çalışırken veya kitap okurken okuduğunu anlamakta güçlük çekilmesi. Özellikle paragraf sorularında anafikri bulmakta zorlanılması. Çalışmaya ayrılan zamanda çalışılması gereken kısımların bitmemesi. ...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(Hızlı Okuma'Da Hedef Belirlemenin Önemi - Hızlı Okuma Seminerleri)

Kişisel Gelişim(Hızlı Okuma'da Hedef Belirlemenin Önemi - Hızlı Okuma Seminerleri)

BİR HEDEF SAPTAMAK Kendinizi bir öğrenci ve okuyucu olarak incelemenizin ikinci nedeni, böylece kendinize bir hedef saptayabilecek olmanızdır. Yolculuk yaparken haritaların oynadığı rolün aynısını, bir şey öğrenirken hedefler oynar. Elinizde harita olmadan, bilmediğiniz bir ülkede uzun bir yolculuğa çıkmayı ister miydiniz? Böyle bir yolculuğa çıkacak olsanız, muhtemelen varmak istediğiniz yere varamazsınız. Bu kitapta anlatılanları uygulamaya hiçbir hedefiniz olmadan giriştiğiniz takdirde sonuç tam da böyle olacaktır. Öğrenmek de yolculuk yapmaya benzer; bir tarafa yönelmeden önce, nereye gitmek istediğiniz! bilmeniz gerekir. Varış noktanıza, yani verimli bir şekilde okuma yeteneğine Doğru ilerleyebilmeniz için, önce hangi noktadan yola çıktığınızı bilmeniz gerekir. Başlangıç ve Yöntemler bölümünde, okuma performansınız) değerlendirme fırsatı buldunuz. Şimdi o bölüme tekrar donun ve kavrayış puanınızla DSS'nizi yeniden değ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık