Hızlı Okuma

Hızlı Okuma(Hızlı Okumada Sınır Nedir?)

Hızlı Okuma(HIZLI OKUMADA SINIR NEDİR?)

HIZLI OKUMADA SINIR NEDİR? Kendinizi yetersiz hissedip azimsizliğe kapılmamanız için yaptığınız çalışmaların sonucunu da iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Hızlı okumayla ilgili zaman zaman karşınıza bazı yazılar çıkabilir; bu yazılar abartmalı rakamlarla süslenmiş olabilir. Bu sansasyonel sloganların etkisinde kalıp da kendinizi hor görmeyin. Bu sloganlar dakikada 4 bin, 5 bin kelime hatta 6-7 bin kelime hızlı okuma teknikleriyle okunabileceğim söyler. İşi daha da abartıp 10 bin. 15 bin kelimeye kadar çıkarlar. Oysa bu işin ortalama limiti 2000 kelimedir. Dünya çapındaki uzmanlardan Benett konuyu şöyle açıklıyor: "Televizyon şovlarım platform gibi kullanan aşırılar bize dakikada on bin, on beş bin, yirmi bin kelime okuyabileceğimizi söylüyor... Dakikada okudukları on binlerce kelimeyle övünenler var. Boş ve aptalca bir yalan. Dakikada 20-30 bin sözcük okuyan biri, kitapları şöyle bir karıştırıyor olabilir ama asla okuyor olamaz! Ço...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Doğrular Ve Yanlışlar)

Hızlı Okuma(Doğrular Ve Yanlışlar)

Doğrular Ve Yanlışlar Siz doğruları anlatabilmeniz için önce doğru bilinen yanlışları düzeltmek mecburiyetindesiniz. Çünkü hiçbir zaman genel geçer doğruları insanlara kabul ettiremezsiniz; insanların kafasında anlattığınız konuyla ilgili doğru bilinen hatalar varsa, bunları düzeltmeden doğruları anlatırsanız hazımsızlık olur. Birçok gerçek, bilinen yanlışlara kurban gitmiştir. Aynı şekilde öteden beri "parçadan bütüne" sistemiyle yetiştirilmiş kişiye "bütünden parçaya" sistemini doğru diye kabul ettirmek çok zordur. Bizim de eğer kafamızda doğru diye bildiğimiz yanlışlar varsa önce onu düzeltmeliyiz, sonra doğruları öğrenmeliyiz. Ormanın güzelliğini tek tek bir ağaçta ararsak, bu tek ağaçlar yüzünden ormanın güzelliğini fark edemeyiz; ormanı bir bütün olarak kabul etmeliyiz. Aynı sayfalardaki kelimelerin her birinin aslında hiçbir şey anlatmayışı gibi... 400 sayfalık bir kitabı okuyup bitirdiğimizde, içeriğindeki o...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Okuma İçin Yön Teknikleri)

Hızlı Okuma(OKUMA İÇİN YÖN TEKNİKLERİ)

OKUMA İÇİN YÖN TEKNİKLERİ YILAN TEKNİĞİ Gazete yazıları genelde sütun yazılandır. Gazetelerdeki köşe yazıları bazı durumlarda geniş satırlara yayılabiliyor. Sütün metinlerde tek duruşlar ve kıvrımlar yeterli gelirken, geniş satırlı metinlerde iki duruş ve İki kıvrım uygulanır. Bu tür okumada sağlı ve sollu okuma olanağı olur. Kıvrımların kayış yönüne doğru (sola kayma ve sağa kayma) sağ ve sol taraflardaki kelimeler görülebilir. GÜVERCİN TEKNİĞİ Pike Bakış Tekniği olarak da belirtilebilir. Yazının özünü kavrama açısından idealdir. Geniş satırlı metinlerde iyi bir okuma şekli olduğu gibi, seçmeli okuma açısından son derece uygundur. KARTAL TEKNİĞİ Azami düzeyde geniş alanı görme alışkanlığı kazandırır. Geniş alan ve bu orandaki hızlılık okumayı hızlandırır. TÜNEL TEKNİĞİ Her yazının giriş, gelişme, sonuç kısmı vardır, zaten anlamda bu üçlü sacayağı üzerine kurulmuştur. Genellikle yazının ana fikri girişt...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(İyi Bir Okuyucu Olmak)

Hızlı Okuma(İyi Bir Okuyucu Olmak)

İyi Bir Okuyucu Olmak * Kitap İle gözlerinizin aralığı 30 cm olsun. * Işığın direk yazıya gelmesine önem verin. * Okuma ile beden sağlığının yakından ilişkili olduğunu unutmayın. * Hayatı yaşarken dış olaylardaki gözlemlerinizi dikkate alın. * Öğrenmeyi gerektiren yazı çeşitlerinde yorgun ve bezgin olmayın, bu gibi zamanlarda sakin ve dinlenmiş olun. * Hızlı okuma alıştırmalarında ağır yazılardan gitmeyin, önce anlayabileceğiniz yazılar üzerinde durun. * Kültürlü bir insan olmaya çalışın, bilimsel sözcüklerden yani terimlerden haberiniz olsun. * Sözcük ve kelime arasındaki farkı bilin. Sözcüğün, bir kelimenin sözlük anlamı olduğunu, kelimenin ise günlük hayatta kullanılan şekil olduğunu bilin. * Temel kitap bilginiz olsun. Örneğin ISBN; international Standartional Book Note, yani Uluslararası Kitap Numarası demektir. ISSN; international Standartion Series Note, Uluslararası Standart Süreli Yayınlar Num...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Gazete Okumak)

Hızlı Okuma(Gazete Okumak)

Gazete Okumak Gazete haberlerinin genellikle spot cümleleri vardır. Bu cümlelerin puntoları daha büyüktür. Genellikle haberin ana fikri bu spot cümledir. Diğer sütundaki küçük puntolu yazılar "dön dolaş" mantığıdır, yani spottan sonra okumanıza anlam kalmayan cümlelerdir. Gazete sayfalarını tek tek şöyle bir beyinsel okuma tekniğiyle tarayın. Eğer gazetenin daha ilk sayfasında diğer sütun ve küçük puntolu metinlere takılırsanız henüz üçüncü sayfada pes edersiniz. Bu yüzden sizce önemli görülen haberlere öncelik tanıyarak spot cümlelerden yararlanırsınız. Böylece gazetenin bütününden yararlanmış olursunuz. -ALINTI- Hızlı Okuma(Gazete Okumak) (gelişim,programı, kursları, teknikleri, gazete, kitap, okuma, hızlı, kişisel başarı, izmir) redirect dating sites for married people why...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık