Hitabet Sanatı Kitapları

Hitabet Sanatı Kitapları

Hitabet Sanatının İncelikleri
Konuşma; iletişimin en önde gelen basamaklarından birisidir. Bu basamağı iyi kullanır, sağlam materyallerle desteklerseniz etkili bir konuşmacı olabilirsiniz.
Tüm hitabet ustalarının kabul ettiği bir şey var ki; bir konuşmacının sarf ettiği ilk birkaç cümlesiyle kazanmayı ya da kaybetmeyi garantilediğidir.
Yani ister dost meclisinde, ister kürsüde olsun yapacağınız konuşmanın ilk cümleleri kaderinizi belirler. Dinleyenler ilk izlenimlerine göre sizi dinleyip dinlememe konusunda karar verir.
Konuşmanın diğer adına hitabet, konuşmacıya ise hatip denilir. Hitabet sanatı yüzyıllar boyu değerini korumuş ve etkisini göstermiştir. Sözler, her zaman onu yerinde kullanmasını bilene büyük kazanımlar sağlamıştır.
Kişi veya topluluklara hitap etmek zorunda kaldığımızda hepimiz heyecan duyabiliriz. Önemli olan bu heyecanı kontrol edebilme hatta zamanla ortadan kaldırma becerisine ermektir. Bunun için konuşmaya başlamadan önce derin derin nefes alıp vererek nefes egzersizleri yapmak gerekir. Konuşma esnasında düzenli nefes almak heyecanımızı yenmemizi sağlayacaktır.  Düzensiz nefes ve panik sesinizin kesik kesik çıkmasına ve sözcüklerin anlaşılamamasına sebep olur. Dolayısıyla çok iyi hazırlandığınız bir konuşma sırf bu yüzden çok kötü bir sunuma dönüşebilir.
Konuşma sırasında faydalanılan en önemli faktörlerden birisi hatta en önemlisi beden dili kullanımıdır. Kürsüye ilk adım atmanızdan kürsüden iniş anınıza kadar beden diliniz en büyük yardımcınızdır. Bir tebessüm, yerinde kullanılan jest ve mimikler, bazen saatler boyu yapılan bir konuşmadan daha fazla şey anlatır. İnsanların yüz yüze kurdukları ilişkide, kelimeler yüzde 10, ses tonu yüzde 30, beden dili yüzde 60 önem taşır. Beden dili kendimize olan güven ve güvensizliğimizi doğrudan yansıtır. Bu yüzdendir ki ilk izlenimde en etkili faktör beden dilidir.
Hitabet Sanatı Kitapları

Hitabet Sanatı - Ö. Faruk Reca - Akis Kitap

Hitabet Güzel söz söyleme sanatı �Hitabet� asırlardır insanlığın ilgi konusu oldu. Binlerce insanı etkisi altına alan, kitleleri büyüleyen hitabet ustaları, sözün gücüyle tarihin akışına yön verdiler. En basit gerçekler bile hatiplerin dilinde büyüleyici bir niteliğe büründüler. Bu kitapla dünyaca ünlü hatiplerin konuşma örnekleri eşliğinde hitabetin kurallarını öğreneceksiniz. Hitabette konu seçiminin önemi, hatip-dinleyici ilişkisi, meşhur hatiplerden tavsiyeler, konuşma yapmadan önce uygulanması gerekenler, dinleyicileri etkileme yolları ve konuşma planı yapma yöntemleri... Tüm bunlar güzel konuşmak isteyenler için bu sayfalarda... Mikrofon ve kürsü korkusunu yenme yöntemleri, hitabette orijinalliği yakalamanın sırları, ses ve sesi kullanmanın önemi, hitabet türleri ve güzel konuşmaya dair daha pek çok detayla tanışmak isteyen hatip adayları için harika bir başucu kaynağı...


Bütün Yönleri ile Hitabet Konuşma Sanatı  - Nejat Muallimoğlu - Avcıol Yayınları

Bu kitap, ülkemizde konuşma sanatı üzerine yazılmış ilk ve tek eserdir. Müthiş bir çalışmanın ürünü olup, içeriğinde bulunan görülmemiş, duyulmamış örnekleriyle bir başyapıt, bir şaheserdir. Bir benzerinin asla yazılamayacak olması, bu kitabı kaynak kitap özelliğinin çok üstünde, adeta akademik çalışma ürünü haline getirmiştir. Konuşma sanatına önem veren aydın ve çağdaş her insanın kütüphanesinde bulunması gereken eşsiz eserlerden biridir.


Peygamberimizin Hitabeti - Ahmet Lütfi Kazancı - Ensar Neşriyat

Resûlullah (s.a.) nübüvvet ve risâlet vazifesinin gereği olarak “HİKMETLE, MEV’İZA-İ HASENE İLE RABBİNİN YOLUNA DAVET” ve ilâhî hükümleri tebliğ maksadıyla; ciddî, samîmî, gösterişten uzak bir hitâbet örneği vermiştir. O, “İDDİASIZ FAKAT MÜKEMMEL BiR HATİPTİR” Gayesi hitâbet olmamakla beraber, modern hitâbette faydalı ve başarılı olan her usûl ve tekniği, Rasûlullah’ın, hitâbetinde kullandığını görmek mümkündür. O, kendinden sonra gelen ve samîmî dileklerle İslâm’a davet görevini yüklenecek olanlara; tatbiki mümkün, faydalı ve başarılı bir hitâbet tekniği bırakmıştır.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİN HİTÂBETİ”ni hazırlarken önce genel manâsıyla hitâbet konusunda yazılmış eserleri gözden geçirdik. Daha sonra hadis kitaplarından elde edebildiğimiz malzemeyi değerlendirmeğe çalıştık. “PEYGAMBER EFENDİMİZİN HİTÂBETİ” konusunda ilk adım diyebileceğimiz bu çalışmamız, ilerde ilim yolcularının vereceği mükemmel eserlere bir ön hazırlık mahiyeti taşırsa memnun olacağız.

 Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Diksiyon eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Diksiyon eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Diksiyon eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Bursa’daki Diksiyon eğitimlerimiz    0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Bursa Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Diksiyon eğitimlerimiz    0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Diksiyon eğitimlerimiz  0248 233 45 45 5 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Burdur Diksiyonu tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık