Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kızamıkçık (Alman Kızamığı)

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte  Kızamıkçık (Alman Kızamığı)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Kızamıkçık (Alman Kızamığı)

Farklı virüsler tarafından oluşturulan farklı kızamık tipleri vardır. İplerin çoğu gebelikte problem oluşturmazlar. Gebelikte en ciddi etkilere yol açan tip Alman kızamığı olup rubella virüsü tarafından oluşturulur. 1969'dan beri rubella için bulunan bir aşı, okul yaşındaki ve genç çocuklara rutin olarak uygulanmaktadır. Her 100 kadından yaklaşık 75-80'i çocuk doğurma yaşında kızamıkçığa karşı dirençlidirler. çünkü ya kızamakçığı çocukluklarında geçirmiş ya da aşı yaptırmış olmaktadırlar. Farkında olmadan rubella virüsüne yakalanabilirsiniz. Rubella virüsüne bir kez yakalandığınız takdirde, hayat boyu direnç kazanmış olursunuz.

Kızamığa karşı insanların çoğunun dirençli olması çok iyi bir seydır. Çünkü, anneleri geheliklerinde bu virüse maruz kalan bebeklerde doğumsal anomaliler ve uzun süreli problemler ortaya çıkmaktadır. Risk, fetüsün gelişiminin hangi döneminde annenin enfeksiyonu kaptığına bağlıdır. Eğer anne, ilk ayda enfeksiyonu kapmıssa, bebeğin etkilenme riski 2'de l'dir. Annenin 3 aydan sonra enfeksiyona kapılması durumunda bebeğin etkilenme riski 10'da l'e düşecektir. Oluşacak en sık problemler katarakt (körlüğe sebep olabilecek bir göz hastalığa kalp bozuklukları ve sağırlık olarak sıralanabilir. Bu belirtilerin trinüne birden "konjenital kızamıkçık sendromıı" adı verilir. Şeker hastalığı gibi diğer hastalıklar, geç yaşlarda ortaya çıkarlar.

Doğum öncesi bakımın rutin bir parçası olarak her gebe kadın. kızamakçığa karşı dirençli olup olmadıklarının tesbitinde antikorlar için teste tabi tutulur. Eğer kadının dirençli olmadığının belirtileri var.sn ve kızamakçığa maruz kalma ihtimali yüksek ya da kızamıkçığın belirtileri varsa (ateş, cilt döküntüsü, şişmiş lenf bezleri gibi) test tekrar yapılacaktir.

Kızamıkçık, fetüs üzerinde ciddi sorunlara sebep olduğu ve fetüsü korumak için gebelikte birşey yapılamadığı için, yapılacak en iyi şey gebe kalmadan önce aşı yaptırmaktır. Hiç kızamıkçık geçirmemiş ya ela aşı olmamış kadınlar, doğumdan hemen sonra, tekrar gebe kalmak önce aşı olmalıdırlar. Aşı, konjenital kızamıkçık sendromuna sebep olmamasına karşın, aşıdaki virüs fetüse geçebilmektedir. Bu yüzden aşı yapıldıktan sonra 3 ay gebe kalınmaması gerekir. Yine de gebeliğin erken döneminde aşı olmak zorunda kalırsanız, bebeğinizin problemli olma riski çok düşüktür.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
redirect click here buy viagra online canadian health
cheaters caught my husband cheated why men cheat
infidelity why wifes cheat read here
women who love to cheat read read

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık