Hamilelik Hakkında, HAMİLELİKTE SİGARA

Hamilelik Hakkında,  HAMİLELİKTE SİGARA

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, HAMİLELİKTE SİGARA

Gebelikten önce, sonra ya da gebelik sırasında sigara içmeniz sadece sizin sağlığınızı değil, aynı zamanda bebeğinizin sağlığım da riske atmak demektir Her nefeste size ve fetüse zararlı olan nikotin, katran ve karbonmonoksit gibi zararlı maddelere maruz kalmaktasınız. Karbonmonoksit anne kanında taşınarak fetüse ulaşır, dolayısıyla fetüse ulaşan oksijen miktarı düşer. Nikotin plasentayı (anneyle fetüsün bağlantısını oluşturan köprü) geçerek kan damarlarının kasılmasına ve fetüse daha az oksijen ve besin gitmesine neden olur. Bebek doğduktan sonra siz ya da eşiniz bebeğin bulunduğu ortamda sigara içerseniz bebeğiniz sigaranın zararlı etkilerine maruz kalacaktır.

Sigara içilmesi normal bir gebeliğin yaşanmasını zorlaştırabilir. Eğer sigara içerseniz, gebelikte vajinal kanamayı daha sık yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda dış gebelik (ectopic frregnoncy) düşük, ölü doğum (stillbirth) ve erken doğum büyük oranda artacaktır. Plasentanın rahime tutunduğu bölgede sorunlar oluşabilir. Düşük tartılı çocuğunuz olabilir. Ortalama olarak, sigara içen bir annenin çocuğunun boyu içmeyenlere göre 15 cm. daha kısa, kilosu ise 250 gr. daha düşüktür. Düşük tartılı bebeklerin erken doğma şansları daha yüksektir ve özel bakıma daha fazla ihtiyaç duyarlar. Ani çocuk ölümü sendromu (sudden infantdeath syndrom) sigara içen annelerin çocuklarında 2 kat kadar daha fazla görülmektedir.

Sigarayı ne kadar erken bırakırsanız bebeğiniz için o kadar iyi olur. Eğer sigara içmeyi, gebeliğin erken döneminde bırakırsanız, düşük tartılı çouk dünyaya getirme ihtimaliniz hiç sigara içmeyenlerle aynı olacaktır. Bütün gebe kadınların yaklaşık 4'te l'i gebeliklerinde sigarayı bırakmaktadırlar. Gebelikte sigarayı bırakabilirseniz bütün bir hayat boyu bunu başarabilirsiniz. Bu, siz ve aileniz için daha sağlıklıdır.

Eğer bırakamıyorsanız, mümkün olduğu kadar az içmeye çalışmanız önemlidir. Gebeyken herhangi bir zamanda sigarayı azakmanız ya da bırakmanız sürekli içmekten daha iyidir. Sigarayı bırakırken doktorunuzdan yardım alabilirsiniz. Eğer sigarayı bırakmayacak ya da azaltmayacak kadar ağır içiciyseniz, sakız ya da cilt plasterleri şeklinde nikotin yerini alabilecek maddeler kullanabilirsiniz. Cilt plasterlerinin gebelikte kullanımı riskli olabilir. Fakat ağır sigara içiminin riski daha büyüktür. Eşinizin ve diğer aile üyelerinin bırakmaları için onları yüreklendirmeniz iyi bir fikirdir. Siz sigara içmeseniz de başkalarının sigara dumanı size ve bebeğinize zarar verebilir. (Pasif içicilik)

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
all wife cheat website read here
online My girlfriend cheated on me when your husband cheats
married men cheat with men why do men cheat on their wife my wife cheated on me now what
infidelity why wifes cheat read here
why do men cheat women that cheat on their husbands My husband cheated on me

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık