Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Preeclampsia'(Gebelik Zehirlenmesi)

  Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Preeclampsia'(Gebelik Zehirlenmesi)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Preeclampsia'(Gebelik Zehirlenmesi)

îlk defa gebeliğin 2. yarısında yüksek tansiyonun uzun oluşması, idrarda protein bulunması ve vücutta sıvı tututumunun olması preeclampsia olarak adlandırılır. 100 gebe kadından 7'sinde bu olay ortaya çıkmaktadır. Preeclampsianın nedeni bilinmemesine rağmen, kronik yüksek tansiyonu olanlarda daha sık oluşmaktadır. Preeclampsialı kadınların çoğunda, buna rağmen, kronik yüksek tansiyona hiç rastlanmamıstir. Preeclampsia genelde ilk gebeliklerde ortaya çıkmakta, kadin kronik yüksek tansiyonlu ya da damar hastalıkları olmadığı sürece diğer gebeliklerde tekrar oluşmamakcadır, Preeclampsialı kadınların tansiyonu doğumdan sonra normale döner. Kronik yüksek tansiyon doğumdan sonra normale dönmez.

Rahimdeki kan damarları, plasentaya kan sağlamaktadır. Bir kadın preeclampsialı ise, bu damarlardan geçen kan yarıya yakın ya da daha fazla azalmaktadır. Fetüsün riskte bulunma oranı, preeclampsianın ağırlığına ve ne zaman başladığîna bağlıdır.

Gebelikte kan basıncı yükseldiği zaman, yatak istirahat! önerilebilir. istirahat, kan basıncınızı çoğu zaman düşürerek normal düzeye indirecektir. Rahme ve böbreklere kanın iyi gitmesin; sağlayacak şekilde bir yanınıza yalmanız önerilebilir. Bazı doktorlar, kan basınçları hafifçe yükselen kadınların hastanede kalmalarım tavsiye ederken bazıları, evdeki yatak istirahari kan basıncım normale düşürmediği takdirde hastanede kalmayı önermektedirler.

Preeclampsia, hafif fbrmundan ağır formuna doğru derecelendirilir ve yavaş yavaş ya iyileşir ya da iyice kötüleşebilir. Aniden çok ağırlaşma gözlenebilir. Eğer preedampsia hafif derecede iken yakalanabilir ve yatak istirahatiyle kontrol altina alınabilirse bebek üzerindeki etkileri azaltılabilir. Böbrek hastalığı ya da kronik yüksek tansiyonu olan kişiler preeclampsia açısından risk grubunda olduklarından, hergün çok küçük doz aspirin almaları önerilebilir. Eğer bir kadında preeclampsia gelişi rse, herhangi büyük bir komplikasyon oluşmayacak düzeyde fetüs gelişene kadar gebeliğin devam etmesine yardım edilmelidir. Eğer preeclampsia gebeliğin

erken döneminde gelişmiş ve çok ağırsa, bebeğin doğurulması gerekebilir. Erken doğmuş bir bebek, düşük doğum tartılı olacaktır ve akciğerleri tam olarak gelişmediği için, solunum problemleri yaşayacaktır. Preeclampsia, fetüs gelişmesinin zayıf kalmasına neden olabilir. Bu yüzden doğum kararı, çocuğun yeni doğan bakım ünitesinde mi yoksa anne rahminde mi daha büyük riskte olup olmadığına ve annenin durumunun ciddiyetine bağlıdır. Ağır preeclempsia nadir görülmesine rağmen, annenin ölümüne neden olabilir. Hastalık, kan sistemi, karaciğer, böbrekler ve beyin gibi hemen hemen kadının tüm organlarını ikilemektedir. Preeclampsia belirtisi görülmeden kadında kasılmalar görülebilir. Kasılmalar, preeclampsiaya eklendiği zaman, tablo, eclampsianın olarak adlandırılır. Genelde ağır preeclampsıs ve eclampsianın tedavisi, fetüsü doğurmaktır.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
how to cheat on husband signs of infidelity

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık