Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Akciğer Gelişiminin Test Edilmesi

Hamilelik Hakkında,  Hamilelikte Akciğer Gelişiminin Test Edilmesi

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hamilelikte Akciğer Gelişiminin Test Edilmesi

Gebeliğin son dönemlerinde, fetüsün akciğer hücrelerinden bazıları, hava keseciklerinin içini saran bazı maddeler üretir. Bu maddelerde sürtaktan (surtacant) adı verilen. bir yapıyı oluştururlar. Surlaktan, bebek doğduktan sonra kendi kendine solunum yaparken hava kesecikierinin (akciğerdeki) birbirlerine yapışmasını önler. Erken doğumlardaki (özellikle gebeliğin 32. haftasından. önce ise) en büyük problemlerden bir tanesi bu maddelerin yeterince üretilmiş olmamasıdır. Bu madde olmadığı zaman bebeklerde solunumsa! sıkıntı sendromu (respiratory distress syndrorne) adı verilen durum ortaya çıkar. Bu hastalık, erken doğan çocuklardaki on sık ölüm sebebidir.

Solunumsal sıkıntı sendromuna yol açmayacak kadar sürfaktanin olup olmadığım araştırmak için alınan amniotik sıv'. örneği üzerinde yapılan çalışmaları kapsayan birçok test vardır. Bu tip testleri uygulayan her labaratuvar. bu testlerin farklı kombinasyonların kutlanmaktadır. Sonuçlara bağlı olarak L/S oranı adı verilen bir test yapılabilir. Amniotik sıvıda bulunan lesitin (Lecithin: L) ve sfingomyel'in (sohingomyelin: S) adlı iki madde arasındak' oran, akciğer gelişıminin ölçümünde kullanılarak, soiunumsal sıkıntı sendromunun gelişip gelişmeyeceği anlaşılmaya çalışılır.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
online how many people cheat when your husband cheats
why do men have affairs click signs of a cheater
abortion pill where to buy click here surgical abortion process
open link married men dating

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık