Hamilelik Hakkında (Amniotik Sıvı (AS))

Hamilelik Hakkında (Amniotik Sıvı (AS))

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Amniotik Sıvı (AS)

Fetüs, amnion ve kocyon denen iki zar tarafından oluşturulan bir kese içerisinde gelişmektedir. Bu boşluğun içinde "aminostik sıvı" denen bir sıvı, fetüsü korumak ve desteklemek üzere toplanmıştır.

AS, gebeliğin 4-5 haftalarında oluşmaya başlar. Yeni sıvı her zaman oluşmaktadır. Bir kısmı da fetüs tarafından yutulur. Gebeliğin ilk dönemlerinde sıvı, tamamen anne tarafından üretilmektedir. En erken 11. haftalarda fetüs böbreği hafifçe idrar üretmeye başlar. 20. haftadan sonra fetüsten kaynaklanan idrar sıvının temel kaynağıdır.

AS, fetüs için bir yastık fonksiyonu görür. Sıvı, rahim duvarlarına basınç uygular ve çocuğun gelişmesi için yer oluşturur. Bu güvenli ve ısı kontrollü ortamda fetüs adeta doğumdan sonra yapacağı hareketler için egzersiz yapmaktadır. Ortamda hareket ederek kaslarım çalıştırmaktadır. Nefes aldığında ve sıvı yuttuğunda, yutkunma ve solunum mekanizması gelişmektedir. AS, bazı bakterilerin gelişmesin! de önlemektedir. Böylece bazı enfeksiyonlardan fetüs korunmaktadır.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
why do men cheat how to cheat on husband My husband cheated on me

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık