Hamilelik Hakkında ( Çok Yönlü Marker Taraması)

Hamilelik Hakkında ( Çok Yönlü Marker Taraması)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Çok Yönlü Marker Taraması

AFP testine ek olarak yapılan bazı testler, Down sendromlu bir bebeğin dünyaya gelmesi riski hakkında vereceği bilgi, AFP testinin tek basma vereceği bilgilerden daha fazladır. Bu testler (ki "çok yönlü marker taraması testleri" olarak adlandırılırlar), AFP'e ek olarak anne kanında bulunan estriol (bir hormon) ve insan koryonik gonadotropir" (human chorionic genadotropini) = hCG homonlannın düzeyleri ölçmede kullanılırlar. Gebeliklerin çoğunda hCG'nin (hCG, planta tarafından yapılan bir hormon) düzeyleri eğer fetüs Down sendromlu ise normalden daha yüksektir. Estriol (Plasenta ve Fetüs karacigerinde yapılan bir hormon) düzeyleri ise, eğer fetüs Down sendromlu ise normalden daha düşük çıkmaktadır. Bu tarama testleri, Down sendrotnu açısından özel bir risk faktörü taşımayan ve 35 yaşından küçük kadınlara önerilmemektedir. 35 yaşından büyük kadınlar yaşlarında dolayı Down sendromu açısından büyük risk altındadırlar. Bu kadınlara teşhise götürücü testlerin yapılması tavsiye edilmektedir.

Marker testleri, gebeliğin 15-18. haftalarında alınan kan örnekleri üzerinde yapılır. Genelde tüm testler için aynı kan örneğinden yararlanılır. Bu testlerin sonuçlarım 1-2 hafta içerisinde alabilirsiniz. Bu testlerde ölçülen 3 maddenin düzeyleri, alt risk grubuna düşmezse, doktor daha ileri tetkiklerin yapılmasını önerecektir. Bu testler, amniosentez ve ultrasondur. Down sendromu açısından riskin arttığım gösteren çok yönlü marker testlerinin yapıldığı 100 kadından sadece 1-2'sinde hastalığa sahip bir bebek dünyaya gelecektir.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
all wife cheat website read here
my boyfriend cheated on me with my mom click click
redirect open what is the procedure for an abortion

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık